دولت سال های سال است که به منظور حمایت از مصرف کنندگان و کشاورزان به تخصیص یارانه گندم و آرد و نان پرداخته است فارغ اینکه بداند با ایجاد فاصله های قیمتی میان انواع آرد چه مشکلات و فسادهایی ایجاد کرده و قیمت سایر کالاهای مصرفی مردم بهاندازهای افزایش داشته است که قیمت نان نیز تأثیر چندانی در آن ندارد لذا از دولت جدید خواستار تغییر این رویه، افزایش قیمت آرد و نان و یکسان سازی قیمت انواع گندم ها هستیم.
اختصاص یارانه آرد و نان، گریبان گیر صنعت آرد
نعمتبخش، مدیرعامل شرکت آرد روشن یزد در ادامه مطالب بالا به با خبرنگار نگاشته گفت: دولت باید به مرور زمان فشار مدیریتی خود را در زنجیره گندم، آرد و نان کاهش دهد؛ چراکه درحال حاضر به دلیل مدیریت نادرست ، شاهد کاهش کمّی و کیفی گندم داخلی طی سالیان متمادی هستیم. در واقع طی 10 تا 15 سال گذشته حدود 30 درصد تولید گندم کشور کاهش یافته است. نکته قابلبحث این است که گندم یک کالای استراتژیک بوده و در صورت از بین رفتن آن، کشورهای دیگر به راحتی به ایران گندم نخواهند داد!
وی یادآور شد: دولت باید درباره کشت گندم در مناطق توجیهپذیر پژوهش های دقیق تری انجام دهد تا از استان هایی که توجیه اقتصادی و آب و هوایی برای کشت گندم را دارند، با گسترش حجم زیر کشت و مکانیزه کردن آن، حمایت های لازم را به عمل آورد و سایر استانها به کشت محصولات دیگر بپردازند.
لزوم اختصاص ارز نیمایی برای واردات گندم صنف و صنعت/ یارانه آرد
نعمتبخش در خصوص گندم صنف و صنعت گفت: با حمایتهای دولت در خصوص اختصاص ارز شبه نیمایی 21 هزارتومانی امکان واردات گندم برای کارخانههای آرد همچون سال 95 فراهم می شود. با اختصاص این ارز نیمایی، گندم 5 هزارتومان و به نرخ خرید داخلی سال جاری تمام می شود اما در شرایط فعلی به دلیل اختلاف قیمت ها و کمبود گندم کارخانههای سالم در مسیر ضرردهی و استهلاک قرار دارند.
وی خاطر نشان کرد: سال گذشته میزان گندم صنف و صنعت به اندازه ای بود که با 50 درصد ظرفیت فعالیت داشتیم اما امسال این عدد به 30 درصد رسیده است و در حال حاضر با مشکل کمبود گندم صنف و صنعت مواجه هستیم./ یارانه آرد
تأخیر در بارگیری گندم صنف و صنعت، کارخانه ها را با کمبود روبهرو کرده است
مدیرعامل شرکت آرد روشن یزد در پایان بیان کرد: مشکل گندم صنف و صنعت و کمبود آن به دلیل تأخیر در بارگیری آن بهسوی کارخانه های آرد است. به این معنا که شرکت آرد روشن یزد در اردیبهشت ماه 3 میلیارد تومان گندم صنف و صنعت خریداری کرده اما تاکنون این محموله بارگیری نشده و به دست کارخانه نرسیده است و به همین دلیل امکان تولید و حتی ثبت سفارش جدید را هم نداریم.
از سوی دیگر خردادماه نیز 800 تن گندم صنف و صنعت وارد ایران کرده ایم که تنها 600 تن از آن بارگیری و تحویل کارخانه شده اما این در حالی است که ماهانه 3 تا 4 هزارتن نیاز گندم صنف و صنعت داریم و 10 سال برای جذب مشتریان خود تلاش کردهایم. در واقع ما برای آزادسازی سرمایه گذاری کردهایم نه برای فعالیت در بخش تولید گندم خبازی! دولت آقای روحانی از بهمن ماه این صنعت را رها کرده و امید است دولت جدید در مسیر بهتر شدن شرایط صنعت آرد کشور، گام های مؤثری بردارد./ یارانه آرد