نگهداری گندم و تفاهم نامه مبنی بر نگهداری مصرف سه ماهه آن توسط کارخانجات، همچنان عملی نشده است/ سهم ماهانه 13 کارخانه آرد فعال استان لرستان از گندم 900 تومانی برای امسال 3 هزار تن میباشد. در حالی که سالهای گذشته واحدهای آردسازی برای تامین گندم مورد نیاز خود با سقف خرید مواجه نبودند.
نگهداری گندم و تفاهم نامه مبنی بر نگهداری مصرف سه ماهه آن توسط کارخانجات، همچنان عملی نشده است
صاحبزمانی، دبیر انجمن صنفی آردسازان لرستان در گفتگو با نگاشته با اشاره به اینکه آسیابانان از نجیبترین کارفرمایان هستند، گفت: دولت به برخی از تعهدات و تفاهمنامههای خود با کارخانجات آرد پایبند نیست، برای مثال بر اساس تفاهمنامه دولت با کارخانجات آرد مقرر شد که کارخانجات آرد به میزان سه ماه مصرف خود، گندم را رایگان نگهداری کنند و تنها منافع حاصل از این قرارداد، عدم پرداخت کرایه برای این واحدها باشد که متاسفانه دولت تاکنون به این قول خود عمل نکرده است.
آسیابانان به یک گوش شنوا برای رسیدگی به مشکلات و فرآیند نگهداری گندم نیازمندند
وی با گلایه از بی توجهی به مشکلات آسیابانان و افزایش قیمت حاملهای انرژی و عدم اختصاص بستههای حمایتی به آردسازان گفت: با وجود عدم افزایش قیمت آرد از سال 93 تاکنون، حداقل حقوق پرنسل بیش از 4 برابر افزایش داشته است. همچنین قیمت خرید کیسه آرد از 300 تومان به 1500 تومان و پرمیکس از کیلویی دو هزار تومان به 17 هزار تومان رسیده است. از سوی دیگر بیشتر قطعات کارخانجات از جمله تسمه و غلطک، منشا وارداتی و خارجی دارد که تامین و تعمیر آن مشکلات بسیاری را به کارخانجات آرد تحمیل کرده است.
وی در خصوص ارزیابی خود از مدیریت بحران کارخانجات آرد لرستان در بحران کرونا گفت: با توجه به حساسیت فعالیت تولیدی کارخانجات آرد، از همان ابتدا شیوع کرونا اقدام به گندزدایی کارخانجات و تهیه مواد ضدعفونی و بهداشتی شد و مدیران این واحدها با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی اقدام به ایجاد محیطی سالم و عاری از آلودگی برای تولید آرد کردند.