آردداخلیشماره 37غلاتگفتگوگندمماکارونی

کمبود ماكارونی با پتانسيل توليد بيش از يك و نيم برابر مصرف داخلي توجيهی ندارد!

رئیس هیات مدیره گروه تولیدی شمس آذر؛

كمبود ماكارونی با پتانسيل توليد بيش از يك و نيم برابر مصرف داخلي توجيهی ندارد! داغ ترین خبر در حیطه صنایع غذایی در اردیبهشت ماه سال جاری، کمبود ماکارونی و افزایش قیمت آن بود که پیرو نوسانات نرخ ارز و مشکلات روند تامین مواد اولیه در بازار ایجاد شد.

این در حالی است که ظرفیت کارخانجات ماکارونی داخلی معادل 5/1 برابر ظرفیت داخلی است و بروز آشفتگی ایجاد شده را توجیه نمی کند. در این راستا به گفتگو با مهندس نجفیان، رئیس هیات مدیره گروه تولیدی شمس آذر و نماینده کارخانجات آرد استان قزوین پرداخته ایم.

کمبود ماكارونی با پتانسيل توليد بيش از يك و نيم برابر مصرف داخلي توجيهی ندارد! نجفیان در پاسخ به علت کمبود ماكارونی در اوایل سال جاری، بیان داشت: تصمیمات آنی مدیران شرکت غله و خدمات بازرگانی و عدم پیش بینی نسبت به تاثیرگذاری آن بر روی بازار، آشفتگی بازار ماکارونی را در اردیبهشت ماه سال جاری به همراه داشته است.

اتخاذ دوبرابری قیمت گندم از سوی این سازمان، باعث شد تا قیمت مصرف کننده نیز تغییر کند. متاسفانه تعلل در اعلام قیمت مصرف کننده از سوی سازمان حمایت از مصرف کنندگان منجر شد تا کارخانجات تولیدکننده ماکارونی نتوانند بی اطلاع از قیمت تمام شده محصولی را ارائه دهند.

لذا کمبود ماکارونی حاضر ناشی از عدم تولید کارخانجات در ماه فروردین و نیمه اول ماه اردیبهشت است.

تولید داخلی در سطح کشور معادل 5/1 برابر مصرف داخلی است

به گفته وی، هم اکنون ظرفیت تولید کارخانجات ماکارونی در سطح کشور معادل 5/1 برابر مصرف داخلی است اما عدم هماهنگی سازمان های ذی ربط، تصمیمات آنی و عدم اطلاع رسانی صحیح موجب اختلال در روند تولید کارخانجات می شود.

بی شک اگر اطلاع رسانی جهت افزایش قیمت گندم صورت می گرفت، کارخانجات قادر به تعمیم تدابیرلازم بودند و آشفتگی بازار ایجاد نمی شد.

رئیس هیات مدیره گروه تولیدی شمس آذر با بیان اینکه آزادسازی آرد در حیطه صنف و صنعت باعث خرسندی کارخانجات تولیدکننده ماکارونی است، خاطرنشان کرد: انجمن صنفی ماکارونی جزو مشوق های این آزادسازی است و از طریق کمیسیون اصل 90 مجلس این امر درخواست شد.

آزادسازی آرد صنف و صنعت باعث می شود تا چندین میلیارد تومان از اموال جامعه حفظ شود و با این وجود همچنان فروشگاه های زنجیره ای با ارائه تخفیف های ویژه، قیمت ماکارونی را در حد معقول حفظ می کنند.

صنعت ماكارونی داخلی توانمند در توسعه ملی و منطقه ای

وی در خصوص چشم انداز تولید ماکارونی در سال 98، یادآور شد: با توجه به افزایش قیمت برنج نسبت به قیمت ماکارونی در بازار، پیش بینی می شود که مصرف ماکارونی در سال 98 افزایش خواهد یافت.

با توجه به ظرفیت تولید بالای ماکارونی در کشور می توان چشم انداز صادراتی را نیز برای آن پیش بینی کرد. هم اکنون دو بخش ماکارونی و لبنیات در منطقه خاورمیانه حرف اول را می زند و به پیشرفت های کلان در بخش مصرف داخلی و صادراتی دست یافته است.

لذا صنعت ماکارونی توان توسعه در سطح ملی و منطقه ای دارد. ثبات رویه ای است که تضمین کننده توسعه است. لذا ثبات در مقررات تولید، توزیع و صادرات باعث رونق تمامی صنایع به خصوص ماکارونی خواهد شد.

سال گذشته حدود نیم میلیون تن ماكارونی در بازار داخلی توزیع و مصرف شد

نجفیان در راستای برنامه های توسعه ای شرکت شمس آذر، گفت: در سال گذشته حدود نیم میلیون تن ماکارونی در بازار داخلی توزیع و مصرف شد. از این میزان 10 درصد از سهم تولیدات شمس آذر بوده است. مقرر است در سال جاری یک خط تولید با ظرفیت 1500 تن در این واحد راه اندازی شود.

مراحل آزمایشی با تولید 5/2 تن ماكارونی در ساعت آماده راه اندازی و بهره برداری است

این خط با گذراندن مراحل آزمایشی با تولید 5/2 تن در ساعت آماده راه اندازی و بهره برداری است همچنین یک خط تولید در بخش ماکارونی شکلی در دستور کار این کارخانه است که مقرر است تا اواخر تابستان سال جاری به مرحله اجرا درآید.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا