یکی از مهم ترین واحدهای صنایع غذایی که تمامی جامعه را به خود درگیر می کند، صنایع آردسازی است که تامین کننده مواد اولیه قوت غالب جامعه به شمار می رود. علی رغم سرمایهگذاری عظیم در کارخانجات آرد اما متاسفانه در اغلب موارد جهت مدیریت بحران و برنامهریزی در شرایط اضطراری تمهیداتی در نظر گرفته نمی شود.
با شیوع ویروس کرونا در سطح کشور و افزایش روزافزون شمار مبتلایان آن، لزوم توجه به نکات بهداشتی پیشگیرانه در بخش صنایع غذایی به خصوص تولید آرد بیش از پیش احساس می شود. شناخت روش های انتقال این ویروس از طریق ماندگاری بر روی سطوح، اهمیت بخش بسته بندی و شیوه حمل و انتقال مواد غذایی را دوچندان می کند. این امر در شیوه پخت نان با توجه به ارتباط مستقیم نانوایان با خمیر به عنوان یک موجود زنده و عرضه نان به مشتریان بدون استفاده از دستکش و رعایت نکات بهداشتی می تواند مساله ساز باشد.
قرارگیری تفکر مدیریت بحران در بحث ایمنی و بهداشت در راس ارکان آموزشی به نیروی انسانی
قرارگیری تفکر مدیریت بحران در بحث ایمنی و بهداشت در راس ارکان آموزشی به نیروی انسانی در بخش صنایع غذایی از اهمیت بسزایی برخوردار است چراکه شیوع بیماری ناشی از ویروسهایی مانند کرونا، آخرین مورد حساس و تهدیدکننده جامعه بشری نخواهد بود اما می توان با تقویت تفکر مدیریت بحران، تبعات کمتری را عاید جامعه کرد.
به نظر می رسد تقویت مدیریت بحران در بحث ایمنی و بهداشت باید با تاکید بیشتری از سوی وزارت بهداشت پیگیری شود تا با تقویت زیرساخت های لازم و به دور از عدم شفاف سازی و اطلاعرسانی صحیح در مقابل ایجاد ترس در جامعه، اهمیت جایگاه نانوایی ها به خصوص استفاده از نان های صنعتی و کارخانجات آرد را در بحث کنترل شیوع بیماری ها تقویت می بخشد. وزارت بهداشت موظف است در این دوران سخت، به خصوص در واحدهای کنترل کیفیت، تولید و بسته بندی صنایع غذایی نظارت خود را دوچندان نماید.