آردداخلیشماره 49غلاتگفتگوگندم

کارخانجات آردسازی/ مخالفت انجمن کارخانجات آردسازی سیستان و بلوچستان با احداث کارخانه جدید در استان

در گفتگو با دبیر انجمن صنفی کارخانجات آردسازی سیستان و بلوچستان

کارخانجات آردسازی/ مخالفت انجمن کارخانجات آردسازی سیستان و بلوچستان با احداث کارخانه جدید در استان/ متاسفانه با وجود ظرفیت‌ تولید بسیار بالا آرد در استان سیستان و بلوچستان ( 3 برابر ظرفیت تولید مورد نیاز) هنوز متقاضیان احداث کارخانه آرد جدید در این استان وجود دارد که در صورت موافقت مقامات مسئول با این درخواست‌ها، کارخانه‌های آرد موجود به تعطیلی و بیکار شدن کارگران کشانده می‌شود. لذا انجمن صنفی کارخانجات آرد استان با احداث کارخانه آرد جدید در استان به دلیل عدم نیاز استان و ظرفیت تولید موجود بلااستفاده، مخالف است.

کارخانجات آردسازی/ مخالفت انجمن کارخانجات آردسازی سیستان و بلوچستان با احداث کارخانه جدید در استان

 

ملایی، دبیر انجمن صنفی کارخانجات آردسازی سیستان و بلوچستان در گفتگو با نگاشته ضمن بیان مقدمه فوق اظهار کرد: در گذشته اختصاص بخشی از سبوس تولیدی به کارخانه‌ها، جبران‌کننده قسمتی از هزینه‌های تولید کارخانجات بود که متاسفانه با اختصاص کل سبوس تولیدی به سازمان جهاد کشاورزی، واحدهای آردسازی از این بخش درآمدی خود محروم شدند و مشکلاتی همچون افزایش نرخ ارز و گرانی سرسام‌آور قطعات و لوازم یدکی بار مشکلات آردسازان را سنگین‌تر کرد. از سوی دیگر پایین بودن سهمیه تولید آرد کارخانجات استان سیستان و بلوچستان با توجه به پروانه بهره‌برداری و ظرفیت تولید آنان از عمده چالش‌های پیش رو واحدهای آردسازی این استان است که عدم تناسب میان هزینه‌ها و درآمدها مشکلاتی را برای آسیابانان سیستان به وجود آورده است.

این فعال آسیابانی پیش‌نیاز استاندارد اجباری سبوس را استانداردسازی گندم تحویلی به کارخانه‌های آردسازی دانست و افزود: در حال حاضر با توجه به عدم امکان تحویل گندم استاندارد به صورت مستمر به کارخانجات آرد، اجرای استاندارد اجباری سبوس، کارخانه‌ها را با مشکل مواجه ساخته است.

 

تک نرخی شدن آرد؛ سدی در برابر فعالیت دلالان

وی با بیان اینکه چند نرخی شدن هر کالایی زمینه سو استفاده را فراهم می‌سازد، گفت: با افزایش قیمت آرد صنف و صنعت و تفاوت فاحش قیمت آن با قیمت آرد مصارف خبازی، زمینه برای سواستفاده برخی فراهم شد. لذا دولت باید برای رفع این مشکل و حمایت از مردم در جهت مدیریت یارانه نان، آرد را تک نرخی کند.

گندم تولیدی کارخانجات آردسازی سیستان کفاف 2 ماه از نیاز این استان را می‌دهد

ملایی در ادامه اظهار کرد: شرایط آب و هوایی خشک، پایین بودن میزان بارندگی و تولید گندم کمی در استان سیستان و بلوچستان سبب شده است تا میزان گندم تحویلی به سیلوها در بهترین حالت ممکن، پاسخ‌گوی نیاز مصرف 2 ماه استان باشد. لذا باید بخش عمده‌ای از گندم مصرفی استان از سایر استان‌ها وارد شود که نوسان کیفیت گندم ارسالی به استان منجر به نوسان کیفیت آرد تولیدی سیستان شده است.

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر با توجه به تلاش و اقدامات اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان در جهت اختلاط مناسب انواع گندم‌های تحویلی، کیفیت گندم تحویلی به کارخانه‌ها در وضعیت مطلوبی قرار دارد، گفت: بر اساس اعلام اداره کل غله استان سیستان، خرید گندم توسط این سازمان از کشاورزان به  50 هزار تن خواهد رسید. البته شایان ذکر است که خرید گندم توسط کارخانه‌های آردسازی از کشاورزان استان تاکنون استقبال چندانی صورت نگرفته است.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا