سرتیترشماره 43غلاتگفتگوگفتگو با بخش خصوصیگندم

کنفرانس ایران گرین ثبت در تقویم قدرت های جهانی تجارت غلات

درگفتگو با رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوئیس و عضو هیات رئیسه کنفرانس IRANGRAIN

 کنفرانس ایران گرین ثبت در تقویم قدرت های جهانی تجارت غلات/ شریف نظام‌مافی، رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوئیس در سخنرانی کنفرانس iranGrain با اشاره به اینکه تمامی حلقه‌های زنجیره غلات از تولید، فناوری، صادرات، واردات، بازارهای منطقه و آینده غلات در کنفرانس مورد بحث قرار گرفته اند، گفت: کنفرانس iranGrain بزرگترین گردهمایی جامعه جهانی غلات و دانه‌های روغنی علاقه‌مند به بازار ایران است و خوشبختانه موفق شده ایم تا مهره‌های اصلی و فعالان بخش خصوصی و دولتی را به مدت دو روز گرد هم آوریم.

 

 کنفرانس ایران گرین ثبت در تقویم قدرت های جهانی تجارت غلات

 کنفرانس ایران گرین ثبت در تقویم قدرت های جهانی تجارت غلات/ به گفته وی، پس از اعمال تحریم های آمریکا بسیاری از کنفرانس های بین المللی از ثبت نام تجار ایرانی ممانعت می‌کردند. لذا با توجه به اهمیت صنعت غلات و دانه های روغنی و شرکت های عظیمی که زیرمجموعه این حوزه هستند و با توجه به سرمایه هنگفتی که در این دو صنعت به عنوان صنایع زیربنایی و اصلی سرمایه گذاری شده است، لزوم برگزاری یک رویداد تجاری و کنفرانس بین المللی بسیار احساس می شد.

نقطه عطف برگزاری این کنفرانس، حضور ایران به عنوان یک کشور برای ورود به لجستیک و تجارت غلات و محصولات استحصال شده از غلات و دانه های روغنی است چراکه ایران ازنظر جغرافیایی در مجاورت کشورهای CIS قرار دارد و با بهره مندی از دریای خلیج فارس می تواند به دریاهای آزاد دسترسی پیدا کند. از این رو می توان تجارت غلات و دانه های روغنی را در کشور گسترش دهیم و از این امتیاز جهت ارزآوری و رونق تجارت بهره ببریم.

وی در ادامه از سابقه فعالیت و دانش ایران درخصوص بازار غلات، دانه‌های روغنی و صنایع مرتبط، بیان داشت: فعالان حوزه غلات و دانه‌های روغنی تجربه بالایی در شناخت نیاز بازار، قوانین دولتی و تحریم‌ها دارند لذا هدف از برگزاری این کنفرانس گرد هم آمدن تمامی مدیران جهانی و منطقه‌ای فعال در حوزه غلات و دانه‌های روغنی بوده است که دانش تجاری‌شان را به اشتراک گذاشته و ارتباطاتی فعال در این حوزه ایجاد نمایند. همچنین دلیل حضور بخش دولتی‌ و بخش خصوصی در کنار یکدیگر آن است که می‌توان انتظار داشت که معرفی پتانسیل ها می تواند با سهولت بیشتری انجام گیرد.

بررسی موانع تجاری و بانکی، مهم ترین بحث رویداد ایران گرین

رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوئیس با تاکید بر اینکه بحث مطرح این کنفرانس ایران گرین پرداختن به مسائل بانکی و چگونگی انتقال وجه در شرایط تحریم است، خاطرنشان کرد: ضرورت این موضوع مهم از آن جهت است که راهی پیش روی بازرگانان و فعالان این حوزه قرار گیرد تا بتوانند در جهت رفع موانع انتقال ارز خود قدم بردارند. همچنین بحث تجارت غلات به عنوان یکی از جذاب ترین، بازارهای تجارت و صنایع مختلفی که به این تجارت وابسته هستند، می تواند مخاطبان زیادی را در سال های مداوم برگزاری این کنفرانس جذب نماید.

نظام‌مافی یکی از مهم ترین بخش های این کنفرانس ایران گرین را آشنایی با تکنولوژی‌های نوین صنایع غذایی، غلات و نهادهای دامی معرفی کرد و افزود: به دلیل تغییرات اقلیمی و آب و هوایی، هم اکنون لزوم بهره مندی از تکنولوژی‌های نوین برای تأمین غذا وجود دارد. برای مثال می توان با استفاده از پروتئین حشرات، نهاده دامی تولید کرد که مطابق با شرایط کشورهای خشک و نیمه خشک این امر فرصتی مغتنم به شمار می رود. از آنجایی که تغییرات اقلیمی باعث تغییر الگوی کشت و مصرف می‌شود، کشورها باید بتوانند از این فرصت بهره مند شوند.

 

همکاری انجمن های فعال حوزه غلات و دانه های روغنی با کنفرانس ایران گرین

وی ضمن تشکر از حمایت سازمان های دولتی و انجمن های داخلی از کنفرانس ایران گرین، گفت: در راستای برگزاری این کنفرانس، سازمان بازرگانی دولتی ایران به عنوان مسئول اصلی بحث غلات و دانه های روغنی حضور مستمر داشته است که نهایت تشکر را از آن داریم. همچنین از تمامی واردکنندگان بزرگ غلات، دانه های روغنی ازجمله وزارت جهادکشاورزی، سازمان پشتیبانی امور دام، سازمان گمرک ایران و انجمن های مربوطه کانون آرد ایران، انجمن آردسازان، انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران، انجمن واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران، انجمن صنایع روغن نباتی ایران، انجمن صنایع روغنکشی ایران، انجمن شیرینی و شکلات در این کنفرانس دعوت به عمل آمد که از حمایت آن ها متشکریم.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوئیس با بیان اینکه 70 نفر از شرکت‌ کنندگان از تشکل‌های حوزه غلات و دانه‌های روغنی از کشورهای سوئیس، فرانسه، دانمارک، روسیه، ترکیه، آذربایجان، قزاقستان، امارات متحده عربی و غیره حضور یافته اند، خاطرنشان کرد: ایران و نقش آن در زنجیره غلات منطقه و جهان، نقش بخش خصوصی در توسعه اقتصادی ایران، کانال مالی بشردوستانه سوئیس، سازوکارهای مالی اتحادیه اروپا و توافقنامه تجارت آزاد اوراسیا، سیاست‌های ایران در زمینه غلات و واردات،

چشم‌انداز وضعیت غلات فرانسه 2019-2020، بانکداری بین‌المللی در دوره تحریم، پتانسیل صنعت دانه‌های روغنی، نیازهای غلات منطقه‌ای ایران، گسترش بندر امیرآباد و آسان‌سازی تجارت، تکنولوژی‌های جدید آزمایشگاهی، آینده نیازهای غلات در ایران، پتانسیل دانه‌های روغنی روسیه برای صادرات، صادرات غلات و آرد به بازارهای عراق، تکنولوژی جدید خوراک حشرات، مقررات بازرسی تجارت دریا خزر، ذخیره سازی استراتژیک غلات و غیره ازجمله محورهای اصلی کنفرانس بوده است.

 

ثبت تاریخ برگزاری کنفرانس ایران گرین در تقویم قدرت های جهانی تجارت غلات

امید است در سال های آتی در کنار برگزاری کنفرانس، نمایشگاهی نیز برپا شود تا به الگوهای کنفرانس‌های بین المللی نزدیک شویم. در دوره اول برگزاری نیز علاوه بر حضور سخنرانان خارجی، چندین شرکت خارجی به عنوان اسپانسر حاضر شده اند و این اطمینان وجود دارد که در صورت بهبود شرایط اقتصادی و کاهش تحریم ها علیه ایران، موفق خواهیم شد

تا از حضور بیش از 30 شرکت بزرگ خارجی فعال در حیطه غلات و دانه های روغنی در سال های آتی استقبال نماییم. کنفرانس iranGrain در نظر دارد تا در آینده کنفرانس های استانی نیز برگزار نماید و مقرر است اولین دوره از برگزاری کنفرانس های استانی در استان خوزستان، شهر اهواز برگزار شود. امید است ایران به عنوان کشوری با پتانسیل بالا و با حجم سرمایه گذاری مطلوب، نقطه عطفی برای گسترش تجارت غلات و دانه های روغنی قرار گیرد و هر ساله تاریخ 11 و 12 آذرماه جهت حضور در کنفرانس iranGrain در تهران در تقویم تمامی قدرت های جهانی تجارت غلات ثبت شود.

 

 

 

 

 

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا