بین‌المللیشماره 29گوناگون

گرسنگی و نقش دولت ‏ها و سازمان ‏ها در کاهش آن چیست؟

آخرین گزارش سازمان ملل از وضعیت و آمار گرسنگی در جهان

تعداد افراد گرسنه در جهان در حال افزایش است (821 میلیون نفر در سال 2017) و تقریبا از هر 9 نفر در حهان، یک نفر از گرسنگی رنج می‏برد. علاوه بر این، پیشرفت چشمگیری در مواجه با سوء تغذیه و تغذیه نامناسب و بیش از حد و چاقی مفرط نیز صورت نگرفته است.

گرسنگی به قدری افزایش یافته است که تعداد گرسنگان برابر با دهه گذشته است

بر اساس گزارش سازمان ملل، گرسنگی به قدری افزایش یافته است که تعداد گرسنگان برابر با دهه گذشته است، در حالی که در سال‏های اخیر تلاش‏های بسیاری برای کاهش آن از طرف سازمان‏های مختلف انجام گرفته است. تغییرات آب و هوایی موثر بر میزان باران و محصولات کشاورزی و همچنین صدماتی مانند سیل و خشکسالی از اصلی‏ترین دلایل افزایش گرسنگان در جهان هستند.

هدف این است که تا سال 2030 گرسنگی ریشه کن شود

نشانه‏ های افزایش گرسنگی در جهان و وجود انواع مختلفی از مشکلات تغذیه‏ ای همگی حاکی از این هستند که تلاش‏ها برای رفع آن‏ها ناکافی بوده است و هنوز حجم بسیار بالایی از کار وجود دارد که باید انجام شود. اگر هدف این است که تا سال 2030 گرسنگی ریشه کن شود، سرعت بخشیدن به کارها در درجه اول قرار دارد. سازگاری و افزایش مقاومت گونه‏های مختلف کشاورزی با شرایط آب و هوایی مختلف از جمله کارهایی است که باید در وهله اول انجام شود. تغییرات آب و هوایی تولید محصولات پرمصرفی مانند گندم، برنج و ذرت را تحت تأثیر قرار داده‏اند و انتظار می‏رود که در سال‏های آینده به دلیل افزایش دمای زمین، تولید آن‏ها حتی با کاهش بیشتری نیز روبرو شود.

تعداد افراد گرسنه و مبتلا به سوء تغذیه در کشورهایی که آب و هوای ناپایدار دارند بیشتر است

گزارش سازمان ملل حاکی از این است که تعداد افراد گرسنه و مبتلا به سوء تغذیه در کشورهایی که آب و هوای ناپایدار دارند بیشتر است. تغییرات دما بین سال‏های 2011 تا 2016 بیشتر از میانگین 5 سال گذشته آن بوده است که همین موضوع به کاهش تولید محصولات کشاورزی منجر شده است.

در سال 2017 بیش از 151 میلیون کودک زیر 5 سال قدی کوتاه‏تر از میانگین سنی خود داشتند

یکی از مشکلاتی که به دلیل مشکلات در تغذیه کودکان برای آن‏ها به وجود می ‏آید کوتاهی قد است که متاسفانه پیشرفت بسیار کمی در این زمینه در جهان حاصل شده است و در سال 2017 بیش از 151 میلیون کودک زیر 5 سال قدی کوتاه‏تر از میانگین سنی خود داشتند در حالی که این آمار در سال 2012، 165 میلیون نفر بوده است. مقایسه این دو رقم نشان دهنده سرعت پایین در رسیدگی به این مشکل بسیار بزرگ است. آفریقا با 39 درصد و آسیا با 55 درصد بیشترین قاره‏هایی هستند که کودکان در آن‏ها به دلیل مشکلات غذایی قدی کمتر از متوسط سن خود دارند.

تقریبا یک نفر از هر 8 نفر در جهان به چاقی مفرط مبتلا هستند

چاقی مفرط در بزرگسالان نیز در حال بدتر شدن است و تقریبا یک نفر از هر 8 نفر در جهان به چاقی مفرط مبتلا هستند. این مشکل در آمریکای شمالی بیشترین قربانی را دارد اما قاره‏هایی مانند آفریقا و آسیا نیز در حال تجربه روندی رو به رشد هستند. سوء تغذیه و چاقی در بسیاری از کشورها در کنار هم وجود دارند و عواملی مانند دسترسی کمتر به مواد غذایی مغذی به دلیل قیمت بالا، استرس ناشی از کمبود مواد غذایی و عادت فیزیولوژیکی بدن به کمبود غذا همگی از عواملی هستند که چاقی در خانواده‏های فقیر نیز دیده می‏شود و رو به افزایش است.

در پایان، این گزارش از سازمان‏ها و دولت‏های مختلف تقاضا دارد تا توجه بیشتری به گروه‏های آسیب پذیر مانند نوزادان، کودکان زیر 5 سال، کودکان در سن مدرسه، دختران نوجوان و زنان در زمینه تغذیه سالم وجود داشته باشد. علاوه بر این حمایت‏ها، تغییراتی باید در زمینه کشاورزی با توجه به مواد مغذی محصولات تولیدی صورت پذیرد. از طرف دیگر محصولات کشاورزی باید به گونه‏ای تولید شوند که در برابر تغییرات آب و هوایی و دما مقاومت بالاتری داشته باشند.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا