داخلیدنیای دیجیتالشماره 31گفتگو

فروش آنلاین نان با شکست مواجهه شد؟

طراح اپلیکیشن تنور پاسخ می دهد

فروش آنلاین نان با شکست مواجهه شد؟ در سال های اخیر با قرارگیری تمامی نیازهای روزمره در لیست خرید و فروش آنلاین، عرضه نان نیز در قالب اپلیکیشن به دنیای دیجیتال راه یافت.

در ابتدای راه با حضور اپلیکیشن هایی ازجمله تنور و بقچه با اقبال خوبی از سوی کاربران مواجه شد اما متاسفانه به مرور زمان به دلیل افزایش هزینه های خدماتی از جمله بسته بندی و دلیوری، ادامه فعالیت آن از صرفه اقتصادی برای مدیران آپ خارج شد.

لذا اپلیکیشن های حاضر فروش آنلاین نان از فعالیت بازماندند و یا با محدودیت و در حجم پایین در حال فعالیت هستند.

چگونگی ظهور اپلیکیشن فروش آنلاین نان تنور

یونس سعیدی، دانشجو کارشناسی ارشد IT و فعال در حیطه طراحی سایت و اپلیکیشن در خصوص چگونگی ظهور اپلیکیشن تنور، گفت: سیستم فروش آنلاین نان یکی از طرح های اجرایی تیم است که جهت فروش آماده سازی شد. برای ارائه و آشنایت افراد با این سیستم بهترین روش اجرای آن بود که در قالب اپلیکیشن هایی ازجمله تنور اجرا شد. خوشبختانه در این راستا با استقبال خوبی در تهران، اصفهان، کرمانشاه مواجه شد.

وی در ادامه افزود: در راستای معرفی اپلیکیشن فروش آنلاین نان تنور تا به حال هیچ تبلیغاتی صورت نگرفته است اما در استان هایی ازجمله خراسان رضوی بسیار مورد توجه قرار گرفت و حتی این اپلیکیشن به خارج از ایران و در کشور عراق با محبوبیت مواجه شد و پیشنهادهایی جهت ساخت آن در این کشور مطرح شد.

حضور پر رنگ این آپ به عنوان واسطه بین نانوایی ها و مشتریان

سعیدی با اشاره به اینکه این اپلیکیشن در طی یک و نیم سال فعالیت خود همانند دیگر آپ های این حوزه روند سعودی فعالیت را طی کرد، خاطرنشان کرد: حضور پر رنگ آپ فروش آنلاین نان به عنوان واسطه بین نانوایی ها و مشتریان کم کم موفق به فرهنگسازی استفاده از سیستم فروش آنلاین نان در جامعه شد چراکه هرکاربر با مراجعه به این آپ می توانست نانوایی ها و محصولات تولیدی آن را یک جا مشاهده کند.

فروش آنلاین نان و کاهش فعالیت آن

به گفته وی، در حال حاضر 3 ماه است که این آپ با وجود استقبال اولیه فعالیت ندارد. متاسفانه دیگر آپ های حوزه سیستم فروش آنلاین نان نیز از فعالیت بازماندند و یا فعالیت آن ها بسیار محدود شده است. گفتنی است که برندی مانند بقچه که از مطرح ترین این نوع آپ بوده است نیز دیگر فعالیت ندارد. علت آن است که با وجود افزایش مشتری و فروش بیشتر، ادامه فعالیت این آپ فاقد صرفه اقتصادی برای مدیران آن است.

برای مثال اگر میانگین فاکتورهای نان 5 تا 7 هزار تومان محاسبه شود، با در نظر گرفتن 2 هزار تومان هزینه پیک در صورت افزایش تعداد مشتری نیز همچنان صرفه اقتصادی نخواهد داشت.

نانواها درک درستی از کیفیت بسته بندی و سرعت دلیوری ندارند

سعیدی در ادامه افزود: بر آن شدیم تا راه هایی را برای افزایش صرفه اقتصادی این سیستم طراحی نماییم. برای مثال ابتدایی ترین مساله افزایش خرید هر کاربر تا سقف 20 هزار تومان است که کاربردی نیست. لذا تصمیم داریم تا با برنامه ریزی و تیم دلیوری قوی بار دیگر در آینده نزدیک این آپ را راه اندازی نماییم.

بسیاری از استارت آپ ها شعار خود را مبنی بر رساندن نان داغ به کاربران خود قرار داده اند

وی در خصوص لزوم فرهنگسازی برای اجرای سیستم خرید آنلاین نان، اذعان داشت: آشناییت مردم از سیستم و مزایای این روش به سرعت انجام شد اما برای قشر نانوا آنطور که باید در این مسیر فرهنگسازی صورت نگرفت و نانواها درک درستی از کیفیت بسته بندی و سرعت دلیوری ندارند. همچنین نان کالایی سخت با تاریخ انقضای کوتاه مدت است و باید این مساله جا بیوفتد که فروش آنلاین نان در این سیستم به صورت تازه به دست مصرف کننده می رسد اما داغ بودن همزمان نان امکان پذیر نیست. این در حالی است که بسیاری از استارت آپ ها شعار خود را مبنی بر رساندن نان داغ به کاربران خود قرار داده اند.

سعیدی در خاتمه یادآور شد: توصیه ما به افرادی که متقاضی ورود به این حوزه هستند، این است که بدون تحقیق و شناخت بازار هدف به این حوزه وارد نشوند و برای افزایش صرفه اقتصادی و تیم دلیوری قوی برنامه ریزی نمایند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا