آردآردسازانداخلیشماره 52گفتگوگفتگو با بخش خصوصیگندم

نیاز کارخانجات آرد بوشهر به اختلاط گندم این استان با گندم‌های لرستان و همدان

در گفتگو با سرپرست کارخانه آرد برازجان مطرح شد

نیاز کارخانجات آرد بوشهر به اختلاط گندم این استان با گندم‌های لرستان و همدان/ مهندس مظلومی، سرپرست کارخانه آرد برازجان در گفتگو با خبرنگار نگاشته با گلایه از شبکه توزیع گندم در کشور گفت: با توجه به ویژگی‌های خاص گندم تولیدی هر استان لازم است که دولت برنامه مدونی را برای اختلاط و توزیع گندم میان استان‌های مختلف تدوین کند. برای مثال گندم استان لرستان و همدان دارای گلوتن پایین با رنگ سفید مناسب است. در حالی که گندم استان بوشهر شیشه‌ای باریک با گلوتن بالا است. لذا دولت باید با برنامه‌ریزی دقیق برای افزایش کیفیت گندم کارخانجات آرد اختلاط مناسبی را صورت دهد.

فعالیت کارخانجات آرد بوشهر با یک سوم ظرفیت

وی در خصوص صدور مجوز برای تاسیس کارخانجات آردسازی اظهار کرد: در حال حاضر، چهار کارخانه فعال آردسازی استان بوشهر با یک سوم توان تولیدی خود فعالیت می‌کنند و این استان پتانسیل لازم برای احداث کارخانه آرد جدید را ندارد. این در حالی است که کارخانه آرد جدیدی در گناوه با ممانعت از سهمیه گندم در حال احداث می‌باشد و سرمایه و تجهیزات کارخانجات قدیمی این استان در حال خاک خوردن می‌باشد.

مظلومی با بیان اینکه تولید آرد صنف و صنعت استان بوشهر به دلیل جمعیت کم بوشهر پاسخگوی نیاز استان می‌باشد، گفت: اکثر نیاز آرد صنف و صنعت استان بوشهر توسط تولید داخل تامین می‌شود و تنها برخی از نانوایان آرد مورد نیاز خود را از استان‌های دیگر تامین‌ می‌کنند.

این فعال صنعت آسیابانی در خاتمه یادآور شد: با توجه به هزینه‌های تولید، کود و سموم کشاورزی، هزینه نیرو انسانی قیمت‌گذاری 4 هزار تومان برای خرید تضمینی گندم رغبت کشاورزان به کشت را سرکوب می‌کند. از سوی دیگر، دولت برای خرید گندم داخلی باید سوبسید و یارانه بیشتری را در مقایسه با گندم وارداتی پرداخت کند که با این وجود به دلیل عدم تناسب آن با هزینه‌های تولید در ایران با صرفه اقتصادی برای کشاورز همراه نخواهد بود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا