نگاهی به آخرین پروژههای سرمایهگذاری شده بخش غلات در بندر امیرآباد
مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد مطرح کرد
امنیت ملی و تأمین امنیت در دیگر حوزهها و ابعاد، وابستگی بسیاری به امنیت غذایی دارد. تغییرات کنونی در عرصه بازار و نیاز مصرفکنندگان، تأمین امنیت غذایی را به موضوع مهمی تبدیل کرده که به طور چشمگیری در کانون توجه دولتها قرار گرفته است.
از سوی دیگر، تحولات منطقهای و بینالمللی و وقوع جنگهای نظامی میان کشورها نظیر روسیه و اوکراین نیز در ماههای اخیر دولتهای واردکننده غلات را با مشکل جدی روبهرو کرده است؛ به طوری که ممکن است با گرانشدن ارزاق اساسی، مسائل اجتماعی و سیاسی جدی را به وجود آورد. بنابراین از منظر “استراتژی ذخیرهسازی” در مبحث امنیت غذایی، ذخیرهسازی محصولات غذایی اساسی مانند برنج، گندم و … نه تنها دولتها را در پاسخگویی به نیازهای متغیر مصرفکنندگان توانمند میسازد، بلکه امکان عرضه غذای ارزانتر به شهروندان را فراهم میسازد.
محمدتقی انزانپور، مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد در گفتوگو با نگاشته گفت: بندر امیرآباد به عنوان هاب غلات شمال کشور و بندر پایلوت در زمینه تخلیه و بارگیری و انبارداری کالاهای اساسی، طی سالهای اخیر کانون توجه مسئولان و همچنین سرمایهگذاران بوده است.
بنابراین ایجاد راههای ارتباطی جدید، تعریف و به کارگیری شیوههای متفاوت حمل و نقل چند وجهی، ایجاد زیرساختهای مناسب در زمینه تخلیه و حمل یکسره غلات و روغنهای خوراکی، ساخت و بهرهبرداری ظرفیت بالای سیلوی غلات و مخازن نگهداری روغن خوراکی با استفاده از توان و سرمایهگذاری بخش خصوصی از جمله این موارد بوده و در حال حاضر نیز طرحهای سرمایهگذاری جدیدی در این خصوص در مرحله تصویب و اجرا قرار دارد.
وی ادامه داد: بندر امیرآباد با مدیریت درست منابع و برنامهریزی مناسب از تخلیه تا انبارداری و توزیع غلات و روغن خوراکی عملکرد درخشانی را در حوزه امنیت غذایی کشور در برهه زمانی اخیر به نمایش گذاشته است. همچنین در خصوص توانمندسازی بندر امیرآباد و بهروزرسانی تجهیزات تخلیه و بارگیری کشتیها و انبارداری و توزیع، در حوزه لجستیک غلات و نهادههای دامی و کالاهای اساسی اقدامات بسیار برجستهای صورت گرفته که انبارهای سرپوشیده، سیلوهای غلات، مخازن نگهداری روغن، اسکله رو-رو کامیون، طراحی و ساخت اسکله رو-رو ریلی از جمله این موارد است.
احداث پروژه تولید آرد ذرت به ارزش 648 میلیارد تومان در بندر امیرآباد
انزانپور در ادامه اشاره کرد: با توجه به فرصتهای بسیار عالی در این زمینه، بخش خصوصی خارجی و داخلی رغبت بسیاری برای سرمایهگذاری در منطقه دارد.
وی گفت: در حال حاضر، کارخانههای روغنکشی با سرمایهگذاری 2 هزار و 399 میلیارد ریال و تولید آرد ذرت با اعتبار 648 میلیارد ریال از سوی بخش خصوصی در بندر امیرآباد در حال احداث است که از جمله مزیتها و امکانات زیرساختی آن میتوان به مواردی همچون اراضی پشتیبانی وسیع 1060 هکتاری، داشتن انبارهای سرپوشیده به ظرفیت 174 هزار تن، بهرهبرداری از سیلوهای نگهداری غلات با ظرفیت 349 هزار تن و 142 هزار تن در حال ساخت و مخازن نگهداری روغن با ظرفیت بهرهبرداری 17800 تن و 22 هزار و 500 تن در حال ساخت، دوشهای تخلیه روغن خوراکی و انواع مواد نفتی، اسکله رو-رو کامیونی و ریلی در حال ساخت متصل به شبکه راه آهن سراسری، تجهیزات استراتژیک تخلیه و بارگیری انواع کالا و همچنین فعالسازی مجدد بندر نفتی نکا و صادرات و سوآپ مواد نفتی از این بندر اشاره کرد .
نگاهی به پروژههای بندر امیرآباد در بخش لجستیک غلات و نهادههای دامی
انزانپور درباره آخرین پروژهها و سرمایهگذاریهای صورت گرفته در بندر امیرآباد بهویژه در حوزه غلات گفت: پروژهها و سرمایهگذاریهای برجستهای در حوزههای انبارداری و توزیع، لجستیک غلات، نهادههای دامی و کالاهای اساسی صورت گرفته که از جمله آنها میتوان به اراضی پشتیبانی وسیع 1060هکتاری، اتصال بندرامیرآباد به شبکه ریلی کشور، دارا بودن انبارهای سرپوشیده به ظرفیت 174 هزار تن، سیلوها، مخازن نگهداری روغن و مواد نفتی، دوشهای تخلیه روغن خوراکی و انواع مواد نفتی، اسکله رو-رو کامیون و ریلی متصل به شبکه راه آهن سراسری در حال ساخت و انواع تجهیزات استراتژیک تخلیه و بارگیری کالا اشاره کرد.
تخلیه یک میلیون 474 هزار تن غلات در بندر امیر آباد
مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد درباره میزان غلات و کالاهای اساسی تخلیهشده در بندر امیرآباد گفت: از ابتدای سال تا 16 دی ماه، یک میلیون و 474 هزار و 186 تن غلات و روغن خوراکی در بندر امیرآباد تخلیه شده است.
خبرنگار: فاطمه بغدادی