آرداقتصادیداخلیشماره 61گفتگوگفتگو با بخش خصوصیگندم

باتلاق تولید/ درد دل یک فعال صنعت غذا با رئیس‌جمهور جدید درباره باتلاق تولید در ایران

درد دل یک فعال صنعت غذا با رئیس‌جمهور جدید درباره باتلاق تولید در ایران/ صنایع غذایی و کشاورزی کشور پس از نفت، بالاترین میزان صادرات و اشتغال‌زایی را دارد؛ اما متأسفانه این دو صنعت مستعد و دارای مزیت، تاکنون از نگاه و توجه ویژه دولت‌های ایران محروم بودند. لذا شایسته است دولت جدید فارغ از شعارها، به تولید واقعی بها دهد. محسن نقاشی، دبیر فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی کشور در گفت­وگو با خبرنگار نگاشته در ادامه گفته های بالا به بیان مطالبات تولیدکنندگان صنعت غذا و کشاورزی از رئیس‌جمهور آینده پرداخت.

 

 

 

باتلاق تولید/ درد دل یک فعال صنعت غذا با رئیس‌جمهور جدید درباره باتلاق تولید در ایران

 

به گفته نقاشی، دوران آزمون و خطا دیگر به سر آمده است و تولیدکننده و مصرف‌کننده ظرفیت پذیرش آزمون و خطاهای جدید را ندارند. از سوی دیگر، راهکار نجات اقتصاد و معیشت مردم در گرو توجه به تولید است که دولت جدید در شرایط فعلی، ابتدا باید دولت را از باتلاق مشکلات رها کند.

دارایی و مالیات بخشی از این باتلاق است  که واحدهای تولیدی بسیاری را تعطیل کرده است؛ چراکه وقتی تولیدکننده برای خرید مواد اولیه با ثبات قیمت رو به رو نیست؛ چگونه می‌تواند مالیات بپردازد؟ همچنین ارزش افزوده نیز مقوله‌ای الهام‌گیری شده از کشورهای دیگر است که در ایران تنها به نفع دولت در حال اجرا است و بر اساس نتایج تحقیقات کمیسیون پژوهش‌های مجلس، مالیات و ارزش افزوده یکی از موانع بزرگ تولید در ایران است.

وعده آقای رئیسی برای کاهش مالیات تولید از 25 به 10 درصد/ باتلاق تولید

نقاشی ادامه داد: در حال حاضر مالیات صنایع غذایی در ایران، 25 درصد است و کمتر کشوری را می­توان یافت که از صنعت غذا بیش از 20 درصد مالیات اخذ کند. البته آقای رئیسی قول داده‌اند که این 25 درصد را به 10 درصد کاهش دهند.

وی با انتقاد از ارائه خدمات ضعیف سازمان تأمین اجتماعی گفت: متأسفانه این سازمان با وجود دریافت بالاترین رقم بیمه اجتماعی، ضعیف‌ترین خدمات را به کارگران ارائه می‌دهد و پرداخت 30 درصدی حق بیمه در هیچ کشوری مرسوم نیست. لذا در صورت ایجاد یک سیستم اعتباری، واحدها و تشکل‌ها توان ارائه بهترین خدمات به نیروهای تحت پوشش خود را دارند.

زیر سؤال رفتن تکریم ارباب‌رجوع در 8 سال گذشته

نقاشی در باره وضعیت تکریم ارباب رجوع اظهار کرد: در زمان ریاست جمهوری احمدی‌نژاد، سیستم تکریم ارباب رجوع پایه‌ریزی شد و در آن دوران بخشی از مطالبه‌گری فعالان صنعت تحقق یافت ؛ اما متأسفانه در 8 سال گذشته سامانه ای در کشور اجرا شد  که واحدهای تولیدی برای ملاقات با یک مدیرکل باید از قبل وقت می‌گرفتند. از این رو، از دولت جدید انتظار داریم که به بحث تکریم  ارباب رجوع توجه ویژه داشته باشد.

آفتی به نام بهره‌های کلان بانکی بر سر راه تولیدکنندگان/ باتلاق تولید

 

این فعال صنعت غذای کشور بهره‌های بانکی را یکی دیگر از چالش‌های تولیدکنندگان دانست و افزود: در هیچ کجای دنیا بهره  35 تا 38 درصدی وجود ندارد و این موضوع، همچون تخته سنگی بزرگ مسیر تنفس تولیدکنندگان باشرافت را بسته است. لذا اگر بانک‌ها بخواهند به همین روال دریافت بهره ادامه دهند، دیگر از تولید چیزی باقی نمی‌ماند.

البته با اقدامات انقلابی قوه قضاییه در سال گذشته، حدود 2 هزار واحد تولیدی مصادره شده از سوی  بانک‌ها در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفت که امیدواریم این اقدامات ادامه یابد.

دریافت مجوز فعالیت تولیدی در ترکیه تنها در 48 ساعت/ باتلاق تولید

نقاشی با گلایه از موازی کاری سازمان‌ها برای ارائه مجوز به صنایع غذایی اظهار کرد: متأسفانه در هیچ کجای دنیا حتی در افغانستان به شیوه ایران به تولیدکنندگان مجوز نمی‌دهند و سرمایه‌گذاران به دلیل تعدد نهادهای نظارتی برای دریافت مجوز گاهی باید تا یک سال دوندگی کنند. این در حالی است که در کشور ترکیه، دریافت مجوز 48 ساعت زمان لازم دارد.

در مجموع ، این موارد بخشی از مشکلات و چالش‌های تولیدکنندگان در ایران است که دولت سیزدهم باید با دعوت از تشکل‌های مختلف و شنیدن دغدغه‌ها و راهکارهای آنان، هر چه زودتر به کمک صنعت کشور بشتابد.

دبیر فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی کشور در بخش دیگر گفت­وگو درباره خودکفایی گندم در ایران اظهار کرد: در برهه‌ای از تاریخ که ایران در تولید گندم خودکفا شد، مافیای واردات گندم با هزار ترفند، این خودکفایی را زیر سؤال بردند و ذات قضیه خودکفایی را انکار کردند. از سوی دیگر، ارز فریبنده 4200 تومانی، بسیاری از افراد را که ماهیت واردکننده نداشتند، به دلیل سود کلان، وارد چرخه واردات گندم کرد و این مافیا با ایجاد اخلال در بازار گندم و تلاش برای پایین نگه‌داشتن قیمت گندم، خودکفایی را شکست دادند./ باتلاق تولید

خشنودی مافیای واردات گندم از خشک‌سالی در ایران

نقاشی درباره خشک­سالی و تحقق مجدد خودکفایی گندم اظهار کرد: دولت سیزدهم باید در بخش آب و منابع آبی چاره‌اندیشی و برنامه‌ریزی کارشناسی را انجام دهد چراکه در صورت استمرار کمبود منابع آبی نه تنها باید گندم وارد کنیم؛ بلکه باید دام، میوه‌جات، صیفی‌جات و گوشت و سبزی و… را هم وارد کنیم. این در حالی است که می­توان با کاهش 35 ضایعات بخش کشاورزی با موضوع کمبود آب مقابله کرد.

اما در حال حاضر، به دلیل سود کلان واردات گندم، مافیا این صنعت پرچم خشک‌سالی و نیاز کشور به واردات گندم را بالا بردند.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا