ارائه مجوزهای جدید/ دولت به جای ارائه مجوزهای جدید، کارخانجات تعطیل را واگذار کند!/ درخواست مجوز جدید برای کارخانجات آرد به یکی از دغدغههای آسیابانان استان سیستان تبدیل شده است چراکه در حال حاضر این استان با 10 کارخانه فعال آردسازی و 4 واحد غیرفعال به دلیل سهمیه نامناسب گندم قادر است که ماهانه حدود 30 هزار تن آرد تولیدکند و این حجم از تولید 70 درصد ظرفیت کارخانجات آرد را دچار هدررفت و استهلاک میکند. پیشنهاد میکنم مسئولان باید به جای ارائه هرگونه مجوز جدید، کارخانجات تعطیل و غیر فعال این استان را فعال کنند تا به جای خروج ارز از کشور برای تامین تجهیزات واحد تولیدی جدید، از همان سرمایه و ماشینآلات موجود واحدهای غیرفعال که به دلیل نبود سرمایه کافی تعطیل شدهاند، بهره گرفته شود.
ارائه مجوزهای جدید/ دولت به جای ارائه مجوزهای جدید، کارخانجات تعطیل را واگذار کند!
محمد خدابخشی، مدیرعامل کارخانه آرد کنگان در گفتگو با خبرنگار نگاشته ضمن بیان مقدمه فوق در خصوص پتانسیل کارخانجات آرد استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در حال حاضر کارخانجات آرد این استان قابلیت تولید ماهانه 80 هزار تن آرد را دارا میباشند که متاسفانه به دلیل اشباع این صنعت و سهمیه نامناسب گندم، ماهانه تنها 26 هزار تن تولید دارند که لازم است مسئولان اداره غله تجدیدنظری را برای سهمیه گندم کارخانجات داشته باشند.
آرد ایران مورد استقبال مشتریان افغانستان است
وی با اشاره به امتیاز هممرزی استان سیستان با پاکستان و افغانستان اظهار کرد: بازار تشنه آرد افغانستان میتواند موقعیت طلایی برای صادرات آرد کارخانجات سیستان باشد که متاسفانه در حال حاضر مشکلات گندم عبور موقت، افزایش سرسامآور نرخ ارز و عدم نقدینگی کافی همچون طنابی بر گلوی صادراتی کارخانجات این منطقه فشار میآورد و مانع از تصاحب حتی بخشی از بازار آرد افغانستان شده است. به گونهای که نیاز آرد افغانستان از طریق کشورهای روسیه و قزاقستان و بخشی هم به صورت غیرقانونی از طریق ایران فراهم میشود اما آنچه اهمیت دارد استقبال مشتریان افغانستان از کیفیت آرد ایران و سهم اندک ایران از این بازار جذاب است.
چشمپوشی کارخانجات آرد از دریافت دستمزد آسیابانی برای کمک به صادرات آرد
این فعال آسیابانی تسهیل فرآیند واردات گندم عبور موقت از چابهار را تنها راهکار رونق صادرات آرد کارخانجات سیستان دانست و افزود: در صورت تخصیص گندم از سوی دولت برای کارخانجات آرد جهت صادرات، کارخانجات آرد حاضر هستند که بدون دریافت دستمزد آسیابانی، و تنها با دریافت سبوس به عنوان دستمزد، تولید آرد نمایند. لذا اداره کل غله و استانداری باید با برگزاری جلسات کارشناسی تدابیری را در جهت بهرهوری از ظرفیتهای واحدهای تولیدی سیستان برای پوشش بازار افغانستان بیاندیشند.
خدابخشی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش قیمت 2500 تومانی کیسه آرد لازم است که دولت این افزایش نرخ را در قیمتگذاری نهایی آرد لحاظ کند تا کارخانجات آرد با وجود ثبات هزینههای آسیابانی بیش از این متحمل زیان نشوند.