منطقه ویژه اقتصادی لرستان به وسعت 390 هکتار در شهرستان ازنا و در محدوده شرق استان لرستان وقع شده که با قابلیت کاربری عام خود، امکان حضور تمام واحدهای صنعتی و غذایی به جز واحدهای آلاینده را در منطقه فراهم کرده است. نگاشته در این شماره برای آگاهی از ظرفیتهای این منطقه در بخش کشاورزی و غلات با آقای مرادی، مدیر منطقه ویژه اقتصادی لرستان به گفتگو پرداخته است.
به گفته وی استقرار گمرک و ارائه خدمات گمرکی به صنعتگران و فعالان اقتصادی در داخل و خارج از منطقه یکی از امتیازات ویژه این منطقه برای جذب سرمایه میباشد چراکه این امتیاز سبب شده است که محموله صادراتی سرمایهگذاران تنها در این منطقه مورد ایست و ارزیابی قرار بگیرد و دیگر نیازی به بازبینی مجدد آن در مرزهای کشور نباشد.
مرادی درباره پتانسیل منطقه ویژه اقتصادی لرستان در حوزه کشاورزی و غلات اظهار کرد: بخشی از زمینهای این مکان به زون مواد غذایی در جهت فرآوری مواد غذایی، غلات و حبوبات و صادرات آن اختصاص یافته است که متاسفانه تاکنون از این زون هیچ استفاده و بهرهوری صورت نگرفته است.
دسترسی به قطب غلات شرق کشور؛ امتیازی ویژه برای لرستان
در حالی که منطقه ویژه اقتصادی لرستان به دلیل مجاورت با مرز اصفهان و دشت سیلاخور از مزایای مطلوب برای کشاورزی و غلات برخوردار میباشد چرا که نواحی دشت سیلاخور به دلیل دارا بودن زمینهای مستعد کشاورزی و آب شیرین به قطبی برای تولید غلات و صیفیجات تبدیل شده است. اما متاسفانه بهرغم آمار تولید بالا از این ظرفیتهای بالقوه کشاورزی استفاده نشده است و صادرات محصولات این منطقه نیز تنها توسط تجار غیر بومی و با انتقال به مرزهای خارجی کشورمان صورت میگیرد.
چرا منطقه لرستان برای خدمات کشاورزی و غلات ناشناخته است؟
وی نبود اطلاعرسانی درست و قوی را یکی از علل عدم موفقیت منطقه ویژه اقتصادی لرستان در بخش کشاورزی و غلات دانست و افزود: متولی این مجموعه شرکت شهرکهای صنعتی لرستان است؛ لذا وقتی ادارات دولتی مدیر مناطق اقتصادی میشوند، در بحث هزینهکرد اعتبار با محدودیتهای مواجه خواهند بود و پرداخت هزینه برای کارهای تبلیغاتی درباره معرفی منطقه با دشواری همراه است.
به همین منظور جهت معرفی ظرفیتهای منطقه ویژه اقتصادی لرستان دو پیشنهاد مبنی بر ساخت تیزرهای تبلیغاتی و نصب بیلبورد در اتوبانهای پرتردد کشور و برگزاری تورهای صنعتی از طریق معاونت صنایع کوچک را ارائه دادهایم که امیدواریم با تغییر نگرش مسئولان، از خام فروشی و ورود محصولات فاقد فرآوری به بازار جلوگیری کنیم تا علاوه بر ایجاد ارزش افزوده مناسب برای کشاورزان، اشتغال پایدار نیز در منطقه شکل بگیرد.
آمادگی منطقه لرستان برای اختصاص 221 هکتار زمین به فعالان بخش کشاورزی
همچنین این مجموعه این آمادگی را دارد که زمینی به وسعت 221 هکتار را در اختیار فعالان بخش کشاورزی و کارخانجات آرد برای صادرات محصولات خود قرار دهد.