سهمیه آرد استان، به صورت عادلانه بازنگری خواهد شد/ پیرو تماسهای مکرر کارخانجات آرد استان آذربایجان شرقی با نشریه نگاشته در خصوص عدم بازنگری در سهمیهبندی آرد کارخانجات استان آذربایجان شرقی، نگاشته در این شماره طی گفتگویی اختصاصی شنونده پاسخهای جناب ابوالحسن زاده مدیر کل محترم غله این استان شد.
وی در ابتدا با بیان اینکه همه ساله در استان آذربایجان شرقی درجه بندی کارخانجات بر اساس یکسری ضرایب مشخص با تغییراتی مواجه میشده است، گفت: تخصیص سهمیه گندم یارانهای به کارخانجات بر اساس فرمول پیشنهادی انجمن صنفی کارخانجات آرد استان که بر اساس تعداد والس موجود در کارخانجات و سایر ضرایب مربوطه می باشد، انجام می گردد و حسب مصوبه کارگروه آرد و نان استان تخصیص سهمیهها تا زمان اخذ مصوبه جدید بر همین منوال خواهد بود. لازم بذکر است که کمیته کارشناسی کارگروه آرد و نان در خصوص اصلاح سهمیه کارخانجات پیشنهاد کارشناسی خود را به دبیرخانه کارگروه آرد و نان استان ارائه نموده است که در صورت تصویب کارگروه، اصلاح سهمیه ها عملیاتی خواهد شد.
نامه درخواست 22 کارخانه آرد به مدیریت غله استان آذربایجان شرقی برای سهمیه آرد استان
وی با یادآوری اینکه اخیرا تعداد 22 کارخانه آرد استان با امضاء نامهای خواستار بازنگری مجدد به سهمیهها و بروزرسانی تخصیص سهمیهها شدهاند، گفت: این 22 کارخانه پیشنهاد کردند که از سهم چند کارخانه که سهمیه آنها بسیار با کارخانجات دیگر فاصله دارد، کاسته شده تا بین کارخانجات دیگر بصورت عادلانه تقسیم شود. متاسفانه بدلیل عدم ارائه شاخص صحیح و کاربردی برای این بازنگری، نامه این 22 کارخانه برای بازنگری تاکنون ترتیب اثر داده نشده است. لذا تاکید ما همچنان بر این موارد است که تمامی واحدها یا به فرمول GTC تمکین کنند و یا با فرمول فعلی ادامه فعالیت دهند تا تصمیمات لازم جهت بازنگری، به تدریج اتخاذ گردد./ سهمیه آرد استان
نرخ گندم و کمبود گندم صنف و صنعت
در بخش دوم این گفتگو مدیر کل غله استان آذربایجان شرقی در پاسخ به نگرانی کارخانجات تولید کننده آرد صنف و صنعت از کاهش گندم مصرفی آنها گفت: نرخ گندم هر سال با کارشناسی و بر اساس نرخ تورم توسط شورای اقتصاد تعیین می شود. در این میان علی رغم افزایش قیمت گندم، میزان سهمیه گندم صنف و صنعت به کارخانجات بر اساس دو فاکتور ظرفیت پروانه آردسازی و میانگین خرید گندم دو سال گذشته کارخانجات، تخصیص داده خواهد شد.
ابوالحسن زاده خاطر نشان کرد: تمامی گندمی که کارخانجات چه از طریق GTC چه از طریق خرید توافقی، چه از طریق سامانه جامع انبار سازمان صنعت و معدن و تجارت و چه از طریق بورس تامین نمودهاند در عدد میانگین نهایی آنها برای اختصاص گندم کافی به منظور تولید آرد صنف و صنعت لحاظ خواهد شد و در این میان، مواردی همچون میزان پرداختی کارخانجات و میزان مالیات بر ارزش افزوده پرداختی آنها در محصولات خریداری شده، بصورت شفاف در تعیین عدد درست به شرکتهای غله کمک خواهد کرد.
ابوالحسن زاده خاطر نشان کرد، انجمن صنایع غذایی استان دو سال پیش نیاز صنایع غذایی استان را برای شکر، 65 هزار تن اعلام مینمود که نیاز کاذب و ناشی از شکاف قیمتی شکر دولتی و آزاد بود. این درحالی است که نیاز واقعی استان در حد یک سوم این رقم بود. در مورد گندم نیز چنین است. وقتی شکاف قیمتی گندم دولتی و آزاد وجود دارد تقاضاها واقعی نیست. بنابراین بر اساس میانگین مصرف دو سال گذشته صنف و صنعت، فروش گندم به کارخانجات انجام می گیرد.