تکنولوژی صنعت آرد کشور جزو 10 کشور اول جهان است/ حسین یزدجردی، رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنفی صنایع آرد ایران در ادامه بیان کرد: در کشور 377 واحد کارخانه آردسازی وجود دارد که نوع پراکندگی آنها از نظر میزان مصرف نیز مطلوب است به گونه ای که در تمام استان ها کارخانه آرد وجود دارد. ظرفیت این کارخانجات براساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت حدود 25 میلیون و 94 هزارتن است لذا از میزان مصرف آرد کشور بیشتر است. تکنولوژی صنعت آرد و این کارخانجات نیز در سطح بالایی قرار دارد و از این نظر جزو ده کشور اول جهان هستیم.
واردات گندم کیفی از اهمیت خودکفایی کشور نمی کاهد
وی تصریح کرد: میزان خرید گندم در سال 97 حدود 9 میلیون 464 هزارتن و در سال 98 حدود 7 میلیون و 700 هزارتن بوده است. در واقع چندسالی است که در زمینه تولید گندم به همت مدیران دولت، کشاورزان و بارندگی های مناسب خودکفا شده ایم اما این خودکفایی تنها در زمینه کمی صورت گرفته است. به منظور خودکفایی کیفی نیز می توان به واردات پرداخت همانطور که بسیاری از کشورها با وجود مازاد تولید به منظور بهبود کیفیت تولید داخل اقدام به صادرات گندم ضعیف تر و واردات گندم کیفی می کنند لذا این اقدام کسر شان نبوده و از اهمیت خودکفایی ما نمی کاهد. همچنین با توجه به اینکه در زمینه نهاده های دامی و خوراک دام وارد کننده هستیم لذا می توانیم بخشی از گندم ضعیف را به این بخش اختصاص داده و گندم با کیفیت برای تولید آرد وارد کنیم.
آیا صدور پروانه های جدید مانع فعالیت نه چندان کامل کارخانجات آرد فعلی نمی شود؟!
یزدجردی با اشاره به اینکه به منظور به کارگیری از ظرفیت خالی کارخانجات آرد و استفاده از امکان صادرات، دولت باید سیاست گذاری جدیدی را بیاندیشد، گفت: 25 میلیون تن ظرفیت آرد سازی در کشور وجود دارد که بخش زیادی از آن نیز بلا استفاده مانده است و در حال حاضر 3 میلیون تن ظرفیت جدید در دست احداث قرار دارد چراکه وزارت صنعت، معدن و تجارت امکان منع کردن صدور پروانه های جدید را ندارد. اما نکته اینجاست که آیا صدور این پروانه های جدید مانعی بر سر راه کارخانه های قبلی که با حجم کمتری از ظرفیت موجود فعالیت می کنند نمی شود؟! لذا دولت باید فکری اساسی در این زمینه بکند تا منابع ملی صرف احداث کارخانه جدید بلا مصرف نشود.
ظرفیت ذخیره سازی مناسب به منظور هاب غلات شدن در کشور وجود دارد
وی در پایان گفت: در زمینه ذخیره سازی حدود 2 میلیون و 750 هزارتن سیلو بتنی و فلزی دولتی، حدود دو میلیون و 658 هزارتن انبار های روباز، سیلوهای مکانیزه و غیر مکانیزه، 11 میلیون تن سیلوهای بتنی و فلزی بخش خصوصی و حدود 3 میلیون و 900 هزارتن انبارهای مکانیزه و روباز بخش خصوصی در کشور وجود دارد لذا ظرفیت ذخیره سازی خوبی در کشور به عنوان هاب غلات شدن وجود دارد که باید از این زیرساخت ها استفاده بهینه کرد.