آردآردسازانداخلیشماره 57گفتگوگفتگو با بخش خصوصیگندم

تولیدات صنف و صنعت و بقای آن در گرو بهره‌گیری از تسهیلات بانکی

مدیرعامل آرد روشن یزد مطرح کرد

تولیدات صنف و صنعت و بقای آن در گرو بهره‌گیری از تسهیلات بانکی است. مهندس هادی‌پور، مدیر کارخانه آرد روشن یزد در گفتگو با خبرنگار نگاشته در خصوص مهمترین مطالبات آردسازان اظهار کرد: در حال حاضر، دولت اقدام به پرداخت معوقات کارخانجات آرد از اواسط سال 97 تا پایان سال 98 کرده است که طبق محاسبات، این رقم مابه التفاوت پرداختی حتی هزینه کیسه کارخانجات آرد را هم پوشش نمی‌دهد چراکه در فرآیند قیمت‌گذاری آرد خبازی قیمت هر کیسه، 600 تومان در نظر گرفته شده و اکنون به قیمت 3500 تومان رسیده است. از سوی دیگر، نرخ لوازم یدکی، تعمیر، نگهداری و هزینه استهلاک کارخانجات آرد سرسام‌آور افزایش داشته است.

عدم عایدی سود آرد خبازی برای تولیدات صنف و صنعت آردسازان

وی اختلاف قیمت بسیار آرد خبازی و صنف و صنعت را یکی از مشکلات مهم آردسازان دانست و افزود: با توجه به گرانی هزینه تامین مواد اولیه صنف و صنعت و نیاز به سرمایه در گردش فراوان برای آن، سود حاصل از آرد خبازی هیچ عایدی را برای تولید صنف و صنعت ندارد و این موضوع آردسازان را به سمت استفاده از تسهیلات برای تولید صنف و صنعت سوق داده است.

آزادسازی سبوس؛ راهکاری برای تامین نقدینگی کارخانجات و کمک به تولیدات صنف و صنعت

هادی‌پور در خصوص راهکارهای دولت برای حمایت از صنعت آسیابانی به ویژه برای تولیدات صنف و صنعت اظهار کرد: آزادسازی 50 درصد سبوس آرد خبازی و آزادسازی کامل صنف و صنعت در جهت افزایش نقدینگی کارخانجات و بقای صنعت یکی از خواسته‌های مهم آردسازان می‌باشد. چراکه کارخانجات آرد باید نقدینگی کافی جهت تامین گندم در شش ماه اول را داشته باشند تا از عهده تامین نیاز صنوف در شش ماه دوم سال بر بیایند و هزینه‌های خواب سرمایه خود را جبران نمایند.

وی با بیان اینکه ثبات هزینه‌ها در تولیدات صنعتی که دولت در قیمت‌گذاری آن دخالت دارد از اهمیت فراوانی برخوردار است، گفت: متاسفانه در یک سال اخیر با وجود ثبات قیمت آرد، نرخ کیسه چندین برابر شده است و آردسازان به دلیل نوسانات شدید قیمتی، قادر به برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی برای مخارج تولید و پیش‌بینی حتی یک ماه آینده خود نیستند.

استهلاک صنعت آسیابانی؛ زنگ خطری برای تولید کشور

وی با بیان اینکه استهلاک ماشین‌آلات و تجهیزات در شرایط فعلی، بیش از گذشته گریبان‌گیر آردسازان شده است، گفت: در صورت تداوم تحریم‌ها، دولت باید نگاه ویژه‌ای را به صنعت آسیابانی داشته باشد چراکه اگر این صنعت بزرگ مستهلک شود، کشور در بلند مدت با مشکل بزرگی از نظر تولید مواجه خواهد شد. لذا دولت باید تسهیلات ارزان قیمت را برای جبران استهلاک کارخانجات ارد در نظر بگیرد و شرایط خرید آسان و مستقیم گندم از کشاورز را برای آسیابانان فراهم سازد.

این فعال آسیابانی در خصوص مصرف صنف و صنعت استان یزد گفت: عملکرد استان یزد در تولید ماکارونی، رشته، کیک و بیسکویت به شیوه سنتی با موفقیت بیشتری همراه بود؛ اما متاسفانه با صنعتی شدن نتوانست همچون گذشته موفق عمل کند. با این وجود، در سه سال گذشته برندهای خوب ماکارونی کیک و بیسکویت در سطح استان فعالیت خود را آغاز کردند که آرد مورد نیاز خود را به صورت رسمی و قانونی و از سامانه خریداری کردند.

هادی‌پور با گلایه از کاهش سهمیه گندم صنف و صنعت در استان یزد گفت: با توجه به مصرف سالانه 30 تا 40 هزار تن گندم صنف و صنعت در یزد، لازم است که مسئولان برای واحدهای آردسازی این استان گندم مخصوص و با کیفیت بهتر از گندم خبازی در نظر بگیرند. همچنین تولیدات صنف و صنعت در گرو مزایا و تسهیلات بانکی است که دولت باید توجه ویژه ای را داشته باشد.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا