مصرف خمیرمایه از الزامات تولید نان سالم است. سهم بهای خمیرمایه در قیمت تمام شده نان های متفاوت بسیار اندک بوده اما این بهای اندک تاثیر زیادی در ارتقا کیفیت تغذیه مردم و به تبع آن افزایش سلامت عمومی دارد. بدیهی است قیمت نان نیز می بایست توسط مسئولان ذیربط با توجه به تورم و افزایش هزینه های تولید مورد توجه قرار گیرد. با توجه به یارانه تخصیصی درارتباط با نان، بهتر است که به یارانه دریافتی مردم اضافه شده تا از این رهگذر دولت با افزایش یارانه امتیازی به مردم بدهد و از طرفی نیز اختیار استفاده از یارانه نان را به خود مردم بسپارد که خود حافظ منافع خودشان هستند.
مجید پارسایی، دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه ایران در گفت و گو با نشریه نگاشته در ادامه مطلب فوق، گفت: هم اکنون لزوم تغییر بافت نان کشور ضمن حفظ نان های با کیفیت سنتی و نان های صنعتی و حجیم وجود دارد تا با اقدام به سالم سازی اساسی صنعت نان کشور از جمله تبدیل پروانه های نانوایی های لواش به نان های سنتی دیگر و نان های حجیم شود و بزرگترین مصرف کنندگان جوش شیرین را عملا کنترل و حذف نموده و نان کشور را سالم و بهداشتی نمایند.
وی کمبود ملاس را مهم ترین چالش تولیدکنندگان خمیرمایه دانست و افزود: کمبود ماده اولیه کارخانجات که ملاس حاصل از فرآوری شکر در کارخانجات قند و شکر است، بزرگترین مشکل تولیدکنندگان به شمار می رود. بارش های بی سابقه زمستان سال گذشته در خوزستان و سیل بهار امسال باعث کاهش قابل توجه تولید ملاس گردید که این کمبود، تولیدکنندگان خمیرمایه را با معضلات زیادی مواجه نمود.
افزایش 4 برابری قیمت خمیرمایه شایعه بوده است
پارسایی با بیان اینکه کمبود ملاس در کشور باعث افزایش قیمت این ماده اولیه از 300 تومان به بیش از 2300 تومان در هر کیلوگرم گردید، خاطرنشان کرد: افزایش قیمت مواد اولیه در حدود 8 برابر بوده است. لذا تولیدکنندگان برای تداوم تولید این ماده مهم و تاثیرگذار در سلامت تغذیه مردم بر خلاف میلشان ناچار به افزایش قیمت در کمترین حد ممکن شدند. در پاسخ به شایعاتی که برخی افراد مطرح می کنند، لازم است اعلام کنم که قیمت خمیرمایه به هیچ وجه 3 یا 4 برابر نشده و قیمت هر کیلوگرم خمیرمایه در سال جدید از 10000 تومان به 16590 تومان درب کارخانه افزایش یافته که با احتساب ارزش افزوده و هزینه حمل بسته به مسافت با قیمتی در حدود 18500 تا 19500 تومان به دست مشتری خواهد رسید.
وی در خصوص مهمترین برنامه های آتی سندیکای خمیرمایه، یادآور شد: سندیکای خمیرمایه با همکاری وزارت صنعت و شرکت بازرگانی دولتی و کارگروه آرد و نان کشور جلساتی را برگزار کرد و ساماندهی توزیع خمیرمایه در کشور طبق برآورد نیاز هر استان و در راستای حذف دلالان و واسطه ها را در دستور کار قرار داد که در این راستا پس از جلسات متعدد و هماهنگی های صورت گرفته با نهادهای مذکور، سهمیه خمیرمایه برای هر استان مشخص شده و این سهمیه بین شرکت های تولیدکننده خمیرمایه تقسیم شده تا در تامین خمیرمایه کشور خللی به وجود نیاید.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه ایران، اذعان داشت: همچنین کارگروهی متشکل از سازمان محیط زیست، معاونت فناوری ریاست جمهوری، سندیکای خمیرمایه و انجمن اتانول تشکیل شد که راه های ارتقا سیستم های تصفیه پساب کارخانجات و همچنین استفاده بهینه از پساب کارخانجات خمیرمایه و اتانول بهعنوان یک ماده با ارزش ثانوی را مورد بررسی قرار دهد.