مصرف برق کارخانجات آرد چگونه کاهش می یابد؟
مديرعامل شرکت توان الکترونيک گستر پاسخ می دهد
مصرف برق کارخانجات آرد چگونه کاهش می یابد؟ در شرکت توان الکترونيک گستر براي موتورهاي بالاي 15 کيلو وات از اينورتر يا سافت استارتر استفاده مي شود که اين امر منجر به شروع کار موتور با دور کم مي شود و در اين روش جريان راه اندازي و شوک اوليه به سيستم وجود ندارد و طول عمر موتور و قطعات تابلو بيشتر مي شود.
همچنين در حال حاضر اين شرکت از يک تکنولوژي جديد در خصوص فن فشار قوي استفاده نموده که علاوه بر اينورتر براي راه اندازي، از سنسور فشار نيز در انتهاي خطوط شاه لوله هاي هواي بالاي بارريز شارژ الک ها استفاده مي نمايد که دور موتور بر حسب هواي مورد نياز کم و زياد مي شود که در نهايت اين امر باعث پايين آمدن جريان و صرفه جويي در مصرف برق مي گردد.
مهندس افشين آزادنيا، دانش آموخته رشته برق قدرت بوده و مدير عامل تواناي کارخانه تابلو سازي برق و شرکت توان الکترونيک گستر با سابقه 23 ساله در صنعت، ميزبان خبرنگار نشريه نگاشته شده است. اين فعال حوزه صنعت برق تاکنون برق 80 کارخانه آرد و حدود 30 سيلو ذخيره سازي گندم را از قسمت صفر تا صد راه اندازي کرده است که نشان دهنده رزومه اي قوي در اين صنعت است. گفتگوي ما را با افشين آزادنيا مي خوانيد.
افزايش طول عمر ماشين آلات با راه اندازي سيستم برق ثابت
آزادنيا با بيان اينکه در چند سال گذشته با انجام مهندسي معکوس، تابلوهاي وارداتي از اروپاي غربي را به طور کامل و با همان مشخصات در ايران توليد نموده، گفت: در اين راستا برخي تجهيزات که در کشور موجود نيست را از آلمان وارد مي کنيم. در واقع تابلوهايي با همان کيفيت و همان برنامه plc در ايران توليد مي کنيم. اين در حالي است که اگر مشتري اين تابلو را از اروپا وارد کند بايد هزينه بسيار سنگيني را متحمل گردد.
اين فعال عرصه صنعت، بخش برق کارخانجات را شاهرگ حياتي آنها دانست و گفت: اگر قسمت برق کارخانجات به گونه اي طراحي شود که جريان برق به صورت ادامه دار و پيوسته باشد، داراي چندين مزيت براي توليد خواهد بود که از آن دسته مي توان به کاهش هزينه برق به دليل عدم استارت و استاپ هاي مداوم و عدم کاهش ظرفيت توليد آنها اشاره کرد. از طرفي ديگر، اکثر کارخانجات آرد داراي ماشين آلات به روز و سيستم هاي plc هستند. با اين حال اگر يک برق ثابت وجود داشته باشد طول عمر ماشين آلات نيز بيشتر مي شود.
مهمترين مشکل کارخانجات آرد در حوزه مصرف برق چيست؟
وي در خصوص مهمترين مشکل کارخانجات آرد در حوزه برق گفت: برخي کارخانجات در زمان رسيدن به انتهاي پروژه، در هزينه ها محتاطانه تر عمل مي کنند و از تابلو برق هاي سطح پائين تري استفاده مي کنند اما اين کاهش هزينه در توليد نمايان مي شود و نهايتا در يک نقطه به اين فکر مي رسند که بايد از ابتدا تابلو برق هاي به روزتري به کار مي گرفتند.
بنابراين برخي از مشکلات به کارخانه دار مربوط است و بخشي ديگر به افرادي که در صنعت برق فعاليت مي کنند و با استفاده از جنس هاي نا مرغوب و عدم انتخاب صحيح تجهيزات برقي، قيمت ها را کاهش مي دهند تا پروژه را از آن خود نمايند.
ممکن است کارخانجات آرد 24 ساعته کار کنند لذا انتخاب تجهيزات، دقت بالاتري مي طلبد تا متناسب با شرايط خاص کارخانجات آرد باشد.
مدير عامل شرکت توان الکترونيک گستر اضافه کرد: ما در شرکت توان الکترونيک گستر در طراحي ها، چگالي جريان را محاسبه مي کنيم و از تفاوت اين صنعت با صنايع ديگر آگاه هستيم چرا که ممکن است کارخانجات آرد 24 ساعته کار کنند لذا انتخاب تجهيزات، دقت بالاتري مي طلبد تا متناسب با شرايط خاص کارخانجات آرد باشد.
ما بر اساس ادبيات آرد و شرايط موجود، سيستم ها را طراحي مي کنيم و علت اينکه بعضي از توليد کنندگان، قيمت تمام شده را با قيمت پائين تر از محصولات ما ارائه مي دهند به دليل نامرغوب بودن و انتخاب نا صحيح تجهيزات است که کارخانه ها به اين مسئله بايد بسيار دقت کنند.
به گفته وي اگر موتور مورد استفاده در کارخانه نامرغوب يا ضريب اصلاح قدرت پائين داشته باشد، جريان برق بيشتري مصرف مي کند بنابراين انتخاب الکتروموتور در کاهش مصرف برق مهم است. دوم اينکه قطع و وصل هايي که در سيستم به وجود مي آيد علاوه بر اينکه به تجهيزات داخل تابلو و الکتروموتور صدمه مي زند، باعث مي شود در جريان راه اندازي اوليه نيز برق بيشتري مصرف شود.
براي جلوگيري از آتش سوزي در سيستم برق کارخانجات چه بايد کرد؟
آزادنيا در خصوص نحوه جلوگيري از آتش سوزي و افزايش ايمني کارخانجات گفت: اگر محاسبات الکتريکال کارخانجات درست باشد و تجهيزات درست انتخاب گردد مي توان مانع از اين امر شد. به عنوان مثال انتخاب سايز کنتاکتور، سايز سيم، سايز ترمينال، سايز شمش مسي و سايز کليد ها در اين موضوع نقش بسزايي را ايفا مي کنند.
وي اظهار کرد: سه فاکتور را در طراحي و انتخاب تجهيزات بايد مد نظر قرارداد، فاکتور اول اصولي و استاندارد بودن کار، فاکتور دوم زيبايي و فاکتور سوم مقرون به صرفه بودن و اقتصادي بودن است که به دانش باز مي گردد.
نگاهي به رزومه شرکت توان الکترونيک گستر
مدير عامل شرکت توان گستر در خصوص پروژه هاي اين شرکت گفت: اين شرکت در بخش کارخانه هاي آرد بيش از 80 کارخانه را با برندهايي مانند بولر، اکريم، آلاپالا، اگور، سليس، آيباکار، آنا، ارتاش و… که از آن جمله مي توان کارخانه آرد خوشه طلائي کرج، آرد روشن، آرد منصوبيان، مرواريد دماوند، ستاره کردان، سفيد ارمغان بجنورد، آرد اکبري، آرد کنگان، آرد شهرکي زاهدان، آرد کامران فارس، آرد کوثر زاهدان، آرد کوثر کلاله و… را نام برد و در حال حاضر تامين کننده خدمات برقي اکثر کارخانجات آرد هستيم.
وي در ادامه در خصوص پروژه سيلوهاي ذخيره سازي گندم، افزود: خوشه طلائي، مرواريد دماوند، سبلان، ثامن ملاير، روشن کرج، آرد اهواز، پارس مير، هشترود، منصوبيان، شهرکي از جمله پروژه هاي سيلو بوده است و در حال حاضر سيلو 60 هزار تني بندر امام را با شرکت پارسيان ريل شرق اجرا مي کنيم البته همکاري ما با کارخانجات به صورت ادامه دار بوده و به گونه اي نيست که ارتباط ما پس از ارائه خدمات قطع گردد چرا که ممکن است کارخانجات خدمات بيشتر و به روزتري را در آينده بخواهند.
سيلوهاي ذخيره سازي گندم
آزادنيا بيان کرد: سيلوهاي مهندس منصوبيان در پاکدشت، سيلوهاي بندر امام، سيلوهاي خوشه طلائي، سيلوهاي زنجان، کارخانه آرد بيگلري کرمانشاه، کارخانه آرد البرز، کارخانه آرد خرمشهر، آرد روشن کرج، آرد انوشيروان اصفهان از جمله پروژه هايي است که همزمان در حال طراحي، اجرا و راه اندازي آنها هستيم.
اين فعال عرصه صنعت برق در پايان خاطر نشان کرد: به نظر من موفقيت اتفاقي نيست بلکه مانند يک پازل است که تمام قطعات آن بايد درست در کنار هم چيده شود تا موفقيت حاصل شود که اين پازل ها مانند صداقت با خود و کارفرما، دانش روز و تجربه، عدم زياد خواهي، تعهد به کاري که انجام مي دهيم، پشتکار و هدفمند بودن را هميشه مد نظر داريم و اميدواريم بتوانيم رضايت مشتريان را به صورت مداوم جلب نمايم.