بین‌المللیشماره 43گزارش

اقتصاد ایران را می‌توان به شکل برد-برد با بازار کشورهای همسایه و صادرات غیرنفتی توسعه داد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران

مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در گردهمایی ایران گرین، خوداتکایی به توان تولیدی داخل و صادرات به کشورهای همسایه را یکی از راهکارهای کاهش آثار تحریم‌ها در شرایط فعلی، عنوان کرد و گفت: تحریم را می‌توان به فرصتی اقتصادی برای کشور تبدیل کرد و با شناسایی ظرفیت‌های داخلی و توسعه تعاملات و همکاری‌‎ها با کشورهای همسایه، اقتصاد کشور را از زیر سایه تحریم خارج نمود.

مروری بر اینستکس

خوانساری در ادامه با تاکید برمساله اینستکس، افزود: پس از برجام، صادرات اروپا به ایران رشد فزاینده‌ای داشته است. این درحالی است که واردات کشورهای این منطقه از ایران متناسب با این جهش تجاری، پیش نرفت و پس از خروج دولت آمریکا از معاهده برجام نیز کشورهای اروپایی تا به امروز به وعده‌های خود به ویژه در زمینه راه‌اندازی ساز و کار مالی اینستکس عمل نکرده‌اند؛ بنابراین ایران به این نتیجه رسیده است که نمی‌تواند اقتصاد خود را به اروپا گره بزند در حالی که فرصت‌ها و بازارهای دیگری همچنان پیش روی اقتصاد ایران باز است.

وی از کشورهای همسایه ایران به عنوان شرکای تجاری در دوره پیش‌رو یاد کرد و افزود: ما علاوه بر آنکه بر گسترش تعاملات اقتصادی با جهان تاکید داریم، بر این باور هستیم که اقتصاد ایران را می‌توان به شکل برد-برد با بازار کشورهای همسایه و البته چین، روسیه و هند پیوند زد و صادرات غیرنفتی و کالایی را به این کشورها توسعه داد و در عین حال نیازهای وارداتی کشور را از این بازارها جبران کرد.

وضعیت صنایع و اقتصاد ایران در زمان تحریم

رییس اتاق تهران با اشاره به اینکه در طول دوره تحریم‌ها و نیز نوسان ایجاد شده در بازار ارز ایران، بسیاری از صنایع داخل کشور علاوه بر تقویت بنیه تولیدی خود، صادرات محصولاتشان را نیز افزایش داده‌اند، افزود: صنعت پوشاک از آن دست صنایعی است که در طول چند سال اخیر توانسته است به خوداتکایی دست یابد و امروزه تولیدات ایرانی این بخش در دیگر بازارها به ویژه کشورهای همسایه راه پیدا کند. در صنایع خودروسازی نیز صنایع داخل موفق شده‌است به تولید تجهیزات الکترونیکی خودرو که تا پیش از این از دیگر کشورها تامین می‌شد، دست پیدا کرده و نیاز و ارزبری این بخش در حال حاضر بسیار کاهش یافته است.

نشریه نگاشته

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا