کارخانجات غرب کشور سهم خاصی از بازار صادراتی آرد به عراق نبردند
مهندس مهدی بهمنیار، مدیرعامل کارخانه آرد درهشهر در گفتگو با خبرنگار نگاشته در خصوص مهمترین مشکل کارخانجات آرد سراسر کشور اظهار کرد: بخشی از درآمد و سود کارخانجات آرد سراسر کشور از طریق فروش آرد آزاد به دست میآید و از زمانی که بخشنامه فروش آرد صنف و صنعت، به صورت استانی ابلاغ شد کارخانجات ضرر زیادی کردند
چرا که برای مثال کارخانه آرد دره شهر به دلیل جمعیت محدود استان بخشی از آرد تولیدی خود را به سایر استانها به ویژه تهران ارسال میکرد و جمعیت و نیاز فراوان این شهر سبب ایجاد بازاری مطلوب برای جبران ضرر و زیان این کارخانه شده بود. البته خوشبختانه مسئولان با مشاهده ضرر کارخانجات به تازگی اقدام به تغییر این قانون کرده اند.
کارخانجات غرب کشور سهم خاصی از بازار صادراتی آرد به عراق نبردند
وی در پاسخ به این سوال که نزدیکی کارخانجات ایلام به مرز غربی تا چه میزان منجر به کسب امتیازهای صادراتی برای آنان شده است، گفت: متاسفانه کارخانجات آرد به دلیل عدم حمایت دولت و بروکراسیهای طولانی مدت برای صادرات آرد از طریق گندم عبور موقت و چالشهای ارائه اسناد و مدارک به دولت مبنی بر خروج آرد از کشور، زیر بار مشکلات صادرات آرد نمیروند و عطای آن را به لقایش میبخشند.
این در حالی است که دولت ترکیه برای حمایت از صاحبان واحدهای تولیدی خدمات و امکانات مناسبی را برای تمامی مراحل تولید در نظر گرفته است. به همین دلیل است که شاهد حضور روز افزون محصولات ترکیه بویژه آرد در بازار عراق هستیم. بازار بکر و جذابی که بواقع صنعت آرد ایران از آن محروم مانده است.
بهمنیار یادآور شد: کارخانه آرد دره شهر با وجود گندم نامرغوب برای بهبود کیفیت آرد خود برای ورود هر تن گندم کیفی به کارخانه هایشان باید 70 هزار تومان کرایه حمل پرداخت کنند و این عدد برای 1000 تن به رقم 70 میلیون تومان در ماه می رسد. این هزینه در کنار سایر هزینههای جانبی کارخانجات، فضای کسب و کار را برای مدیران آردساز تیره ساخته است اما با این وجود به دلیل سرمایهگذاری خانوادگی در این صنعت و امید به فردایی روشن و بهتر، فعالیت خود را ادامه میدهند.
خبرنگار: سارا قنبری