قرصگذاری سیلوهای گندم در فصل پاییز و زمستان با تابستان به چه صورت است؟/ عواملی همچون رطوبت نسبی هوا، دمای هوا و رطوبت گندم از مهمترین عوامل موثر در فساد ذخیرهسازی گندم هستند که در صورت کنترل این عوامل، آفات و میکروارگانیسمها قادر به فعالیت چشمگیر و موثر نیستند و در صورت افزایش هر یک از عوامل فوق، شرایط مساعد برای رشد حشره و آفات ایجاد میگردد.
قرصگذاری سیلوهای گندم در فصل پاییز و زمستان با تابستان به چه صورت است؟
از سوی دیگر، بهترین زمان برای رشد آفات غلات فصل تابستان و اوایل پاییز می باشد. چنانچه گندم آلوده گردد، باید با عملیات ضدعفونی به صورت گازدهی با فسفین پاکسازی صورت بگیرد که لازم است در زمان استفاده از گاز فسفین از افراد متخصص و مجهز استفاده شود.
یکی از مواردی که باید در زمان ضدعفونی مورد توجه قرار بگیرد، استفاده از دوز مناسب گاز و توزیع آن در کل سطوح و درجه حرارت گندم میباشد. به گونهای که در فصل تابستان که معمولا گندم درجه حرارت بالای 30 درجه سانتیگراد را تجربه میکند، حداقل زمان ممکن برای ضدعفونی آن 4 روز است و در اواخر پاییز و زمستان با کاهش درجه حرارت گندم به 20 درجه سانتیگراد، مدت زمان ضدعفونی بین 5 تا 7 روز میباشد. به تعبیری دیگر، سرعت از بین رفتن آفات و حشرات بستگی مستقیم به درجه حرارت محموله دارد. به طوری که در درجه حرارتهای بالا سرعت از بین رفتن کوتاهتر در درجه حرارت های پایین، سرعت از بین رفتن طولانیتر میگردد.
و در اخر به این نکته اشاره می کنم که در دمای زیر 50 درجه سانتی گراد ضدعفونی انجام نمیگیرد و در مواردی که ضدعفونی انجام می شود مدت زمان ضدعفونی بسیار مهم است و در هر صورت حتی با افزایش دوز مصرف نمی توان دوره ضدعفونی را از یک حداقل زمان استاندارد کوتاهتر کرد.