شماره 84غلاتگندمماکارونی

صنعت ماکارونی ایران پتانسیل گذر از مرزهای کشور و محدودیت‌ها را دارد

نایب‌رئیس شرکت تولیدی تک‌ماکارون

امروزه غلات و فرآورده‌های آن نقش بسيار مهمی در تغذيه و تأمين مواد غذايی مردم دنيا دارد. مهم‌ترین فرآورده تهیه‌شده از غلات ازلحاظ تنوع ارزش تغذيه‏ای، محصول ماكارونی است. شركت تک‌ماکارون، پيشرو در صنعت توليد ماكارونی، با هدف تهیه غذای سالم و مغذی همراه با استانداردهای ملی و بين‌المللی، پيشرفته‌ترين ماشين‌آلات تمام‌خودکار روز دنيا، از كشور سوئيس و ايتاليا را خریداری کرده است. این شرکت نزدیک به سه دهه است که در این صنعت، فعالیت پرثمر خود را ادامه می‌دهد.

تک‌ماکارون دارای ۴۹۱ قلم کالا در گروه‌های مختلف تولیدی است. این اقلام عبارت‌اند از: اسپاگتی،‌ ماکارونی، ‌لازانیا،‌ آرد،‌ پاستا،‌ اسپاگتی غنی‌شده و فراسودمند،‌ اسپاگتی ارگانیک و ‌پودر کیک. همچنین محصولات نیمه‌آماده و نیز محصولات حجیم‌شده بر پایه غلات تحت عنوان: محصولات پیکوتک،‌ انواع صبحانه پیکوتک،‌ پیکوپف و نیز نان صبحانه کروسان، ‌روغن و… از اقلام تولیدی این شرکت هستند.

دکتر عبدالرضا کاشانی، نایب‌رئیس شرکت تولیدی تک‌ماکارون فارغ‌التحصیل ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳﻰ ارﺷﺪ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺑﺎزرﮔﺎﻧﻰ و دﮐﺘﺮای ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ کسب‌وکار از دانشگاه کلرمونت فرانسه است.  وی  دارای مهارتﻫﺎی متعددی در زمینه اﺳﺘﺮاﺗﮋى کسب‌وکار، اﺳﺘﺮاتژى ﺑﺎزارﯾﺎﺑﻰ، ﻣﺬاﮐﺮه اﺳﺘﺮاﺗﮋﯾﮏ/ﺗﺤﻠﯿﻞ کسب‌وکار، ﻣﺬاﮐﺮات بین‌المللی و ﺗﻮﺳﻌﻪ کسب‌وکار ﺟﺪﯾﺪ  است و گواهینامه‌های ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ رﯾﺴﮏ ﺳﺎزﻣﺎﻧﻰ، ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﻣﺪارک ﻣﻬﻨﺪﺳﻰ ﭘﺮوژه، دﯾﺠﯿﺘﺎل ﻣﺎرﮐﺘﯿﻨﮓ و… را دریافت نموده‌ است. در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار نگاشته  با وی را می‌خوانید.

توسعه تکنولوژی، عامل رقابت‌پذیری صنایع در دنیای امروز

به گفته کاشانی، در فضای رقابتی کنونی واحدهای تولیدکننده صنعت غذا همچون بسیاری از صنایع دیگر برای تولید و فروش محصولات خود با مشکلات  بسیاری روبه‌رو هستند. در دنیای امروز، مصرف‌کنندگان متقاضی محصولات باکیفیتی هستند که همگی به‌طور مستقیم با فناوری تولید در ارتباط است. درواقع می‌توان گفت امروزه بیشترین رقابت در صنعت غذا در ابعاد فناورانه است؛ بنابراین، بهره‌گیری از آخرین تکنولوژی و فناوری‌های روز دنیا برای حفظ و گسترش بازار صنعت غذا و فرآوری آن،  امری ضروری است.

وی در ادامه گفت: آینده متعلق به محصولات فرآوری شده و فرآورده‌های جدیدی است که با استفاده از فناوری‌های نوین در صنایع غذایی اهدافی همچون بهبود کارایی، طولانی شدن مدت‌زمان ماندگاری، حفظ مواد مغذی، ویژگی‌های حسی و تازگی محصول، بهبود کیفیت و ایمنی غذا را دنبال می‌کنند. این روش‌ها برای تولید انواع محصولات غذایی مناسب‌اند که می‌توان به تولید فرآورده‌های لبنی، فرآورده‌های حاصل از غلات مانند ماکارونی و همچنین برای مواد غذایی خاص مانند مواد غذایی حساس به گرما و دارای ترکیبات فعال زیستی، اشاره کرد.

تک‌ماکارون در  جهت تحول و توسعه چه کرده است؟

کاشانی یادآور شد: شرکت تولیدی تک‌ماکارون در زمینه تحولات و توسعه مجموعه‌های تولیدی تحت امر، حرکت‌های خلاقانه‌ای انجام داده است تا بتواند زیرساخت‌های خود را برای گسترش و  رشد عمودی و همچنین حضور فعال و تأثیرگذار در عرصه صادرات فراهم کند. در این میان، می‌توان چینش و انبارش کاملاً خودکار توسط ربات‌های هوشمند، خودکارسازی انبارش و هوشمندسازی سفارشات نمایندگان توزیع و ناظران کیفی جهت انبارش دقیق و ایمن و راهبری زنجیره توزیع گسترده ملی و بین‌المللی را نام برد. تک‌ماکارون در طرح‌های توسعه خود به‌طور فزاینده‌ای از رباتیک یا سایر سامانه‌های خودکار استفاده  می‌کند تا عملیات پردازش و بسته‌بندی را سرعت بخشد. این کار به ما اجازه می‌دهد کارآمدتر، مؤثرتر و با کارکنان کمتری فعالیت کنیم.

صنعت ماکارونی ایران؛ پیشگام در نیازسنجی بازار

کاشانی درباره ارزیابی صنعت ماکارونی در ایران گفت: صنعت غذا به‌ویژه صنعت ماکارونی کشور، متنوع و پر از ماشین‌آلات تخصصی است. همان‌گونه که می‌دانید ، ماکارونی یکی از قدیمی‌ترین محصولات غذایی است که در ابتدا به‌صورت دستی و در حجم بسیار اندک و برای اقشار خاص و متمول تولید می‌شده؛ اما همچنان سرشار از رشد، توسعه، نوآوری و خلاقیت است. از محصولات جدید گرفته تا تکنیک‌های تولید با حجم بالاتر و هزینه کمتر، شرکت‌های صنایع غذایی به‌ویژه ماکارونی، همیشه به دنبال یافتن راه‌های جدیدی برای تولید محصول موردنظر مصرف‌کنندگان با بهترین قیمت ممکن هستند.

پتانسیل افزایش تولید و عرضه محصولات صنعت ماکارونی ایران

نایب‌رئیس شرکت تولیدی تک‌ماکارون خاطرنشان کرد: مصرف سرانه ماکارونی در برخی کشورها مانند یونان، ونزوئلا و تونس ١٢ تا ١٧ و در ایتالیا ٢٣ کیلوگرم گزارش شده است. درحالی‌که این  رقم در ایران ۵/۵ کیلوگرم است.  بنابراین به‌راحتی می‌توان این محصول سالم، مغذی و پرانرژی را در سبد مصرف خانوارهای ایرانی گسترش داد. همچنین تولید سالانه ماکارونی در ایران حدود ۶٠٠ هزار تن است.

شایان  گفتن است؛  در کشورهایی مانند روسیه، برزیل و ترکیه تولید سالانه بین یک تا دو میلیون تن گزارش شده است. تفاوت در میزان تولید و عرضه ماکارونی نشان‌دهنده پتانسیل ایران و تولیدکنندگان صنعت ماکارونی در گسترش تولید محصولات مختلف ماکارونی است.

کاشانی درباره  دیگر پتانسیل‌های صنعت ماکارونی ایران اظهار کرد: از دیگر موارد حائز اهمیت در  خصوص این محصول ارزشمند، میزان صادرات آن در سراسر دنیا است. بازار جهانی ماکارونی حدود ۴۹ میلیارد دلار حجم صادرات دارد که به‌طور مثال می‌توان به ایتالیا با صادرات ۴ میلیارد یورو در مرتبه اول و پس از آن به ترتیب آلمان، فرانسه، آمریکا و سایر کشورها اشاره کرد. سهم ایران حدود ۵/۵ میلیون دلار و در جایگاه  هفتادم در میان  کشورهای صادرکننده ماکارونی است. شایسته است با تحقیقات و سرمایه‌گذاری گسترده در جهت ارتقای میزان تولید و صادرات ماکارونی، این محصول استراتژیک، بتوانیم در  مسیر پیشرفت شرایط اقتصادی کشور گامی مؤثر برداریم. درواقع فضای جهانی تولید و صادرات این محصول بسیار مناسب و قابل‌توجه و روند رشد آن صعودی است.

وی در پایان به راه‌های پیشرفت صنعت غذای کشور اشاره کرد و گفت: اکنون بیش از هر زمان دیگری نیازمند استفاده از قدرت همبستگی و اقدامات جمعی و آشنایی بیشتر با فناوری‌های نو در قالب برگزاری نمایشگاه‌ها و شناخت توانمندی‌های صنعتگران و نوآوران ملی و بین‌المللی در عرصه غذا  هستیم. صنایع کشاورزی و غذایی ما پتانسیل بالایی برای آینده‌ای پررونق و عادلانه‌تر در اختیار دارند؛ زیرا با حوزه‌های مختلف از زندگی و اقتصاد ما از کشاورزی تا منابع طبیعی، انرژی، بهداشت و حوزه‌های بسیار دیگری مرتبط هستند. توجه به صنعت غذا در حوزه تولیدات کشاورزی، یکی از مقرون به‌صرفه‌ترین مداخلات انسانی  در ارتقای سلامت و امنیت و رشد جامعه به شمار می‌رود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا