در نمایشگاه امسال ایبا که از بیست و دوم تا بیست و ششم اکتبر در شهر مونیخ برگزار شد، 1073 شرکتکننده از 46 کشور، فرآوردههای خود را در 10 سالن به نمایش گذاشتند و همچنین 57 هزار بازدیدکننده از 150 کشور، طی پنج روز، از آخرین دستاوردهای صنعت نانوایی و شیرینیپزی آگاهی پیدا کردند.
به بهانه نخستین حضور نان سحر در نمایشگاه ایبا بهعنوان یکی از برندهای مطرح ایران در حوزه نان و ماشینآلات و دستاوردهای آن برای یکی از پرچمداران نان صنعتی کشور با مهدی خانمحمدی، مدیرعامل نان سحر به گفتوگو نشستیم.
به گفته خانمحمدی، نمایشگاه ایبا از بزرگترین نمایشگاههای نان، شیرینی و شکلات است که هر سه سال یکبار در کشور آلمان برگزار میشود و نان سحر امسال برای نخستین بار در این نمایشگاه، دستاوردهای خود را در بخش ماشینآلات و فناوری پخت نان معرفی و ارائه کرد.
آثار تحریمها
وی ضمن اشاره به اینکه با توجه به تحریمها، فرآیند صادرات ماشینآلات پخت نان به کشور دشوار است، گفت: خوشبختانه با وجود موانع، ایران توانسته طی چند سال اخیر در ساخت ماشینآلات پخت نان پیشرفتهای خوبی داشته باشد. نان سحر نیز به موازات این موضوع با سرمایهگذاری و رویکرد علمی توانسته در ساخت ماشینآلات این صنعت از بعد کیفیت و استانداردهای داخلی و اروپایی رشد قابلملاحظهای داشته باشد و محصولات خود را به کشورهای اروپایی و حاشیه خلیجفارس، آمریکا و کانادا صادر کند.
ساخت ماشینآلات
بنیانگذار نان سحر ادامه داد: نان سحر حدود 36 سال است که در بخش ساخت ماشینآلات فعال است و ما با توجه به پیشینه مطلوب در حوزه ماشینآلات تصمیم گرفتیم که امسال در نمایشگاه ایبا حضور داشته باشیم. این اتفاق را باید به فال نیک گرفت؛ چراکه در وهله نخست پرچم کشورمان در آلمان به اهتزاز درآمد و دوم آنکه از غرفه نان سحر در این نمایشگاه استقبال خوبی صورت گرفت.
برند پیشرفته ماشینسازی
یکی از نکات جالب این بود که بازدیدکنندگان کشورهای مختلف از حضور یک برند پیشرفته ماشینسازی از ایران در نمایشگاه متعجب بودند و پسازاینکه درباره کیفیت و مسائل فنی دستگاههای نان سحر تحقیق میکردند، برای همکاری با مجموعه نان سحر مشتاق میشدند. علاوه بر این، کیفیت بالا و قیمت پایین ماشینآلات نان سحر نیز یکی دیگر از عوامل انگیزهساز برای خرید ماشینآلات نان سحر از سوی مشتریان خارجی بود که در همین خصوص توانستیم با چند کشور مذاکره کنیم و تفاهمنامههایی نیز امضا شد.
افزایش کیفیت؛ شرط نخست برای حضور در نمایشگاههای بینالمللی
مدیرعامل نان سحر با بیان اینکه شرکت در نمایشگاههای داخلی و بینالمللی، نوعی سرمایهگذاری است، گفت: صاحبان صنایع باید حضور در نمایشگاههای بینالمللی را به چشم سرمایهگذاری بلندمدت ببینند تا بتوانند از آن بهرهبرداری کنند. البته تولیدکنندگان داخلی باید در وهله نخست کیفیت محصولات خود را افزایش دهند، زیرا با کیفیت معمولی نمیتوان در این نمایشگاهها شرکت کرد.
خانمحمدی به عقبماندگی صنعت نان در کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به پتانسیل و تواناییهای کشور باید تلاش کنیم تا صنعت نان ایران از هر نظر در منطقه اول باشد و صادرات محصولات ایرانی به خارج از کشور تداوم داشته باشد؛ زیرا در صورت تحقق این موضوع، میتوانیم ارز موردنیاز کشور را نیز تأمین کنیم.
نان سحر؛ واحد تولیدی نمونه استاندارد استان تهران
شایان ذکر است؛ در یکدصمین سال اعتبار و افتخار سازمان ملی استاندارد ایران، گروه صنعتی نان سحر بهعنوان واحد تولیدی نمونه استاندارد استان تهران در سال جاری معرفی شد. همچنین در این مراسم از آقای مهدی خانمحمدی، بنیانگذار و رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی نان سحر به پاس بیش از نیم قرن خدمت در حوزه صنعت نان کشور با اهدای لوح و تندیس ویژه توسط استاندار تقدیر به عمل آمد