با خروج عرضه گندم صنف و صنعت در بورس کالای کشاورزی از دی ماه سال گذشته، بار دیگر مشکلات کشاورزان و دغدغههای فرآیند صادرات فرآوردههای آردی شروع شد.
شرکت بازرگانی دولتی ایران با دریافت مصوبه از هیئت وزیران تامین گندم صنف و صنعت را به ادارات غله استانی واگذار کرد. در همین راستا نگاشته با مصاحبه با یکی از اعضای کمیسون کشاورزی مجلس، دیدگاه نمایندگان خانه ملت را درباره خروج گندم از بورس کالای کشاورزی جویا شده است.
نوری، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه عرضه گندم در بورس کالا منجر به شفافیت و ارتباط مستقیم تولیدکنندگان و مصرفکنندگان میشود، گفت: عرضه گندم در بورس کالا میتواند گام مهمی در جهت حذف واسطهگران و دلالان باشد.
از سوی دیگر با توجه به نوسانات اخیر ارز و تحمیل بار مالی فراوان به دولت برای خرید تضمینی گندم، عرضه کالاهای استراتژیک به خصوص گندم در بورس کالا میتواند منفعت کشاورزان و کارخانههای آرد را تضمین کند چراکه گندمکاران با پشتوانه بورس کالا و از طریق ارتباط مستقیم محصول خود را در رقابت با سایر گندمکاران عرضه میکنند.
همچنین ارتباط بورس کالای داخل با بورسهای بینالمللی نیز میتواند با تاثیرات مثبتی برای ارزآوری برای کشور به همراه باشد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در بحث قیمتگذاری محصولات کشاورزی اظهار کرد: متأسفانه در دو سال گذشته این وزارتخانه در برخی از موارد اقدامات مقبولی را برای تامین اعتبار برای مطالبات کشاورزان انجام نداده است. در حالی که در سالهای گذشته عملکرد بهتری را داشته است.
تاکنون خسارتی به کشاورزان آسیبدیده در سیل پرداخت نشده است
نوری در پاسخ به این سوال که تاکنون چه میزان از خسارتهای کشاورزان آسیبدیده در سیل پرداخت شده است، گفت:علیرغم پیگیریهای صورت گرفته مجلس تاکنون خسارتی به کشاورزان پرداخت نشده است و تنها بیمه در مواردی محدود و اندک کمکهایی را ترتیب داده است.
عرضه گندم نامناسب؛ کشاورزان از عهده مخارج و هزینههای کشت جدید بر نمیآیند
لذا نمایندگان خانه ملت خواستار سرعتبخشی و توسعه فعالیتهای دولت برای بهبود کسب و کار و معیشت کشاورزان آسیبدیده است چراکه با توجه به آغاز مجدد فصل دیگر کشت، کشاورزان از عهده مخارج و هزینههای کشت جدید بر نمیآیند.