سهمیه بندی گندم و انحصار دولت، تفاوت میان کارخانجات پیشرفته و قدیمی را از میان برده است/ تخصیص یارانه به گندم، سهیه بندی این محصول برای کارخانجات و چند نرخی شدن گندم منجر به فعالیت محدود کارخانجات آرد و یکسان شمردن کارخانه های مختلف علی رغم پیشرفته بودن برخی از این واحدها شده است. همچنین کیفیت پایین گندم در برخی از استان ها و عدم ورود گندم کیفی به این استان ها از دیگر چالش های فعالان این صنعت است که آنها را دلسرد و روز به روز به آزادسازی صنعت آرد مطمئن تر می کند.
سهمیه بندی گندم و انحصار دولت، تفاوت میان کارخانجات پیشرفته و قدیمی را از میان برده است
مهندس هادی زاده، مدیرعامل کارخانه گل آرد زاگرس با ذکر مطلب فوق در گفتگو با خبرنگار نگاشته گفت: علی رغم اینکه کارخانه گل آرد زاگرس دارای 300 تن ظرفیت اسمی تولید در روز و مجهز به سیستم بوجاری و آسیابانی پیشرفته است اما سهمیه این کارخانه یک دهم ظرفیت اصلی آن است و متاسفانه یارانه ای بودن گندم، سهمیه بندی و محدودیت های ناشی از آن موجب عدم رقابت سالم شده است.
هادی زاده در ادامه افزود: تجربه آزاد سازی در سال ها پیش به ما ثابت کرد که کارخانه ها توانستند با تمام ظرفیت به تولید آرد بپردازند و مشتریان خود را جذب کنند لذا گندم بسته به کیفیت موجود تعیین قیمت و خریداری می شد.
وی در خصوص تفاوت نرخ آرد آزاد و صنعتی در حال حاضر گفت: این تفاوت نرخ و چند نرخی بودن گندم هم تولید کننده و هم مصرف کننده را متضرر می کند لذا آزادسازی همیشه خواسته ما بوده تا کشاورزان گندم با کیفیت کشت کنند که این امر در نتیجه در تولید کیفی آرد و نان تاثیر گذار است.
لزوم واردات گندم کیفی به استان زنجان همچنان احساس می شود
مدیرعامل کارخانه گل آرد زاگرس در پایان یادآور شد: یکی از استان هایی که در کشور به گندم کیفی و واردات آن از سایر استان ها نیاز دارد، استان زنجان است که فعالیت کارخانجات آرد این استان را برای تولید آرد با کیفیت دشوار کرده است اما کارخانجات این استان با تمام قوا در راستای بهبود کیفیت محصول تولیدی خود قدم برداشته اند.