نان باکیفیت و وجود زیرساخت ها برای تولید آن در کشور/ مهدی خان محمدی، ریاست انجمن نان صنعتی استان تهران و مدیرعامل گروه صنعتی نان سحر در ادامه سخنرانی ها بیان کرد: کشور ایران در زمینه نان دارای 2500 سال قدمت است به گونه ای که در سال1350 که جمعیت کشور 30 میلیون نفر بود تنها 42 درصد شهرنشین بودند و در مغازه های صنفی نان می پختند و کشاورزان روستایی نیز به کاشت، بوجاری و آسیاب چکشی گندم می پرداختند اما پس از انقلاب، جنگ و افزایش جمعیت که نیاز به نان در کشور رشد یافت در آن دوران کمیت نان فدای کیفیت شد و امروزه کیفیت نان در شان مردم نیست و علی رغم مشکلات و دشواری های فرایند تولید نان 25 درصد آن ضایعات می شود.
نان باکیفیت و وجود زیرساخت ها برای تولید آن در کشور
وی افزود: امروزه باتوجه به وجود زیرساخت های تولید نان باکیفیت در کشور همچون حضور بهترین کارخانجات آرد خاورمیانه در ایران، کارخانجات تولید کننده خمیرمایه و بهبوددهنده و خودکفایی در زمینه تولید گندم، صنعت آرد و نان مسئولیت سنگین تری در تولید محصول با کیفیت دارد.
تحریم ها منجر به خودکفایی صنایع مختلف کشور در داخل شد
خان محمدی با اشاره به اینکه اگر دولت آزادسازی صنعت را انجام می داد و رقابت ایجاد می شد؛ صنعت نان کشور امروز در درجات بالاتری قرار داشت، گفت: برای تولید نان باکیفیت نیاز به چند فاکتور اساسی همچون بهبود دهنده ها و ماشین آلات استاندارد داریم که ما نیز در گروه صنعتی نان سحر سعی کرده ایم از تجهیزات اروپایی استفاده کنیم که البته در حال حاضر تحریم ها ما را با چالش مواجه کرده است اما تنها حسن این تحریم ها، خودکفایی در صنایع مختلف در داخل کشور است.
وی در خصوص گروه صنعتی نان سحر گفت: نان سحر در سال 1350 با تولید نان بولکی و با 3 نفر شروع به کار کرد که امروز 282 نفر همکار بیمه شده داریم و رشد نسبی داشته ایم. ثمین نان سحر یکی دیگر از واحدهای تولیدی ماست که توانستیم بهبوددهنده های نان را در داخل تولید کنیم. علاوه بر این باتوجه به اینکه محصول تولیدی باید زیر نظر کارشناسان و افراد آموزش دیده تولید شود لذا دانشگاه نان سحر را تاسیس کردیم که امروزه مردم از نقاط مختلف کشور در آن آموزش می بینند.
خان محمدی در پایان افزود: معتقدیم 83 ملییون نفر جمعیت کشور باید نان باکیفیت مصرف کنند و ضایعات نان نداشته باشیم. آینده نان کشور را به گونه ای می بینیم که تحریم ها را پشت سر گذاشته و مسیر رشد و توسعه را پیش بگیریم.
خبرنگار: شیرین قنبری