آردآردسازانداخلیشماره 51غلاتگفتگوگفتگو با بخش خصوصیگندم

کارخانجات آردسازی و رشد 10 درصدی آن تا 5 سال آتی!

مدیرعامل شرکت آرد اطلس اصفهان هشدار داد؛

کارخانجات آردسازی و رشد 10 درصدی آن تا 5 سال آتی!/ به دنبال اعتراضات کارخانجات آرد فعال در کشور در راستای صدور مجوزهای جدید جهت احداث کارخانه در استان های مختلف، یزدان سیف، معاون وزیر صمت و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران طی نامه ای به استانداری های 31 استان کشور ابلاغ کرد که از صدور مجوزهای جدید فاقد توجیه فنی و اقتصادی خودداری کنند. در این راستا به گفتگو با دکتر کازرونی، مدیرعامل شرکت آرد اطلس اصفهان و رییس هیئت مدیره انجمن صنفی کارخانجات استان اصفهان پرداخته ایم که در ادامه مصاحبه ایشان را می خوانید؛

کارخانجات آردسازی و رشد 10 درصدی آن تا 5 سال آتی!

 

وی در ابتدا گفت: گرچه ابلاغ این نامه از سوی شرکت بازرگانی دولتی ایران امری پسندیده و درست بوده است اما باید گفت که یک سال و نیم از صدور مجوزهای جدید بر اساس دستور العمل وزارت جهاد کشاورزی که با شرایط خاص همچون عبور موقت و ایجاد زنجیره تولید اقدام به این امر کرده است می گذرد و طی این مدت تعداد زیادی مجوز جدید صادر شده است که همچنان نیز این امر تحت عنوان شرایط تعریف شده وزارت جهاد کشاورزی امکان پذیر است لذا در حال حاضر دغدغه و گلایه ما از شرایط وزارت جهاد کشاورزی است که باید این دستورالعمل طبق نظر متخصصان مربوطه اصلاح ویا ابطال گردد.

دکترکازرونی یادآور شد: با صدور دو مجوز جدید در استان، سهمیه کارخانجات آرد استان از 30 درصد کنونی نیز کمتر خواهد شد و در واقع مجوز های جدید به بهانه ایجاد زنجیره و یا صادرات آرد بدلیل ظرفیت خالی بلااستفاده کارخانجات نه تنها باعث اشتغال نمی گردد بلکه سرمایه گذاری های فعلی انجام شده و نیز سرمایه گذاری های آتی را نیز به هدر می دهد.

وی افزود: ادامه این روند تا 5 سال آتی منجر به احداث 30 تا 40 کارخانه جدید در سطح کشور و افزایش 10 درصدی تعداد کارخانجات آسیابانی می شود.

پرداخت دیرهنگام مابه التفاوت کارخانجات، فعالیت آنها را به تنگنا برده است

مدیرعامل شرکت آرد اطلس اصفهان در خصوص مشکلات پیش روی صنعت آرد گفت: اگرچه با توجه به شرایط اقتصادی کشور، دولت چاره ای جز ارائه سوبسید در صنعت آرد را ندارد اما هرچه اختلاف قیمت گندم دولتی و آزاد بیشتر شود؛ زمینه رانت نیز بیشتر می شود. از طرف دیگر کارخانجات در شرایط اقتصادی بسیار دشوار درحال فعالیت هستند چراکه مابه التفاوت سنوات گذشته با تاخیر زیادی پرداخت می شود کما اینکه 9 درصد سنوات گذشته نیز پس از گذر زمان طولانی و پس از افت شدید ارزش پول ملی پرداخت شد.

 

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا