چابهار از مزایای برجام مبنی بر خرید تجهیزات برخوردار شد! ایران از نظر دسترسی دریایی و بازارهای تجاری متنوع دارای موقعیت مناسبی برای توسعه اراضی پس کرانهای به خصوص در بنادر جنوبی کشور است تا از این طریق بتواند رابطه تجاری مطلوبی را با کشورهای اروپایی برقرار کند چراکه ایران در مسیر مهم دالانهای ترانزیتی منطقه واقع شده است و قابلیت تبدیل شدن به محور کانونی ترانزین کالا را دارد.
در همین راستا محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در دیدار خود از بندر چابهار در اوایل خرداد ضمن اشاره طرحهای سازمان بنادر و دریانوردی برای توسعه این بندر گفت: خرید تجهیزات برای بندر چابهار یکی از مزایای برجام بود که اکنون میتواند بسیاری از مشکلات را مرتفع کند.
چابهار حلقه اتصال كشورهاي منطقه
ظریف در ادامه مطرح کرد: چابهار حلقه اتصال كشورهاي منطقه نظير پاكستان، افغانستان، چين و ايران است و تنها مسير امن و مطمئن براي توسعه افغانستان است که مي تواند كالاهاي اين كشور را به دنيا صادر كند. همچنین چابهار به عنوان يك بندر و منطقه راهبردي مي تواند براي جمهوري اسلامي ايران بندر ثبات، آرامش و توسعه باشد.
در حال حاضر 3 ميليون تن ظرفيت براي غلات در بندر امام ايجاد شده است
عادل دریس، مديركل بنادر و دريانوردي خوزستان نیز در خصوص ظرفیتهای بندر امام خمینی معتقد است که در حال حاضر 3 ميليون تن ظرفيت براي غلات ايجاد شده است که از این حجم، 18 ميليون تن ظرفيت براي نگهداري كالاي اساسي و با احتساب سيلوها 21 ميليون تن ظرفيت نیز براي نگهداري غلات و كالاي اساسي در بندر امام خمینی وجود دارد.
مدیر کل بنادر و دریانوردی خوزستان با اشاره به رشد بيش از 90 درصدي تخليه كالاي اساسي در بندر امام در 2 ماه ابتدايي امسال اظهار کرد: در دو ماه ابتدايي امسال نسبت به مدت مشابه پارسال تعداد كشتي هاي تخليه شده در زمينه كالاي اساسي در بندر امام 85 درصد افزايش داشته است.