عبدالحمید بهمنیار، مدیرعامل کارخانه آرد مراوه تپه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار نگاشته اظهار کرد: این واحد تولیدی در سال 1388 با هدف حمایت از گندمکاران و ایجاد اشتغال در استان گلستان فعالیت خود را آغاز کرد که برای رسیدن به جایگاهی مطمئن و قابل اعتماد با چالشهای فراوانی مواجه بوده است چراکه سطح توقع و انتظارات برای تولید آرد مطلوب در استان گلستان به دلیل برخورداری از گندم کیفی و کارخانجات با تجربه آردسازی، از سایر استانهای کشور به مراتب بیشتر است. لذا در تمام این سالها تلاش خود را کردهایم تا با بهترین کیفیت و کمترین ایراد، آرد تولیدی را به مشتریان خود عرضه کنیم.
صادرات گندم گلستان و محدودیت آن؛ نجاتبخش کارخانجات آرد و دامداران این استان
وی ادامه داد: متاسفانه استان گلستان علیرغم برخورداری از گندم مناسب با مشکلات عمدهای در بخش تغییر و تحولات گسترده سیاستهای دولت برای خرید و تحویل گندم مواجه است که این امر عرصه تولید را برای کارخانجات این استان تنگ کرده است. از سوی دیگر چند نرخه بودن گندم و مدیریت صحیح برای کسب درآمد مقرون به صرفه از آن، برای کارخانجات آرد سراسر کشور کار کوچکی نیست و نیاز به مدیریت اقتصادی قوی دارد.
بهمنیار با اشاره به اینکه تمام کارخانجات آرد کشور خواستار گندم گلستان هستند، گفت: اکنون حدود 36 کارخانه در گلستان مشغول فعالیت هستند که به بخش فراوانی از این گندم نیاز دارند. لذا بهتر است دولت سیاستی را مبنی بر صادرات تنها 30 درصد از گندم گلستان به سایر استانها و مصرف 70 درصد آن توسط کارخانجات آرد گلستان ارائه دهد چراکه از این طریق هزینههای حمل گندم برای دولت کاهش محسوسی دارد و از سوی دیگر با توجه به تعداد کثیر دامدار در گلستان با اعمال این سیاست، سبوس مورد نیاز آنان با کمترین هزینه و زمان به دست آنان میرسد.
لغو سیاست فروش استانی آرد صنف و صنعت
این فعال صنعت آسیابانی با انتقاد از سیاست فروش استانی آرد صنف و صنعت گفت: متاسفانه اجرای این سیاست صدمه بزرگی را به برنامههای توسعهبخش کارخانجات آرد وارد کرد و بسیاری از درآمدهای آنان را مسدود کرد. البته این سیاست به تازگی لغو شده که امیدواریم با لغو آن طرحهای بازاریابی و فروش آرد صنف و صنعت آردسازان به رونق قبلی خود بازگردد.