بین‌المللیشماره 43

خریداران غلات و توصیه مدیرعامل شرکت بازرسی B.S.J برای عقد قرارداد تجاری

بازرس بیش از ۷ میلیون تن غلات در سه سال گذشته توسط B.S.J

دکتر اسماعیل احمدی، مدیرعامل شرکت بازرسی فنی بین‌المللی بازآفرینان صنعت جنوب(B.S.J) در نخستین دوره برگزاری کنفرانس iranGrain به بیان تجربیات و سبقه این شرکت در بحث بازرسی کالا به ویژه غلات پرداخت و اظهار کرد: شرکت B.S.J دارای تائیدیه‌ از بانک مرکزی ایران، سازمان بنادر و دریانوردی در زمینه بازرسی کشتی و کالا، پروانه بازرسی از سازمان ملی استاندارد ایران و …. می‌باشد که در راستای ارائه خدمات مطلوب در بنادری همچون بندر امام خمینی، بندرعباس، امیرآباد و خرمشهر اقدام به تاسیس شعب داخلی نموده است. همچنین در کشورهای قزاقستان، روسیه، اوکراین، آرژانتین، برزیل و هند گواهی نامه را در همان کشور صادر می‌کند که این امر مورد رضایت مشتریان است.  همچنین تمامی نمایندگی‌های این شرکت مورد تائید GAFTA بوده و از آزمایشگاه‌های دارای ایزو 17025 استفاده می‌نماید.

 

خریداران غلات و توصیه مدیرعامل شرکت بازرسی B.S.J برای عقد قرارداد تجاری

وی با اشاره به بازرسی بیش از 7 میلیون تن غلات در سه سال گذشته گفت: با توجه به تامین کالاهای غلات واردتی از کشورهای حوزه دریای بالتیک، روسیه و قزاقستان، بازرسان این شرکت با نمونه‌برداری و ارسال آن به آزمایشگاه‌‌های خود در کشورهای مبدا و آزمایشگاه‌های دارای استاندارد ISO/IEC17025 در ایران، تائید صحت کالا و صدور گواهی‌نامه را قبل از اجاره کشتی و بارگیری به خریدار ارائه می‌نماید که این موضوع نشان از اهمیت فرآیند بازرسی PSI طبق روش‌های بین‌المللی دارد.

احمدی با تاکید بر اینکه برخی از قواعد گفتا باید به استاندارد 7570 ایران افزوده شود، به خریداران غلات گفت: بر اساس قوانین گفتا 124 باید نمونه‌برداری کالا به صورت داینامیک باشد. از سوی دیگر بر اساس قوانین گفتا 123 (توزین کالا) برای جلوگیری از بروز مشکلات کمی محموله لازم است که نمونه‌برداری از کالا با توجه  به ادوات و ابزارهای بارگیری در کشور مبدا و مطابق با روش‌های گفتا و استانداردهای ملی ایران صورت بگیرد. همچنین نمونه‌برداری در مقصد باید مشابه نمونه‌گیری مبدا باشد و ابزارهای هاپر(قیف ساحلی)، گراپ و مکنده‌های غلات به صورت مشابه در مبدا و مقصد به کار گرفته شود.

مشکلات بازرسی کالا در بنادر شمالی و جنوبی

وی در خصوص مشکلات بازرسی کالا در بنادر شمالی و جنوبی اظهار کرد: کشورهای آمریکای جنوبی به‌عنوان هاب صادرات غلات اغلب از روش بارگیری با تسمه نقاله و کشورهای حاشیه دریای خزر از طریق کرین‌های سیار ساحلی و یا گراپ بارگیری انجام می‌دهند که در فرآیند بازرسی کالا باید نمونه‌برداری با توجه به ادوات و ابزارهای بارگیری در کشور مبدا و مطابق با روش گفتا و استانداردهای بین‌المللی صورت گیرد.

این بازرس با سابقه در پایان با توصیه به خریداران ایرانی بارهای فله از کشورهای CIS که اغلب دارای مشکل کمی بار هستند، اظهار کرد: فروشنده و خریدار باید در قرارداد خود روش توزین کالا را قید کنند به گونه‌ای که در مبدا بر اساس درافت سوروی و در مقصد نیز بر همین اساس باشد و یا اگر در مبدا بر اساس باسکول بوده ، در مقصد نیز باسکول مبنا باشد.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا