آردآردسازانداخلیشماره 54

رقابت در بازار صنف و صنعت به امید صادرات آرد

پای حرف های مدیر یک واحد تازه تاسیس کارخانه آرد؛

بسیاری بر این باورند که کارخانجات جدید با علم به اینکه دولت در راستای تامین گندم تعهدی نخواهد داشت اقدام به اخذ مجوز کارخانه آرد کرده اند لذا کارخانجات نوپا نمی توانند ادعای درخواست سهمیه گندم دولتی کنند. این موضوع، محور گفتگوی مدیر عامل کارخانه خورشید دانه کرج از جمله واحدهای تازه تاسیس با نگاشته است. کارخانه آرد خورشید دانه کرج ازجمله کارخانجات به روز و تازه تاسیس است که با هدف ورود به بازارهای صادراتی و صنف و صنعت و ارتقای این بخش از صنعت، آغاز به فعالیت نموده است. این کارخانه برای رقابت در بازار صنف و صنعت و با بهره مندی از تجهیزات شرکت آی با کار، طراحی و چیدمان کارخانه را به صورت خطی و کامپکت با نیروی انسانی کمتر و با هدف بازگشت سرمایه در کمترین زمان اولویت بندی کرده است.

خسرو شهرکی، مدیرعامل شرکت خورشید دانه کرج در ابتدا اذعان داشت: موضوع توقع دولت از همه کارآفرینان به ایجاد شغل است ولی عدم حمایت دولت در شرایط بی ثبات کنونی اقتصادی و بی تفاوتی دولت مردان بلای جان کارآفرینان شده است. این کارخانه در زمانی که دلار 3 هزارتومان بود و گندم صنف و صنعت با نرخ ۹۰۰۰ریالی و گندم جهت آرد صادراتی با نرخ ۹۰۲۰ریال عرضه می شد، مبادرت به اخذ مجوز نموده است و برای رقابت در بازار صنف و صنعت کار خود را شروع کرد. و چیدمان کارخانه خود را جهت اقدام به صادرات طراحی کرده است.

تصمیم‌گیری هیجانی دولت مانع فعالیت کارخانجات آرد برای رقابت در بازار صنف و صنعت

اما تصمیم گیری های مقطعی و هیجانی دولت مانع از حضور این کارخانه جدید در بازار داخلی و خارجی شده است. اگر دولت می‌توانست به وعده های اصلی خود یعنی ثبات نرخ ارز ، ثبات اقتصاد و رشد اقتصادی عمل کند و گندم در اختیار تولیدکنندگان با نرخ معقول قرار دهد، نه تنها دیگر توقع حمایت از دولت را نداشتیم، بلکه تولیدکنندگان شروع به ارزآوری برای کشور می کردند.

30درصد ظرفیت اسمی تولید، معادل بیش از ۱۰۰ درصد ظرفیت تولید واقعی  کارخانه است

وی با بیان اینکه فعالیت کارخانجات به دو دسته مجزا تقسیم می شود، بیان داشت: ابتدا کارخانجاتی که قدیمی تر هستند و در طی سال های طولانی فعالیت خود از حمایت دولت برخوردار هستند. دسته دیگر کارخانجات تازه تاسیس که با کم لطفی و بی مهری و بی توجهی دولت، آغاز به فعالیت کرده اند و متاسفانه هیچگونه حمایتی از آن ها نمی شود. مساله مورد بحث ماه های اخیر بر اعطای مجوز برای احداث کارخانجات جدید بوده است که بیشترین صحبت بر فعالیت کارخانجات آرد به صورت کمتر از نیمی از ظرفیت اسمی تولید آن ها بوده است اما آنچه که از منظر دور مانده است، میزان ظرفیت واقعی تولید این کارخانجات است که گاها این ۳۰درصد ظرفیت اسمی تولید، معادل بیش از ۱۰۰ درصد ظرفیت تولید واقعی  کارخانه می باشد.

به گفته وی، کارخانجاتی که پس از دو یا سه دهه فعالیت اعلام می کنند که همچنان دارند با ۳۰درصد ظرفیت کار می کنند، کارخانه‌ هایی هستند که با سوء مدیریت مواجه هستند و به گونه ای در حال فرصت سوزی هستند. این واحد ها به دلیل حمایت دولت در حال حیف و میل منابع کشور هستند و حمایت از کارخانه‌های تازه تأسیس تنها در تولید کارخانه‌ های قدیمی ۱ تا ۲ درصد تاثیر گذار خواهد بود که این مقدار را با سایر گندم های ۹۰۰۰ریالی و صنف و صنعت و فروش آزاد می توانند جبران نمایند.

شهرکی در خاتمه تاکید کرد: اگر دولت بتواند براساس زمان اخذ مجوز به ارائه گندم ۹۰۰تومانی صنف و صنعت، قیمت ۹۰۲تومانی گندم صادراتی و ارز ۳۰۰۰تومانی به کارخانه‌های تازه تأسیس بپردازد، این واحد ها نیازمند حمایتی از دولت نخواهند بود و حمایت دولت برای کارخانه‌هایی که با سو مدیریت مواجه هستند، صرفشود، بهتر است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا