آردداخلیشماره65گفتگوگفتگو با مسئولین دولتگندم

گندم خارجی/ تاکنون حدود 3 میلیون 500 هزار تن گندم خارجی وارد ایران شده است

سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی

کل خرید تضمینی گندم امسال فارغ از آن بخشی که از سوی کشاورزان و کارخانه های  آرد به مصرف رسیده است؛ 4 میلیون و 532 هزارتن بوده که در مقایسه با سال گذشته 47 درصد کاهش خرید داشته ایم. با توجه به این­که مصرف کل گندم کشور سالانه بیش از 12 میلیون تن است، 6 میلیون تن گندم خارجی ازخردادماه تا به امروز از فروشندگان خارجی خریداری شده است که حدود 3/51 میلیون تن آن وارد شده است.

 

کشت قراردادی؛ روشی مناسب برای مصرف کننده و تولیدکننده گندم

حسن عباسی معروفان، سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه صحبت­هایش با  خبرنگار نگاشته، در خصوص کشت قراردادی گندم صنف و صنعت گفت: کشت قراردادی روش مناسبی برای مصرف کننده و تولیدکننده است؛ چراکه کشاورز بدون مشکل نقدینگی می تواند به کشت با میزان مشخص در قرارداد بپردازد و مصرف کننده نیز می تواند میزان محصول مورد نیاز خود را با کیفیت مدنظر پیش از مصرف تعیین کند، لذا این روش به نفع کشور، تولیدکننده و مصرف کننده است اما هنوز اجباری برای این کار نیست.

خشکسالی و کاهش نهاده های دامی، عامل لغو فروش آزاد سبوس تا پایان سال شد

معروفان  درباره لغو فروش آزاد سبوس گفت: با توجه به خشکسالی و کاهش نهاده های دامی همچون جو و ذرت و محدودیت ارز در کشور، فروش آزاد سبوس به دستور وزیر جهاد کشاورزی تا پایان سال لغو شد تا سال آینده با قیمت جدید گندم در خصوص سبوس تصمیم گیری شود. وزیر جهاد کشاورزی در این زمینه  به جبران هزینه های کارخانه های آرد از محلی دیگر اشاره کرده اند و معتقدند که تمام زنجیره باید منتفع شوند و فشار تنها بر روی دوش یک صنف قرار نگیرد.

وی در ادامه به واردات نهاده های دامی و کاهش آن در کشور پرداخت و گفت: تا 15 آبان ماه سال 1400 بیش از 10 میلیون و 200 هزارتن نهاده دامی شامل جو، ذرت و کنجاله سویا در کشور توزیع شده است که این عدد در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال گذشته 66 درصد افزایش داشته اما این توزیع بیشتر پاسخگوی نیاز کشور نبوده است؛ زیرا به دلیل کمبود گندم، این محصول به دام تعلق نگرفت و از طرف دیگر بیش از ۴ میلیون تن از۱۱ میلیون تن علوفه مرتعی نیز به علت خشکسالی قابل دسترس نبود. همچنین از 3 میلیون و 600 هزارتن جو داخلی تنها 2 میلیون تن استحصال شد،از این رو، توزیع بیشتر و واردات بیشتر جهت رفع این کمبودها بوده است.

جایگزینی ارز نیمایی به جای ارز 4200 تومانی برای نهاده های دامی

سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در پایان خبر داد: بر اساس جلسات کارشناسی متعدد و برنامه ریزی دولت قرار شد تا ارز 4200 تومانی تنها برای گندم و دارو مصرف شود و برای واردات نهاده دامی از ارز نیمایی استفاده شود تا رانت ارز 4200 تومانی حذف شود. با اجرای این مصوبه، به دلیل افزایش قیمت­ها، دولت به ارائه یارانه به مصرف کنندگان و تسهیلات بانکی به واردکنندگان اقدام خواهد کرد. البته زمان اجرای دقیق حذف ارز ترجیحی و جایگزینی ارز نیمایی مشخص نیست و هرموقع که الزامات کار فراهم و بستر اجرایی آماده شود؛ توسط ریاست جمهور محترم ابلاغ خواهد شد.

 

شیرین قنبری

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا