مالیات و ارزش افزوده منجر به تعطیلی واحدها شده است
رییس هیئت مدیره انجمن صنفی افزودنی های صنایع غذایی
مالیات و ارزش افزوده منجر به تعطیلی واحدها شده است! متاسفانه از دوسال پیش تاکنون شاهد افزایش بیکاری و تعطیلی واحد های تولید در بخش صنایع غذایی در کشور بوده ایم که 90 درصد علت این تعطیلی ها به دلیل نحوه وصول مالیات و ارزش افزوده توسط سازمان امور مالیاتی است.
در واقع ارزش افزوده در ایران به میزان 9 درصد برای صنعت غذا در نظر گرفته می شود که حتی نحوه وصول آن نیز مشکل ساز شده است در صورتیکه در سایر کشورها ارزش افزوده صنایع غذایی و دارو صفر است و حتی در اتحادیه اروپا از این صنوف مالیاتی گرفته نمی شود تا مردم قدرت خرید بالایی داشته باشند و بتوانند به راحتی مواد غذایی و دارو تامین کنند.
اگر مردم سالم باشند با افزایش کارایی مردم هزینه دارو و درمان به دولت تحمیل نمی شود.
تعطیلی واحدها به دلیل نداشتن بازار نیست
پرویز جهانگیری، رییس هیئت مدیره انجمن صنفی افزودنی های صنایع غذایی کشور با ذکر مطلب فوق در گفتگو با خبرنگار نگاشته ادامه داد: نحوه وصول مالیات توسط سازمان مالیات از واحد های تولیدی و جرائمی هم که بابت ارزش افزوده از واحدها گرفته شده است، باعث شده که این واحدها، تولید را کنار بگذارند.
در واقع تعطیلی واحدها به دلیل نداشتن بازار نیست بلکه به دلیل فشار های مالی است که باعث می شود واحد های تولیدی از ترس مصادره ملک و خانه خود به دلیل مالیات زیاد واحد خود را تعطیل کنند تا زمانی که شرایط تغییر کند.
بدیهی است كه با تعطیل شدن واحد های تولیدی بازگشایی آنها چندان آسان نبوده و متعافبا اشتغال نیز از بین خواهد رفت كه در نتیجه هزینه غیر قابل جبرانی را بر دوش دولت خواهد گذاشت.
مشکل عمده واحد های تولیدکننده با نحوه برخورد سازمان مالیات است
وی ادامه داد: ما انکار نمی کنیم که نباید مالیات گرفته شود اما مشکل عمده واحد های تولیدکننده با نحوه برخورد سازمان مالیات است برای مثال تولید کننده کالایی را در بازار می فروشد که 4 ماه بعد هزینه آن را دریافت می کند اما سازمان امور مالیاتی طی دوره ای سه ماهه مالیات را می خواهد.
در شرایطی که اختیارات به طور كامل به یك سازمان سپرده شود و به عبارتی یک سازمان هم تشخیص دهنده، هم تصمیم گیرنده، هم قضاوت كننده و هم جریمه كننده باشد و به نوعی قدرت در یک سازمان متمرکز شود فساد در آن بیشتر خواهد شد که این فساد همه چیز را به سمت نابودی پیش خواهد برد.
بهره بالای بانکی امکان رقابت را از تولیدکنندگان گرفته است
جهانگیری تصریح کرد: معضل بعدی عدم امکان رقابت واحد های تولیدی صنایع غذایی به دلیل بهره بالای وام بانکی است. در واقع اگر یک کارخانه تولید خوبی داشته باشد در نهایت 10 درصد سود به دست می آورد اما این درحالی است که بانک حدود 27 درصد سود از واحد های تولید کننده دریافت می کند که این موضوع توجیه منطقی ندارد و تعدادی از واحدها از این جهت ورشکست می شوند و در بسیاری موارد بانک وام دهنده با مصادره واحد های تولیدی موجب نابودی آنها می شود.
دولت باید از تولید به عنوان ثروت ملی حمایت کند
وی با اشاره به اینکه دولت باید به تولید به عنوان یک ثروت ملی نگاه کند و از آن حمایت کند، گفت: برای مثال پیش از فراهم شدن امکان تولید برخی کالاها در ایران، قیمت برخی محصولات چین بیشتر بود اما به محض اینکه تولیدات در داخل شکل گرفت و احساس شد که بازار چین در مخاطره قرار می گیرد، دامپینگ دولت چین شروع به کار کرد و قیمت ها را با کمک دولت چین کاهش داد تا تولید کننده چینی زیان نکند. اما در کشور ایران دولت چنین حمایت هایی از تولیدکنندگان نمی کند و در این صورت شاهد تعطیلی تک تک واحدها خواهیم بود.
جهانگیری در پایان خاطر نشان کرد: برای حمایت از تولیدکنندگان در بخش گندم دولت می تواند به جای خرید تضمینی گندم، سوبسید را از محل درآمد خود به کشاورز بدهد و نرخ گندم را آزاد بگذارد تا نرخ نهایی گندم در بازار تعیین شود. در واقع هنگامیکه گندم می تواند ارزان تر تمام شود باید تولیدکننده امکان خرید گندم را با قیمت ارزان داشته باشد.