بین‌المللیشماره 59گوناگون

چرا جایزه صلح نوبل 2020 به برنامه جهانی غذا رسید؟

نماینده برنامه جهانی غذا در ایران پاسخ می‌دهد

برنامه جهانی غذا  به‌عنوان آژانس پیشرو در مبارزه با گرسنگی در سراسر جهان به دلیل خدمات ارزنده و شایسته موفق به کسب جایزه صلح نوبل در سال 2020 گردیده است. نگاشته در این شماره برای آگاهی از جزئیات دریافت این جایزه و خدمات این سازمان در برهه کرونا با نگار گرامی، نماینده برنامه جهانی غذا در ایران به گفتگو پرداخته است.

چرا جایزه صلح نوبل 2020 به برنامه جهانی غذا رسید؟

 

به گفته وی جایزه صلح نوبل در سال 2020 به WFP اهدا شد چراکه همه دفاتر برنامه جهانی غذا در 80 کشور، فعالیت‌های بسیار گسترده و بزرگی را انجام دادند و آن طور که در بیانیه نوبل مطرح شده این جایزه به خاطر تلاش خستگی‌ناپذیر برنامه جهانی غذا برای مبارزه با گرسنگی به ویژه در زمان بحران کووید-19 اهدا شده است.

گرامی با اشاره به اینکه ما با 200 میلیون نفر در جهان مواجه بودیم که نیاز به کمک داشتند، گفت: کرونا بر زندگی خیلی از ما تاثیر گذاشت و خیلی از افراد شغلشان را از دست دادند. ما نه تنها برای مبارزه با گرسنگی، بلکه برای جابه‌جایی افراد، دارو، وسایل حفاظت شخصی و.. فعالیت‌های بسیاری را انجام دادیم و هواپیماهای زیادی را چارتر کردیم تا به کشورهایی که به علت شرایط موجود سفر به آنجا تقریبا غیر ممکن بود. خدمت‌رسانی کنیم. لذا تصور می‌کنم این جایزه به ما اهدا شد تا تلاش‌های ما در جهان بیشتر دیده شود، امدادرسانی به گرسنه‌ها با جدیت بیشتری دنبال شود تا قدم‌های استوارتری برای ریشه کنی گرسنگی در جهان برداریم.

 

سهم ایران از کمک‌های ژاپن و آلمان در همه‌گیری کرونا

 

وی در خصوص اقدامات برنامه جهانی غذا در بحبوحه همه‌گیری کرونا اظهار کرد: WFP ایران برای واکنش اضطراری به همه گیری کووید19 از کمک سخاوتمندانه 7 میلیون دلاری دولت ژاپن و 1.2 میلیون دلاری دولت آلمان استفاده کرد و این کمک‌ها به برنامه جهانی غذا این امکان را داد تا برای کارکنان جمعیت هلال احمر ایران و داوطلبانی که بخشی از گروه ویژه ملی مبارزه با کووید19 هستند، لوازم حفاظت شخصی تهیه کند و بسته‌های حمایتی را در اختیار پناهندگان آسیب‌پذیر ساکن مهمانشهرها در ایران قرار دهد.

همچنین برنامه جهانی غذا موفق شد در مجموع بیش از 3 میلیون پوشش حفاظتی برای حافظان سلامت تهیه کند و آن‌ها به کمک 7 پرواز از انبار کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (UNHRD) وارد ایران کند.

این سازمان همچنین با کمک مالی دولت آلمان، 15,659 بسته غذایی خانوار را خریداری و در 5 استان سیستان و بلوچستان، کهکیلویه و بویراحمد، خوزستان، لرستان و ایلام در میان ایرانیان آسیب دیده توزیع کرد.

وی با بیان اینکه از همان روزهای ابتدایی همه گیری کووید19، WFP کمک به 31,000 پناهنده آسیب‌پذیر ساکن در 20 مهمانشهر را در دستور کار خود قرار داد، گفت: در مجموع 31,000 مایع ضدعفونی‌کننده دست و مایع دستشویی، 72,000 ماسک نانو قابل شستشو و پوسترهای آموزشی علاوه بر کمک های ماهیانه این سازمان در اختیار پناهندگان قرار گرفت. لازم به ذکر است که برای تقویت سیستم ایمنی عدس نیز به سبد غذایی آنان اضافه شد و همچنین کمک‌های نقدی ماهانه آنها از 60 هزار تومان به 120 هزار تومان افزایش پیدا کرد.

برنامه WFP برای تامین غلات نیازمندان ایران در سال 1400

وی درباره برنامه‌های این سازمان در حوزه تامین گندم، نان و غلات برای قشر نیازمند در سال 1400 اظهار کرد: تمرکز برنامه جهانی غذا در ایران در راستای کمک به پناهندگان ساکن مهمانشهرها است، این سازمان در صورت وقوع بلایای طبیعی نظیر سیل و زلزله در صورت درخواست دولت ایران به ایرانیان آسیب دیده کمک غذایی می‌رساند.

از سوی دیگر، با توجه به اینکه نان قوت غالب پناهندگان به حساب می‌آید، در حوزه تامین گندم و نان در کنار کمک های نقدی که به صورت ماهانه دریافت می‌کنند، سهمیه آرد نیز بین آنها توزیع می شود.

توزیع سهمیه آرد بین پناهندگان در سه حالت انجام می گیرد:

  • در برخی از مهمانهشرها که نانوایی وجود دارد، پناهندگان می توانند مصرف روزانه خود را از آنجا تهیه کنند، بنابراین آرد در اختیار نانوایی قرار می گیرد.
  • در برخی از مهمانشهرها که نانوایی وجود ندارد و یا فاصله تا شهر زیاد است برنامه جهانی غذا تنورهای گازی را در اختیار پناهندگان قرار می دهد تا نان روزانه خود را طبخ کنند.
  • در برخی از مهمانشهرها نیز تنورهای سنتی در خانه پناهندگان قرار دارد که می‌توانند با دریافت سهمیه آرد ماهانه، نان مورد خود نیاز خود را طبخ کنند.

دو روی سکه پیوستن صنایع غذایی به برنامه جهانی غذا

گرامی در خصوص پیشنهاد و ایده برنامه جهانی غذا برای دعوت از صاحبان صنایع غذایی برای پیوستن به این حرکت جهانی اظهار کرد: همسو با سیاست‌های کلان برنامه جهانی غذا در زمینه ارتقاء مشارکت بخش خصوصی در سطح جهانی، WFP نیز با پایه‌گذاری یک طرح مشارکتی با بخش خصوصی از شرکت‌ها و صاحبان صنایع بنام دعوت می‌کند تا به این حرکت جهانی بپیوندند. این همکاری برای هر دو طرف ماجرا سودمند است چراکه شرکت‌ها با حمایت مالی از برنامه جهانی غذا می‌توانند کمک بسزایی به تحقق اهداف بشردوستانه این سازمان کنند و متقابلا، برنامه جهانی غذا نیز با اطلاع رسانی و ارائه پوشش خبری گسترده موجب ارتقا سطح آگاهی نسبت به فعالیت شرکای این سازمان شده که در نتیجه باعث جلب مشتری می‌گردد. همچنین با مشارکت در این امر بشردوستانه کارمندان و مشتریان  نیز در راستای انجام مسئولیت اجتماعی خود ترغیب می‌شوند.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا