آردداخلیشماره 39غلاتگفتگوگندمنان

نان سالم تر و بهداشتی را چگونه تولید کنیم؟

علی مشعشعی، مدرس و مدیر R&D نان سحر پاسخ می دهد

نان سالم و بهداشتی چگونه تولید کنیم؟

چگونه نان و نانوایی های سالم تر و بهداشتی تر در آینده داشته باشیم؟ اگر بخواهیم به مشکلات پخت نان‌های سنتی و صنعتی و یا مسطح و حجیم در کشور بپردازیم باید گفت که مدت زمان پخت نان یکی از مقوله‌های مهم در کیفیت و سلامت نان است به گونه ای که به دلیل پخت نان های مسطح به روش سنتی و در زمانی کوتاه و کمتر از یک دقیقه، نشاسته ژلاتینه و پروتئین دناتوره نشده و قابلیت جذب پیدا نمی‌کند. همچنین استفاده از شعله مستقیم جهت پخت نان‌های سنتی منجر به انتقال مواد مضر حاصل از سوخت فسیلی به محصول و در نهایت بدن انسان می‌شود اما باتوجه به پخت طولانی تر نان های حجیم و عدم انتقال ترکیبات حاصل از سوخت فسیلی به کابین پخت این نوع نان ها با چنین معضلاتی در نان صنعتی مواجه نیستیم.

وی در خصوص معضلات بهداشت و سلامت نان اظهار کرد: فضای کافی به منظور تقسیم قسمت های مختلف نانوایی همانند انبار آرد، مواد اولیه و پخت نان در رعایت بهداشت واحدهای نانوایی بسیار اهمیت دارد. علاوه بر این بهداشت فردی که شامل گذراندن دوره بهداشت و دریافت کارت بهداشت می شود و سرمایه کافی جهت تجهیز ماشین آلات پخت نان برای بهبود کیفیت پخت، حفظ بهداشت و به روز بودن نقش مهمی دارند.

میزان رعایت استفاده از مواد افزودنی در نانوایی های سنتی

مشعشعی تصریح کرد: وجود یک مسئول فنی از سوی اداره بهداشت جهت بررسی پروسه تولید و نظارت بر مصرف حد مجاز از مواد افزودنی مانند نمک و بهبودهنده ها در واحدهای نانوایی لازم است که این موارد فوق به ویژه در واحدهای نانوایی سنتی ما رعایت نمی شوند و در صورت توجه به آنها می توان نان سالم تری در آینده به مردم ارائه کرد. در این راستا باتوجه به تعدد نانوایی ها، تجمیع آنها در محیط های بزرگ نیز نقش مهمی در ایجاد شرایط سالم تر جهت تولید نان دارد.

لزوم ارائه مشخصات آرد از سوی کارخانجات به واحدهای نانوایی احساس می شود

مدیر R&D نان سحر خاطر نشان کرد: اگرچه عدم واردات گندم منجر به افت کیفی آردهای تولیدی و در نهایت نان های حجیم شده است اما باید توجه داشت که اختلاط صحیح گندم های داخلی نیز در کیفیت آرد و نان تاثیر دارد به گونه ای که در حال حاضر واحدهای صنفی با تعدد کیفیت آرد مواجه هستند و نانوا مدام در حال تست نوع جدید از آرد می باشد لذا اگر شرایطی فراهم شود که امکان بکارگیری گندم های خارجی در نان های حجیم و الزام تحویل برگه آنالیز آرد از سوی کارخانجات به نانوایان وجود داشته باشد، می توان شاهد تولید نان باکیفیت‌تری بود.

وی در پایان به طرح های توسعه ای نان سحر اشاره کرد و گفت: در حال حاضر چندین پروژه در دست اجرا داریم که شامل تکمیل سبد کالایی نان های بیماران خاص مانند سلیاکی ها، دیابتی ها و pku، استفاده از تکنولوژی های جدید جهت افزایش مدت نگهداری محصولات بدون افزودنی های نگهدارنده، استفاده از خمیرترش های صنعتی و اجرای پژوهش های مشترک با دانشگاه های علوم پزشکی، انستیتیو تغذیه و غیره می شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا