آردداخلیشماره 2گفتگوگفتگو با بخش خصوصی

کارخانجات پيشرو آردسازي گام‌هاي متفاوتي بر می‌دارند

نام کارخانه آرد خوشه فارس در دنيا درخشيد

علي رغم پيشرفت بسيار زياد صنعت آردسازي در ايران و وجود مدرن ترين واحدهاي توليدي آرد در ايران، کمتر شاهد درج مطلب يا گزارشي از کارخانجات کشورمان بصورت اختصاصي در نشريات بين المللي بوده ايم.
بالاخره در شماره April 2016 نشريه بين المللي world grain شاهد درج عکسي از کارخانه خوشه فارس بر روي جلد نشريه بوديم که معتبرترين نشريه حوزه غلات در دنيا مي باشد. در نشريه world grain گزارش کاملي از افتتاح خط جديد توليد آرد با تکنولوژي بولر سوئيس درج شده بود. در اين گزارش اذعان شده که آنچه که نگاه و سياست آرد خوشه را در توسعه کارخانه و ايجاد واحد جديد پايه گذاري نمود، بررسي نياز مشتريان در استفاده از آردهاي تخصصي متنوع و ايجاد واحدهاي Mixing، Blending و Bleaching با استفاده از آخرين، بهترين و برترين هاي موجود در اين صنعت مي‌باشد.
به اين بهانه گفتگوي اختصاصي با آقاي مهرزاد جمشيدي مدير عامل آرد خوشه فارس ترتيب داديم که در ادامه مي‌خوانيد؛

وي در ابتدا در خصوص بازخورد هاي چاپ گزارش آرد خوشه فارس گفت: راجع به مجله World Grain هميشه گله مندي بوده چرا که با توجه به پيشرفت صنعت آرد کشور در هيچ شماره اي از آن، انعکاسي از اخبار ايران را شاهد نبوده ايم و تنها موضوعي که در خصوص ايران در اين نشريه مطرح شده Country Focus است که به معرفي کلي بازار غلات ايران پرداخته است.
بدنبال چاپ گزارش آرد خوشه فارس و همچنين حضور سفير سوئيس در اين کارخانه بدليل همکاري تنگاتنگي که بين شرکت خوشه و شرکت بولر سوئيس وجود دارد، بازخوردهاي بسيار خوبي از داخل کشور و حتي کل دنيا دريافت کرديم به طوري که نزديک به 200 هزار نفر در صفحات اجتماعي مجله از آن بازديد کردند. ما از فيليپين تا آمريکاي جنوبي و حتي خود اروپا ايميل و پيغام دريافت کرديم که افتخاري براي صنعت آرد کشور و خود مجموعه خوشه فارس بود.
جمشيدي اذعان داشت: در حال حاضر کارخانه آرد خوشه يکي از پيشرفته ترين واحد هاي توليد در دنيا تلقي مي شود و قطعاً طي ساليان آتي تکنولوژي فراتري در آن ايجاد خواهد شد. واردات و نصب به روز ترين تکنولوژي، در شرايط تحريم انجام گرفته لذا مايل به انعکاس و برجسته سازي آن در سراسر دنيا بوديم.

در حوزه آرد حق انتخاب مشتري عادلانه اجرا نمي شود

از مدير عامل آرد خوشه فارس در خصوص ورود آسيابانان به توليد آردهاي تخصصي پرسيديم، وي گفت: با توجه به سياست گذاري هاي از قبل تعيين شده دولت در نوع گندم و آرد مصرفي، طراحي خطوط توليد آرد بر اساس سياست هاي تعيين شده مي باشد و نه لزوماً خواست مشتري و يا تقاضاي بازار. با وجود استفاده از پيشرفته ترين دستگاه ها در خط توليد کارخانجات آرد در ايران، فقط سه مدل آرد سبوس گرفته، ستاره، نول و بعضاً مقداري سمولينا توليد مي گردد. به عقيده من در خصوص حق انتخاب مشتري عدالت اجرا نمي شود و ما به عنوان توليد کننده بايد بتوانيم مطابق تقاضا و نيازهاي مشتري و با تکنولوژي روز دنيا، خدمات ارائه نماييم.
جمشيدي در ادامه به گام هاي متفاوتي که به عنوان يک آرد ساز در اين صنعت برداشته اشاره نمود و گفت: من باور دارم که ما آرد بد نداريم هر آردي براي مصرف مشخص، مناسب خواهد بود. اين درست نيست که ما چند نوع آرد را جهت مصرف، محدود و گروه بندي کنيم، در اين صورت هم مصرف کننده آرد و هم محصول نهايي آسيب خواهند ديد. چراکه آرد يک کالاي نهايي نيست و بايد فرآوري گردد و کنترل روي چرخه فرآوري از توليد تا مصرف باعث مي شود کالاي نهايي کالاي مرغوبي باشد.
در راستاي برداشتن گامهاي نو سعي نموديم تا بيشتر در بازارهاي هدف استان فارس، مشتري و نيازهاي آنان را شناسايي کنيم، دوره هاي آموزشي به صورت work shop در شيراز و تهران برگزار نموده و سعي شد تا آشپزها و نانوايان را با خط توليد صنف و صنعت و آردهاي تخصصي آشنا کنيم و در نهايت آردي را توليد کنيم که در بحث فرآوري بتوانيم کنترل مناسبي داشته باشيم.

سياست هاي صفر و صد دولت بايد باز‌نگري شود!

اين فعال صنعت آسياباني در بخش بعدي به ضرورت آزادسازي و خصوصي سازي اشاره کرد و گفت: نگرش مديران کارخانجات آرد کشور فراتر از اين است که تمامي سياست ها از نوع گندم، ميزان افت، نوع آسياباني، نوع آرد، قيمت و حتي فروشندگان به آنان ابلاغ گردد. اگر بخش خصوصي هستيم بايد اجازه بدهند آزاد باشيم تا بتوانيم کارمان را به بهترين شکل انجام دهيم.
جمشيدي در خصوص تغييرات مداوم قوانين گفت: بعنوان مثال واردات گندم يک سال متوقف و سال بعد آزاد مي شود، در بحث توليد گندم، يک سال خودکفا و سال بعد بزرگترين وارد کننده دنيا هستيم. اگر اين سياست هاي صفر و صد حذف شود و پيوستگي و نظمي در روند واردات و فروش گندم و آرد ايجاد شود، شاهد شکوفايي و تحولي چشمگير در اين عرصه خواهيم بود.
وي در خاتمه در خصوص چشم انداز صنعت آرد کشور ياد آور شد: ايران در اين منطقه چه در بحث آرد و چه در بحث فرآوري آرد مي تواند تامين کننده مناسبي براي همسايگانش باشد لذا اميدوارم دولت در اين ساز و کار حساسيت بيشتري نشان داده و در بحث آزاد سازي و خصوصي سازي بازنگري شاخصي انجام دهد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا