سیلوسازانشماره 84غلاتگندم

ورود شرکت مهر صنعت به اجرای پروژه‌های EPC و پایانه غلات

مدیرعامل شرکت مهر صنعت فیدار

شرکت مهر صنعت فیدار، نماینده رسمی و انحصاری شرکت پتکوس آلمان در ایران با تشکل‌های مختلف اعم از دپارتمان مهندسی، دپارتمان فنی، عمران و سازه، دپارتمان خدمات پس از فروش و دپارتمان فروش و بازاریابی در ایران است که به‌عنوان برترین شرکت سیلوساز با دانش تجربی بیش از یک میلیون و 500 هزار تن سیلو در بنادر شمالی و جنوبی در ایران شناخته می‌شود. این شرکت نخستین پروژه خود را در دهه 80 خورشیدی در بندر امیرآباد احداث کرد که تاکنون تعداد این پروژه‌ها به 21 پروژه بندری با بیش از یک میلیون و 500 هزار تن رسیده است. تنها نقطه قوت و اعتبار این پیشینه درخشان، کیفیت و عملکرد بی عیب و نقص این پروژه‌ها با رضایت کارفرما و در کنار این محاسن، رضایت حداکثری مقامات بندری و نهادهای ذی‌ربط است.

شرکت مهر صنعت فیدار طی سال‌های اخیر با کسب تجربه در پروژه‌های پایانه ذخیره‌سازی غلات با تشکیل گروه تخصصی در زمینه‌های عمران و سازه و با کمک و همراهی و مهندسی شرکت پتکوس آلمان در حال حاضر توانایی و تجربه حضور در پروژه‌های کلیدتحویل و EPC را دارد؛ بنابراین در دو سال گذشته 4 پروژه EPC با عنوان پایانه ذخیره‌سازی غلات و پروژه سیلوهای ذخیره‌سازی غلات در کشور در دست اقدام داشته که در این پروژه‌ها فاز امکان‌سنجی، طراحی و مهندسی پلنت و ساخت، حمل و نصب و راه‌اندازی به عهده این شرکت بوده است. بر این اساس، با دکتر نجفی، مدیرعامل شرکت مهر صنعت فیدار گفت‌وگو کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

 

ویژگی و مزیت‌های اجرای پروژه‌های EPC و کلیدتحویل

دکتر نجفی ابتدا به ویژگی‌های منحصربه‌فرد اجرای پروژه‌های EPC و کلیدتحویل از سوی یک پیمانکار باتجربه اشاره کرد که این ویژگی‌ها به شرح زیر است؛

  • پایین‌آمدن بهای تمام‌شده پروژه: با توجه به وحدانیت پیمانکار اصلی در خصوص عملیات فونداسیون، طراحی، ساخت تجهیزات و نصب و راه‌اندازی در بسیاری از هزینه‌های سربار صرفه‌جویی شده و به تبع آن بهای تمام‌شده پروژه، پایین خواهد آمد.
  • کاهش ریسک‌های ناشی از نبود تطابق فعالیت‌های بخش‌های مختلف: در پروژه سیلوهای ذخیره‌سازی غلات و پروژه‌های پایانه مکانیزه غلات ما به‌طورکلی با چهار بخش طراحی، ساخت، فونداسیون و عملیات سیویل و نصب و راه‌اندازی پروژه روبه‌رو هستیم. همان‌گونه که تجربه ثابت کرده است؛ در بسیاری از پروژه‌ها ما با عدم تطابق این چهار فعالیت مواجه می‌شویم و یکی از مهم‌ترین مزایای پروژه‌های کلیدتحویل، هماهنگی و یکپارچگی در اجرا و روند این چهار مرحله است و بالطبع تمام ریسک‌های غیرقابل‌پیش‌بینی و قابل پیش‌بینی حاصل از این فرآیند، از روی دوش کارفرما برداشته شده و مسئولیت آن به عهده پیمانکار است.
  • سرعت پیشرفت پروژه و کاهش چشمگیر زمان تحویل و راه‌اندازی پروژه: این موضوع واضح و مبرهن است که زمان تحویل و تجهیز کارگاه‌های مختلف در پروژه مشابه، درصد چشمگیری از برنامه زمان‌بندی را شامل می‌شود و در پروژه‌های EPC به دلیل واحد بودن پیمانکار، صرفه‌جویی چشمگیری در برنامه زمان‌بندی پروژه شکل می‌گیرد.

 

وی درباره مهم‌ترین پروژه‌های شرکت پتکوس در ایران گفت: از جدیدترین پروژه‌های شرکت پتکوس آلمان می‌توان به پروژه شرکت توسعه حمل‌ونقل سینا در بندر امیرآباد، پروژه شرکت کشت و صنعت اکسون در بندر امیرآباد و نوشهر، پروژه شرکت نوید خلیج‌فارس در بندر امام خمینی و پروژه تجهیزات گروه صنعتی مدلل در بندر امام خمینی اشاره کرد که تمام بخش‌های طراحی، ساخت، حمل و نصب و راه‌اندازی در پروژه‌های نامبرده در عملیات سیویل در سه پروژه به عهده این شرکت بوده است.

 

اهمیت ایجاد سیلوهای ذخیره‌سازی و پایانه غلات در کشور و بنادر آن

نجفی ضمن اشاره به این‌که با توجه به شرایط اقلیمی کشور عزیزمان ایران و شرایط آب‌وهوایی پیش رو، کشت محصولات با مصرف آب زیاد، مقرون‌به‌صرفه نیست و با وضعیت اقلیمی موجود مطابقت ندارد، گفت: به همین دلیل در جهت تأمین زنجیره غذایی کشور ناگزیر به واردات غلات و نهاده‌ها هستیم که در این خصوص، یکی از اولویت‌ها و زیرساخت‌های موردنیاز، سیلوهای ذخیره‌سازی و پایانه‌های مکانیزه غلات به‌ویژه در بنادر است؛ بنابراین با توجه به این وضعیت و کمبود سیلوهای استاندارد در بنادر، گاهی مواقع شاهد نگهداری غیراصولی و ناسالم غلات و نهاده‌ها در بنادر هستیم که این مسئله تهدید بسیار بزرگی در حوزه سلامت غذا و محصولات ثانویه به حساب می‌آید.

 

اهمیت افزایش ذخیره‌سازی استاندارد، در کشوری که گندم قوت غالب آن است

نجفی در پایان خاطرنشان کرد: همواره از غلات در کشور به‌عنوان صنعت استراتژیک یاد شده و با توجه به فرهنگ تغذیه در این کشور این محصول به کالایی استراتژیک و بسیار حائز اهمیت در ذخیره غذا تبدیل شده است. ازاین‌رو، با توجه به میزان بالای مصرف این محصول در کشور، نخستین و مهم‌ترین موضوع، حفظ سلامت غلات به‌عنوان پایه و اساس بیش از 60 درصد زنجیره غذایی است؛ بنابراین اولین گام در این حوزه، نگهداری اصولی و درست در ذخیره‌سازی غلات است که به این منظور از سیلوهای ذخیره‌سازی با تجهیزات به‌روز و مدرن استفاده می‌شود. همچنین در ایران با توجه به سهم گسترده سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی در این زمینه کماکان فقدان سیلوهای مکانیزه غلات در بنادر احساس می‌شود و به‌نوعی تأمین این انبارها، همت و درایت ویژه مسئولان را می‌طلبد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا