آردآردسازانداخلیشماره 56گفتگوگفتگو با بخش خصوصیگندم

آرد تخصصی و ساز ناکوک آردسازان صنف و صنعت تبریز

در گفتگو با مدیرعامل آرد میلادآذربایجان

تولید آرد تخصصی و صنف و صنعت یکی از راهکارهای آسیابانان برای درآمدزایی و کسب سود می‌باشد؛ اما متاسفانه شرکت بازرگانی دولتی ایران چند ماهی است که تحویل گندم صنف و صنعت به کارخانجات آرد را سهمیه بندی کرده است و واحدهای فعال در تولید آرد صنف و صنعت را در تنگنای تولید آرد قرار داده است. نگاشته در این شماره پای صحبت‌های مهندس حافظ ابراهیم‌پور، مدیرعامل شرکت آرد میلاد آذربایجان نشسته است تا از زوایای گوناگون وضعیت تولید آرد صنف و صنعت در استان آذربایجان شرقی اطلاع یابد.

به گفته وی، کارخانجات آرد در طول سالیان اخیر تلاش‌ بسیاری را برای خرید گندم از بازار آزاد داشتند تا علاوه بر تولید آرد یارانه‌ای، در حوزه آرد تخصصی، صنف و صنعت نیز قدم بگذارند اما متاسفانه دولت با سهمیه‌بندی گندم صنف و صنعت خواب خوش کارخانجات آرد را آشفته کرد.

استقرار 50 درصد صنایع شرینی و شکلات و مصرف آرد تخصصی در آذربایجان شرقی

این در حالی است که بر اساس آمار، قریب 50 درصد صنایع تولیدکننده شیرینی و شکلات کشور در آذربایجان مستقر هستند و بخش قابل توجهی از آرد مورد نیاز این واحدها توسط آردسازان این استان تامین می‌گردد. حال با کاهش سهمیه گندم، این کارخانه آرد مستقر در آذربایجان شرقی تنها قادر به دریافت سهمیه ماهانه حدود 300 تن گندم صنف و صنعت از اداره غله استان می‌باشد که آرد تخصصی حاصل از این حجم گندم حدود 210 تن آرد در ماه خواهد بود.

 

وی با اشاره به نامه مهندس یزدان سیف، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران به استانداران سراسر کشور مبنی بر عدم وجود محدودیت در ارائه گندم صنف و صنعت به کارخانجات آرد گفت: تا قبل از سهمیه بندی گندم، مقرر شده بود که گندم صنف و صنعت بر اساس عرضه و تقاضا میان کارخانجات آرد عرضه شود؛ اما اکنون برخلاف گفته مدیران شرکت بازرگانی دولتی ایران عرضه گندم صنف و صنعت با محدودیت فراوان مواجه است و این معضل، شرکت‌‌های فعال در حوزه صنف و صنعت را با چالش‌های جدی رو به رو کرده است.

سهمیه ماهانه 300 تنی گندم صنف و صنعت برای این کارخانه با ظرفیت 120 هزار تن در سال جهت تولید آرد تخصصی، جای تامل ندارد؟!!

مدیرعامل شرکت آرد میلاد آذربایجان هیچ بهانه‌ای را برای عدم عرضه گندم صنف و صنعت قابل قبول ندانست و افزود: باید گندم صنف و صنعت به صورت کافی در اختیار کارخانجات آرد قرار بگیرد. چرا کارخانه‌ای که قادر به فروش ماهانه چندین هزار تن آرد تخصصی و صنف و صنعت می‌باشد؛ اکنون باید برای 030 تن گندم ماهانه دستگاه‌های خود را روشن کند. از سوی دیگر، متاسفانه در حال حاضر، نیاز آرد صنف و صنعت استان از نشتی آرد گندم 900 تومانی کارخانجات استان تهران تامین می‌شود و پتانسیل تولیدی کارخانجات آرد این استان در سایه این تخلف زایل می‌شود. لذا مسئولان باید هرچه سریع‌تر ضمن حمایت از واحدهای توانمند استان، مانع از اجرای این تخلف شوند.

 

وی با بیان اینکه طبق آیین نامه  GTC  باید بر اساس میانگین مصرف صنف و صنعت کارخانجات، برای آنان سهمیه گندم آزاد ماهانه جهت آرد تخصصی در نظر گرفته شود، گفت: متاسفانه دولت با خلف وعده قبلی، تنها میانگین خرید گندم دولتی کارخانجات آرد در سال 98 را برای عرضه گندم صنف و صنعت انتخاب کرده که با این امر اجحاف بزرگی در حق آسیابانان نموده است. زیرا اگر کارخانه‌ای تصمیم بگیرد از امسال در سال جهش تولید اقدام به افزایش فروش خود کند، باید قربانی میانگین سال 98 خود شود.

آسیابانان همسنگر مدیران غله هستند نه رقیب آنان

وی با اشاره به اینکه کارخانجات آرد، دیگر توان تامین هزینه‌های تولید را ندارند، گفت: از مدیران شرکت بازرگانی دولتی ایران استدعا دارم که آسیابانان را به‌عنوان شریک خود ببینند نه یک رقیب؛ چراکه تمام فعالان این حوزه با فعالیت تولیدی خود در یک سنگر هستند و مدیران GTC نباید دست یاری خود را برای رونق آسیابانی کشور دریغ سازند. کارخانجات ما برای رونق به اقدامات عملی و جسورانه نیاز دارند.

مدیران GTC  جهت درجه بندی کارخانجات آرد این استان وارد عمل شوند

ابراهیم‌پور با گلایه از بروکراسی موجود در رفع مشکلات آسیابانان اظهار کرد: متاسفانه رجوع آسیابانان به اداره غله برای رفع مشکلات سهمیه گندم صنف و صنعت منجر به ارجاع آنان به GTC می‌شود که خودشان پیگیر حل این موضوعات از تهران باشند که اگر قرار باشد کارخانجات آرد استان‌ها برای پیگیری مسائل و مشکلات، خودشان به شرکت بازرگانی دولتی ایران مراجعه کنند؛ پس وظایف اداره غله استان‌ها چه می‌شود؟!!

مدیران غله این استان به جای حمایت از واحدهای تولیدی و احقاق حق کارخانجات این استان متاسفانه از خود سلب مسئولیت نموده و انگشت اتهام خود را به سوی کارخانجات نشانه می‌روند و هیچ حمایتی از تولید آرد تخصصی صورت نمی گیرد.

مدیرانی که برای اثبات نشتی آرد 900 تومانی سایر استان‌ها به استان ما مستندات می‌خواهند، بدون ارائه مستندات لازم برای کارکردهای خارج از شبکه کارخانجات این استان در سال‌های گذشته اتهام می‌زنند تا بتوانند صدای تظلم‌خواهی این کارخانجات را در نطفه خفه کنند.

چرا درجه بندی کارخانجات را به تعویق انداختند؟

مدیران ما سال‌هاست که درجه‌بندی کارخانجات آرد این استان را به تعویق انداخته و مسئولیت را بر دوش این و آن می‌اندازند. برای همین از مدیران GTC  تمنا داریم شخصاً برای کمک به درجه‌بندی کارخانجات آرد این استان بعد از 7 سال وارد میدان شده و شور و شوق رقابت سالم را به میان کارخانجات این استان برای تولید آرد تخصصی برگردانند.

به‌عنوان یک تولیدکننده آرزو دارم که مدیران استانی ملجا و پناه تمامی واحدهای تولیدی استان باشند تا همگی از خدمات دولت اسلامی به صورت عادلانه و مبتنی بر شایستگی بهره‌مند گردیم و هیچ دلیل دیگری غیر از این موثر نباشد.

ما با هزاران شور و شوق و امید و دعوت مسئولان کشوری پای به عرصه تولید گذاشته‌ایم؛ ولی عده‌ای از مدیران استانی این اشتیاق ما برای تولید به ویژه تولید آرد تخصصی را با بی‌تفاوتی تمام پاسخ می‌دهند.

این‌ها گوشه‌ای از درد دل‌های ما بعنوان یک فعال تولیدی بود. به امید آنکه پاسخی درخور و اقداماتی در جهت رفع موانع ما صورت گیرد، نه اینکه خدایی نکرده برداشت‌های دیگری از پیشنهادات ما شود.

 

 

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا