با توجه به اینکه گندم های سال جاری استان اصفهان از نظر کیفیت در سطح قابل قبولی قرار نداشته است لذا حجم اندکی از گندم های باکیفیت استان خوزستان در اختیار سیلوهای دولتی اصفهان قرار گرفت اما بخش عمده گندم های وارداتی این استان از استان های کرمانشاه، کردستان، همدان و ایلام صورت می گیرد که دارای افت بالا و پروتئین پایین هستند به گونه ای که عدد گلوتن مرطوب آن از 12 تا 15 متغیر بوده است لذا به هیچ وجه این میزان کیفیت گندم، آرد مناسب جهت تولید نان را در اختیار واحدهای نانوایی قرار نمی دهد!
چرا مسئولان بعضی استان ها از خروج گندم های با کیفیت به سایر استان ها ممانعت می کنند؟
دکتر نعمت بخش، عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارخانجات آرد استان اصفهان ضمن ذکر مقدمه فوق در گفتگو با خبرنگار نگاشته بیان کرد: به منظور جبران کیفیت گندم و آرد تولیدی، کارخانجات آرد امکان خرید گندم های باکیفیت از بازار آزاد را ندارند همچنین هزینه خرید گندم کیفی با احتساب هزینه حمل برای هر کیلو گندم 120 الی ۱۶۰ تومان است و گندم کیفی بازار آزاد نیز امسال به کیلویی 2300 تومان رسیده است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: مشکل اصلی کارخانجات آرد عدم صدور مجوز خروج گندم با کیفیت از استان هایی همچون گلستان و خوزستان توسط مسئولین استان است. همچنین استان خوزستان نیز به دلیل احتمال خروج گندم به عراق، امکان صادرات گندم به سایر استان ها را نمی دهند و همین امر دست و پای فعالان آردساز به ویژه در استان اصفهان را بسته است! در واقع مسئولین استانها با گندم مرغوب تاکید بر صادرات آرد و نه گندم دارند! لذا این روش منجر به نابودی فضای رقابت سالم میان کارخانجات سراسر کشور می شود.
نعمت بخش در پایان عنوان کرد: در این میان دولت باید پاسخگوباشد و از بین راه حل های موجود بهره ببرد. به گونه ای که یا گندم وارد و به صورت عادلانه در استان ها توزیع کند و یا مشکل عدم خروج گندم از استان های دارای گندم با کیفیت را منتفی کند تا کشاورزانی که تمایل به فروش گندم با قیمت مناسب را دارند، امکان فروش پیدا کنند!