داخلیشماره 18غلاتگفتگوگفتگو با مسئولین دولت

افتتاح 5 طرح ذخیره سازی در کرمانشاه

مدیر عامل شرکت غله کرمانشاه خبر داد

افتتاح 5 طرح ذخیره سازی در کرمانشاه! مظفر رحیمی مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 9 کشور خبر از افتتاح 5 طرح ذخیره سازی گندم در استان کرمانشاه داد و افزود: همواره استان کرمانشاه به عنوان یکی از قطب های اصلی کشاورزی کشور در تامین گندم مورد نیاز مردم استان و سایر استان های کشور شناخته شده و در این راستا از گذشته اقدامات خوبی در زمینه ذخیره سازی این کالای استراتژیک و حیاتی صورت گرفته بطوریکه 10 درصد ظرفیت ذخیره سازی گندم کشور در استان کرمانشاه واقع شده اما مشکلی که در این زمینه احساس می شد این بود که پراکنش سیلو های ذخیره سازی در استان مناسب نبود و

در برخی مناطق کشاورزان جهت تحویل محصول خود با مشکل مواجه می شدند، لذا تعداد 5 طرح ذخیره سازی گندم در غالب 2 سیلوی استاندارد فلزی و 3 سیلوی بتنی با اعتبار یکصد و چهل و چهار میلیارد ریال، با سرمایه گذاری بخش خصوصی و بدون استفاده از اعتبارات دولتی و با اشتغالزایی 50 نفر به بهره برداری رسید و ظرفیت ذخیره سازی گندم استان را 80 هزار تن افزایش داد .

افتتاح فاز دوم سیلوی چراغ مغان

سیلوی فلزی چراغ مغان در 30 کیلومتری استان کرمانشاه واقع شده است که فاز اول آن با ظرفیت 15 هزار تن در سال 90 افتتاح شده بود و طی این طرح، فاز دوم این سیلو نیز با سرمایه گذاری 2 میلیارد تومان افتتاح شده و ظرفیت این سیلو را به 30 هزار تن افزایش داده است.

مدیرعامل سیلوی چراغ مغان ادامه داد: ما گندم خود را از کشاورزان استان تامین می کنیم چرا که گندم استان خصوصا شهرستان روانسر دارای کمیت و کیفیت بسیار مطلوبی است و گلوتن بالایی دارد.

سیلو ها در کیفیت گندم نقش بسزایی دارند و ما نیز تلاش داریم با استفاده از پرسنل آزمایشگاهی متعهد، با نمونه برداری مرتب، هوادهی مناسب و استفاده از سموم استاندارد کیفیت گندم را حفظ کرده و برای تمامی شهر ها گندم مرغوب ارسال کنیم.

مجوز، مازاد بر نیاز استان است

در شهرستان اسلام آباد سیلوی 20 هزار تنی کاوه با سرمایه گذاری 5 میلیارد تومان در فاز اول خود توسط استاندار کرمانشاه، افتتاح شد.

كاوه پایكوب مدیرعامل سیلوی کاوه افزود: درحال حاظر 4 کندو 5 هزار تنی فعال است اما از آنجا که ظرفیت استان برای تولید گندم بالاست و اواسط خرداد تا اواخر تیرماه پرتراکم ترین زمان کاری را داریم در آینده و در فاز بعدی 10 هزار تن دیگر به بهره برداری خواهد رسید. سیلو های ما فلزی هستند و از فناوری اروپا و ساخت ترکیه می باشند.

اما بزرگترین چالشی که نه فقط سیلوی ما بلکه تمامی صنعت سیلو کرمانشاه را دربر گرفته است صدور مجوز مازاد بر نیاز استان است که مسئولین باید به این مساله رسیدگی کنند تا از بروز مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری به عمل بیاید.

افتتاح سیلوی 100% بومی

سال 90 و در منطقه اسلام آباد، سیلوی فلزی را افتتاح کردیم اما به دلیل هزینه نگهداری بالای دستگاه ها و نیز خدمات پس از فروش ضعیفی که رخ داد اقدام به ساخت سیلوی بتنی با نقشه و نظارت خود، در بخش حمیل کرمانشاه، با سرمایه گذاری 1 میلیارد و 500 میلیون تومان نمودیم.

محمودی زاده مدیرعامل سیلوی گندمین حمیل با بیان مطلب فوق افزود: در سیلوی جدید از دستگاه های صددرصد ایرانی و البته بومی استفاده شده و تنها تسمه، قاشق و الکتروموتور را از تهران وارد کردیم. درحال حاضر یک کندو با ظرفیت 12 هزار تن در اختیار داریم و با توجه به اینکه تیرماه فصل برداشت گندم، آغاز می شود و ترافیک زیادی را شاهد هستیم افتتاح این سیلو توانسته است برای تعداد 8 نفر اشتغال زایی کند.

ظرفیت سیلو های 80 هزار تنی کنگاور

کنگاور سالانه 60 هزار تن گندم تولید می کند اما ظرفیت سیلوی استان جوابگوی گندم تولیدی نبود بنابراین اقدام به افزایش ظرفیت سیلو خود کردیم و با سرمایه ای بالغ بر 3 میلیارد تومان و بدون استفاده از وام توانستیم ظرفیت سلیوی 15 هزار تنی و فلزی خود را ارتقا بدهیم در کنار سیلوی قبلی سیلوی بتنی جدیدی با ظرفیت 25 هزار تن به بهره برداری رسیده است.

امیری مدیر عامل سیلوی کنگاور و رئیس انجمن صنفی کارخانجات آرد در ادامه افزود: اکنون ظرفیت سیلوی ما 35 هزار تن است که مجموع ظرفیت سیلو های کنگاور را به 80 هزار تن رسانده است.

در حال حاضر تمامی کندو ها پر شده اند و کنگاور، شهرستان های اطراف را نیز پوشش داده است. همچنین تلاش کردیم تمامی تجهیزات مورد نیاز را از داخل تهیه کنیم تا علاوه بر حمایت از تولید داخلی ارز بری را نیز نداشته باشیم.

بهره برداری از اولین سیلوی بتنی ذخیره سازی غرب کشور در بخش خصوصی

طرح احداث سیلو بتنی ذخیره گندم شرکت زرین خوشه ذهاب با ظرفیت ۲۰ هزارتن در زمینی به مساحت ۹هزار و ۶۷۵ مترمربع و با زیر بنای ۲هزار و ۷۰۰ متر مربع در روستای دستک علیا دهستان دشت ذهاب از توابع بخش مرکزی شهرستان سرپل ذهاب به بهره برداری رسید.

افشین محمدی فر مدیر عامل این شرکت گفت : شهرستان سرپل ذهاب همواره یکی از قطب های تولید گندم در استان کرمانشاه شناخته می شود و با افزوده شدن توان ذخیره سازی این سیلو به ظرفیت کل ذخیره سازی شهرستان می توان گفت تا حدودی نیاز شهرستان از نظر ذخیره سازی گندم با کیفیت تامین شده است .

وی افزود : ساخت این سیلو با این ظرفیت و مشخصات در کمتر از 5 ماه و با سرمایه گذاری 3 میلیارد و ششصد میلیون تومان و بدون استفاده از تسهیلات دولتی صورت گرفته و با بهره برداری از این سیلو مشکل ذخیره سازی (گندم) دهستان های ذهاب ، سرقلعه ، جگیران و پشت تنگ و منطقه ازگله در توابع یخش مرکزی شهرستان مرتفع خواهد شد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا