سال 1400 با تمام فراز و نشیبهای خود برای صنعت آسیابانی به ایستگاه پایانی رسید. سالی که با هشدار خشکسالی و کمبود تولید گندم داخلی، زنگ آن به صدا درآمد و با حذف سهمیه گندم صنف و صنعت در برخی استانها و تامین آن از طریق کشت قراردادی پرونده آن بسته شد.
نگاشته در این شماره برای اطلاع از آخرین وضعیت تامین گندم در استان تهران و وضعیت کارخانجات آرد با مهندس عباس ارشدی، مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی استان تهران به گفتوگو پرداخته است.
تقاضای 55 هزار تنی برای گندم صنف و صنعت در استان تهران
ارشدی در خصوص وضعیت درجهبندی کارخانجات آرد استان تهران اظهار کرد: با حذف آزادسازی از صنعت گندم و آرد در دهه 90 و بازگشت سهمیهبندی و یارانه، بر اساس سیاستهای شرکت بازرگانی دولتی ایران بر اساس معیارهایی همچون کیفیت و ظرفیت تولید، استقرار در منطقه، مردمداری و … سه نوع گندم 665 تومانی، 900 تومانی و گندم 2700 تومانی به کارخانجات آرد تخصیص داده شد.
رصد ماهانه آرد تولیدی کارخانجات استان تهران
وی با اشاره به اینکه کیفیت محصول تولیدی کارخانجات آرد برای اداره غله بسیار حائز اهمیت است، گفت: مقوله مشتریمداری و فروش بسیار مهم است و به طور قطع، کارخانجاتی موفق هستند که مشتری بیشتری داشته باشند. از سوی دیگر، با توجه به اختیار واحدهای خبازی برای خرید آرد، میزان فروش کارخانهها به نوعی نشان از استقبال واحدهای خبازی از محصول کارخانجات آردسازی میباشد.
ارشدی با بیان اینکه کیفیت آرد کارخانجات آرد به صورت ماهانه در آزمایشگاه غله رصد میگردد، گفت: در صورت وجود هرگونه مشکل در کیفیت آرد تولیدی، تذکرهای لازم به کارخانجات ابلاغ میگردد.
وی در خصوص آخرین وضعیت واردات گندمهای خارجی گفت: با توجه به شرایط بارندگی و کمبود خرید، دولت تاکنون برای مصرف کل کشور حدود 5 میلیون تن گندم وارد کرده است و بیش از 95 درصد گندم تحویلی به کارخانجات آرد، گندمهای خارجی میباشد.
درخواست 3 کارخانه آرد تهران برای اجرای کشت قراردادی
ارشدی درباره آخرین وضعیت کشت قراردادی در استان تهران گفت: در حال حاضر، 55 هزار تن تقاضا برای گندم صنف و صنعت است و تاکنون سه تا از کارخانجات آرد استان تهران، درخواست کشت قراردادی خود را به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ کردند.
مدیرکل اداره غله منطقه یک در خصوص تاثیر تنشهای اوکراین و روسیه بر بازار غلات ایران گفت: با توجه به گندم خیز بودن اوکراین و روسیه و فراوانی تولیدات در این منطقه نسبت به مصرف داخلی، هرگونه تنش و درگیری قیمت جهانی گندم را متاثر خواهد کرد. از سوی دیگر، ایران از کشورهای مختلفی همچون آلمان، استرالیا، آسیای میانه، مجارستان، تاجیکستان و … گندم مورد نیاز خود را خریداری میکند. لذا این تنشها خطر جدی را متوجه تامین گندم کشور نخواهد کرد.
پیشبینی منابع مالی 90 میلیاردی برای واردات کالاهای اساسی در 1401
ارشدی در بخش دیگر گفتوگو با تاکید بر حذف ارز ترجیحی گفت: امسال به صورت مستقیم و غیر مستقیم حدود 50 هزار میلیارد تومان برای واردات کالاهای اساسی اختصاص داده شده است که با توجه به زمزمههای عدم حذف ارز 4200 تومانی، پیشبینی میگردد که این رقم برای سال آینده به 90 میلیارد برسد.
وی خاطرنشان کرد: ارز ترجیحی باید از تمام کالاها حذف گردد و منابع درآمدی حاصل از آن میان مردم و دهکهای پایین توزیع گردد چراکه علاوه بر رانت و فساد ناشی از آن، بخش قابل توجهی از این یارانه دولتی صرف اتباع بیگانه و افراد دارای استطاعت مالی میگردد.