ایران با تولید ناخالص 452 میلیارد دلار دومین اقتصاد بزرگ خاورمیانه شد
دبیرکل کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی
کاوه زرگران، دبیرکل کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی در ادامه سخنرانی ها با اشاره به اینکه ایران با تولید ناخالص 452 میلیارد دلار دومین اقتصاد بزرگ خاورمیانه بعد از کشور عربستان سعودی است و دومین جمعیت را در خاورمیانه بعد از کشور مصر دارد، تصریح کرد: کشور ایران دارای سه بندر مهم نوشهر، امیرآباد و انزلی در شمال کشور است که ظرفیت های بالقوه مناسبی را در زمینه تخلیه غلات و روغن خام دارند. در جنوب کشور نیز مهمترین بندر در حوزه غلات بندر امام خمینی است که حدود 3 میلیون تن ظرفیت انبارش غلات و 400 هزارتن ظرفیت ذخیره روغن خام را دارد. همچنین بندر عباس و بندر چابهار نیز جزو بندرهایی هستند که در تامین کالاهای مورد نیاز کشور تاثیر بسزایی داشته اند.
ایران با تولید ناخالص 452 میلیارد دلار دومین اقتصاد بزرگ خاورمیانه شد
وی تصریح کرد: تولید غلات (جو، ذرت، گندم، برنج) کشور از سال 2013 با سیاست های حمایتی وزارت جهاد کشاورزی سیر افزایشی داشته است. بیشترین حجم واردات غلات به کشور در سال 2014-2015 حدود 7/16 میلیون تن بوده است و در سال 2018-2019 نیز 13 میلیون تن واردات غلات داشته ایم.
علی رغم کاهش سطح زیرکشت گندم، با افزایش تولید مواجه هستیم
وی با بیان اینکه طی 10 سال گذشته سطح زیرکشت گندم از 6/6 میلیون هکتار به 4/5 هکتار رسیده است اما با افزایش راندمان توانسته ایم تولید گندم را افزایش داده و به خود کفایی دست یابیم، گفت: بیشترین حجم واردات گندم در 15 سال گذشته به ایران حدود 2/7 میلیون در سال 2015-2014 بوده است که با افزایش تولید داخل واردات کاهش و در سال 2018 به صفر رسیده است.
وی در پایان گفت: 72 درصد گندم مصرفی کشور برای تولید نان به کار گرفته می شود و حدود 45 درصد کالری و50 درصد پروتئین مردم را می توان از طریق گندم تامین کرد. اگر میزان تولید گندم کشور را تقسیم بر جمعیت ایران کنیم؛ حدود 170 کیلوگرم سرانه مصرف سالانه گندم در کشور است.