آردسازانشماره 83غلاتگندم

خرید گندم توافقی کارخانجات آرد در هاله‌ای ابهام

مدیرعامل آرد غنچه اهواز مطرح کرد

بنا بر تبصره ۶ قانون خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی دولت موظف است نرخ خرید تضمینی تمام محصولات را پیش از شروع فصل کشت به گونه‌ای تعیین کند که میزان افزایش آن هیچ‌گاه از تورم اعلام‌شده بانک مرکزی کمتر نباشد؛ اما متأسفانه طی سال‌های اخیر این موضوع مورد بی‌توجهی قرار گرفته است و اکنون با گذشت دو ماه از سال، کشاورزان و دیگر اعضای این چرخه در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

به گفته مهندس گلی، مدیرعامل آرد غنچه اهواز کارخانه‌های آرد نسبت به نرخ خرید تضمینی گندم انتقاد دارند، زیرا قیمت تعیین‌شده‌ی موجود واقعی نیست و احتمال می‌رود بخشی از گندم کشور به سایر کشورها قاچاق شود.

وی ادامه داد: اعلام ‌نشدن به‌موقع نرخ خرید تضمینی گندم، انتقادی است که در طول سال‌های اخیر همواره به دولت وارد بوده است. دولت بر اساس قانون موظف است که پیش از شروع فصل کشت، نرخ خرید تضمینی را اعلام کند؛ اما متأسفانه در استان خوزستان 20 روز است که گندم‌ها برداشت شده اما هنوز قیمت گندم مشخص نیست و تنها بهای گندم به صورت علی‌الحساب به کشاورزان این استان پرداخت شده است.

گلی با گلایه از تأخیر وزارت جهاد کشاورزی در سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری‌های صنعت گندم، آرد و نان گفت: در سال‌های گذشته، کارخانه‌های آرد بر اساس مجوز شرکت بازرگانی دولتی ایران می‌توانستند گندم را به صورت توافقی از کشاورزان خریداری کنند و تحت عنوان نوع 4 به فروش برسانند اما اجرای این موضوع در سال جدید هنوز مشخص نشده است.

این در حالی است که کشاورزان در وضعیت فعلی نیاز به نقدینگی دارند و خرید توافقی کارخانه‌های آرد می‌توانست راهگشای این مشکل گندم‌کاران باشد؛ اما در شرایط فعلی با تحویل گندم به دولت، وجه آن را با تأخیر دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به مدیریت ضعیف دولت در بحث خریدوفروش گندم گفت: بر اساس گفته‌های شرکت بازرگانی دولتی ایران، کارخانه‌های آرد اجازه ذخیره‌سازی گندم به اندازه سه ماه نیاز استان را دارند؛ اما متأسفانه عملکرد این سازمان مخالف گفته‌هایشان است. برای مثال کارخانه آرد غنچه مجهز به سیلو ذخیره‌سازی گندم با ظرفیت 22500 هزار تن است که مبلغ 200 میلیون تومان هزینه تنظیم قرارداد فی مابین برای ذخیره سازی آن بوده است اما تا امروز تنها 10 هزار تن گندم بابت ذخیره‌سازی به ما تحویل داده شده است و باقی گندم‌های خوزستان به سایر استان‌ها صادر می‌شود.

تخلیه گندم در سیلوهای ملکی دولت، باری گزاف بر دوش کارخانه‌های آرد

مهندس گلی با تأکید بر تأمین حداقل 6 ماه مصرف گندم استان خوزستان گفت: متأسفانه در حال حاضر، گندم‌های استان در سیلوهای ملکی دولت تخلیه می‌شود و کارخانه‌های آرد باید در ماه‌های آتی با صرف هزینه قابل‌توجه گندم را از سیلوهای دولتی به سیلوهای خود انتقال دهند.

وی در ادامه با اشاره به این‌که کیفیت گندم تولیدی خوزستان به‌مراتب بهتر از گندم‌های وارداتی است، گفت: گندم‌های وارداتی به دلیل کیفیت معمولی تنها برای اختلاط مناسب هستند.

این فعال صنعت آسیابانی در پایان درباره وضعیت دستمزد آسیابانی در سال جدید گفت: با وجود این‌که دستمزد آسیابانی سالانه افزایش می‌یابد اما میزان افزایش آن با درصد تورم فعلی و رشد هزینه‌های تولید همخوانی ندارد. برای مثال خرید یک غلتک برای کارخانه‌های آرد 100 میلیون تومان آب می‌خورد.

واردکنندگان نهاده‌های دامی

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا