آردداخلیشماره 49غلاتگفتگوگفتگو با بخش خصوصیماکارونی

صنعت ماکارونی در مواجهه با افزایش سه برابری نرخ ماده اولیه

در گفتگو با مرتضی میثمی فرد، پیشقدم در صنعت نوین ماکارونی مطرح شد

در حال حاضر کارخانجات ماکارونی یکی از مهمترین بخش های مواد اولیه مورد نیاز خود را با خرید گندم دوروم از دولت با نرخ 2800 تومان که با هزینه های حمل و نقل به عدد 3 هزار تومان می رسد، تامین می کنند. سوال اینجاست که افزایش چند برابری قیمت مواداولیه این کارخانجات، چه دستاوردهایی برای صنعت ماکارونی به همراه داشته است؟

صنعت ماکارونی در مواجهه با افزایش سه برابری نرخ ماده اولیه

 

در این راستا  نگاشته از آقای مرتضی میثمی فرد که سالها در صنعت ماکارونی به عنوان یکی از مدیران توانمند حضور داشتند، دعوت به مصاحبه نموده است. وی ضمن حضور قوی و تاثیر گذار در صنعت ماکارونی، سالها در حوزه آسیابانی و در چند سال اخیر نیز در صنعت تولید نان صنعتی فعالیت نموده لذا اشراف ایشان به صنایع مرتبط با آرد، گفتگوی جذابی را در حوزه ماکارونی و به درخواست نگاشته رقم زده است که در ادامه می خوانید؛

مرتضی میثمی فرد، در ابتدای گفتگو و در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص تحلیل قیمت ماکارونی، گفت: بر اساس فرمول سازمان حمایت از مصرف کننده، صنایع می توانند حاشیه سودی 15 درصدی را در نرخ گذاری محصول نهایی لحاظ کنند. امروز قیمت مواد اولیه صنعت ماکارونی بیش از سه برابر شده است از طرفی 85 درصد نرخ نهایی ماکارونی از مواد اولیه، هزینه دستمزد کارگر، هزینه های سربار و استهلاک ناشی می شود

لذا به عقیده من سود 15 درصدی نمی تواند جهش قیمت 900 تومانی به 2800 تومانی را تحمل کند و درهمین راستا کارخانجات ماکارونی بالاجبار باید افزایش قیمت محصول نهایی را حتما اعمال کنند.

وی این ادعا را که” افزایش نرخ نهایی ماکارونی در ماه اخیر، موجب سود این صنعت می شود” را رد کرد و افزود: از آنجایی که دولت، خود نرخ خرید گندم را افزایش داده است؛ باید قیمت محصول نهایی ماکارونی نیز افزایش یابد و در حال حاضر با توجه به افزایش سایر هزینه های تولید هنوز ماکارونی در پایین ترین نرخ خود است و جزو ارزان ترین غذاهاست.

قیمت گندم  داخلی، همچنان نسبت به نرخ جهانی بسیار پایین تر است

میثمی فرد در ادامه در خصوص نرخ گندم گفت: معتقدم که قیمت گندم  داخلی، همچنان نسبت به نرخ جهانی بسیار پایین تر است اما برای رسیدن به شرایط جهانی مسیر طولانی در پیش داریم و تطبیق با نرخ های جهانی در حوزه گندم و فرآورده های آن نیازمند تجارب و گذشت زمان است. امروز کشاورزان ما نیز با حساب و کتاب  و با دانش، کشاورزی می کنند. برای مثال در استان خوزستان همیشه در دو سوی جاده های منتهی به اهواز یا دزفول شاهدگندمزار های سبز بودیم اما امروز رنگ زمین های زرد، نشان از کشت کلزا می دهند.

چرا که قیمت کلزا به مراتب بالاتر و کشت آن بی خطر تر است لذا کشاورزان در راستای حفظ منافع خود در این شرایط اقتصادی، برای نوع کشت هم تصمیم می گیرند. در مثالی دیگر باید یادآور شوم؛ امروز کشور با کمبود جو مواجه است و بخش مهمی از جو مصرفی بصورت واردات تامین می شود چرا که کشت جو برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد و زمینی که درآن جو کاشته شود کشت محصولات دیگر را با مشکل مواجه خواهد کرد. لذا نمی توان رشد فکری جامعه به ویژه در بخش کشاورزی را نادیده گرفت و سیاستهای کشاورزی را باید بر اساس سطح فکری جامعه و نگاه کشاورزان برنامه ریزی نمود.

نرخ گندم با کیفیت از 200 دلار تا 250 دلار است

امروز نرخ گندم با کیفیت از 200 دلار تا 250 دلار است و با حسابی سر انگشتی می توان دید که دولت برای واردات هر تن گندم با کیفیت، چه هزینه ای را متحمل می شود!! شاید صراحتا بتوان ادعا کرد گندم در سطح جهانی به نرخ 5 هزار تومان در هر کیلو رسیده است. در این میان اقتصاد به عنوان یکی از سخت ترین رشته ها یی است که نتیجه آن همچون سایر علوم مشخص نیست بر این اساس تصمیم گیری و سیاست گذاری های دولت دشوارتر است.

وی در خاتمه و در پاسخ به سوال خبرنگار نگاشته در خصوص آینده صنعت ماکارونی گفت: برای ماکارونی آینده خوبی را پیش بینی می کنم اما این آینده خوب به صورت جهشی قابل دستیابی نیست. سرانه مصرف ماکارونی از 3 کیلو در سالهای اولیه حضور من در این صنعت به 5 تا 6 کیلو رسید. اما امروز سرانه مصرف هنوز به میزان منطقی رشد نکرده است و رشدی کند را تجربه می کند. البته دوران کرونا مقطعی مهم و تاثیرگذار برای رشد ماکارونی ایجاد کرده و ویترین فروش برخی برندها در بازار ایران بسیار گسترده و پررنگ شده است.

در پایان خاطر نشان می شوم مشکل اساسی ما ارتباطات محدود ما در سطح جهانی و بین المللی است. ما در جامعه جهانی باید ارتباطات برقرار کنیم چراکه همسایگان ما و نوع ارتباط ما با کشورها، موجب اعتبار دهی به مردم و به سرمایه گذاران کشورمان خواهد شد. امروز ایرانی بودن ما زیر ذره بین قرار گرفته و از آنجایی که توان اقتصادی کشورها به اعتبار بین المللی آنها کمک می کند، ما فعالان اقتصادی اعم از بخش دولتی و بخش خصوصی باید در راستای توانمندی اقتصادی کشور بکوشیم و اعتبار جهانی خود را ارتقاء بخشیم.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا