مجوزهای سفارشی تاسیس کارخانه آرد، عواقب سنگیمی به همراه خواهد داشت!/ موضوع صدور مجوزهای بیرویه و فاقد کارشناسی برای احداث کارخانه آرد یکی از دغدغههای مهم آسیابانان در این برهه از زمان است. صدور بخشنامه مبنی بر عدم صدور مجوز برای تاسیس واحدهای جدید آرد سازی مربوط به سال 84 می باشد اما اکنون متاسفانه شاهد صدور مجوزهای جدید سفارشی در بخش آردسازی هستیم که با توجه به سرمایه و ظرفیت بلااستفاده واحدهای موجود در این صنعت، توجیه اقتصادی ندارد.
مجوزهای سفارشی تاسیس کارخانه آرد، عواقب سنگیمی به همراه خواهد داشت!
مهندس احسان احمدی، مدیرعامل کارخانه آردسازان شهرکرد ضمن بیان مقدمه فوق در گفتگو با خبرنگار نگاسته اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر استان چهارمحال و بختیاری با 9 واحد آردسازی فعال به دلیل اختصاص سهمیه بسیار کم گندم با به کارگیری یک سوم ظرفیت خود، ماهانه حجم ناچیزی تولید آرد دارند که این موضوع با میزان سرمایهگذاری حداقل حدود 30 میلیاردی کارخانجات آرد در منافات است چراکه بخش قابل توجهی از سرمایه و تجهیزات واحدها بدون سوددهی دچار استهلاک و زیاندهی میشود.
هزینه نگهداری گندم دولت؛ منبع درآمدی دست نیافتنی برای کارخانجات چهارمحال
وی با بیان اینکه ادامه بقا واحدهای آردسازی نیازمند برخورداری از درآمد بالا و سهمیه مناسب گندم است، گفت: کارخانجات آرد چهارمحال با وجود ظرفیت اسمی حدود 27 هزار تن در ماه، تنها قادر به تولید ماهانه 10 هزار تن آرد میباشند که برخی مواقع، تولید تمام کارخانجات استان با تولید یک کارخانه آرد در استان خوزستان برابری میکند. از سوی دیگر کارخانجات چهارمحال اغلب اوقات به دلیل محدودیت گندم از هزینه نگهداری گندم محروم هستند. لذا وجود این شرایط، ادامه فعالیت مقرون به صرفه را برای کارخانجات آرد استان با دشواری همراه کرده است.
گرانی بی رویه کیسه آرد؛ عاملی مهم برای بازنگری در نرخ آرد
وی در خاتمه با گلایه از گرانی نرخ کیسه آرد اظهار کرد: کارخانجات آرد ماهانه حدود 80 میلیون صرف خرید کیسه آرد میکنند درحالی که بر اساس برآوردهای مالی، هزینه هر کیسه آرد تنها حدود 125 تومان در نرخ یک کیسه آرد لحاظ شده است و قیمت واقعی هر کیسه 2000 تومان می باشد که متاسفانه پرداخت این هزینه از سوی کارخانجات آرد، هیچگاه در فرآیند نرخگذاری آرد مورد توجه و محاسبه قرار نگرفته است.