آردداخلیشماره 47غلاتگفتگوگفتگو با مسئولین دولتگندم

نرخ آرد صنف و صنعت سال جدید، 3400 تومان برآورد شد

مدیرکل دفتر هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران

با توجه به افزایش نرخ گندم معمولی و دوروم از ابتدای سال جاری و نرخ گذاری 2700 تومانی برای فروش گندم صنف و صنعت، به طور تقریبی نرخ آرد این نوع گندم تا 3400 تومان برآورد می شود که تعیین نرخ دقیق این محصول مستلزم برآورد هزینه های تولید آرد با توجه به نرخ گذاری های جدید گندم و سایر هزینه ها است که می بایست از طریق سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بررسی و ابلاغ گردد.

مطلب فوق بخشی از گفته های حجت براتعلی، مدیرکل دفتر هماهنگی توزیع و فروش , در گفتگو با خبرنگار نگاشته است که در ادامه مصاحبه ایشان را می خوانید؛

نرخ آرد صنف و صنعت سال جدید، 3400 تومان برآورد شد

در واقع قیمت محصول نهایی در آن بخش از صنایع غذایی که آرد استفاده می کنند؛ با توجه به هزینه های تولید که فهرست آن به سازمان حمایت از مصرف کننده اعلام می شود، مورد رسیدگی قرار می گیرد و این آنالیز قیمت مبنای نرخ گذاری محصول نهایی است.

به طور طبیعی افزایش قیمت آرد صنف و صنعت در قیمت محصول نهایی صنایع غذایی و کاهش احتمالی میزان تقاضای بازار فروش داخلی تاثیر دارد اما این موضوع در خصوص تمام فرآورده های آردی صدق نمی کند چراکه برخی محصولات آردی همچنان به عنوان کالای اساسی در سبدغذایی خانوارها به شمار می روند و یا برخی از فعالان صنعت به دلیل گسترش فعالیت خود در بخش صادرات، کاهش فروش ناشی از افزایش قیمت محصول نهایی را می توانند با صادرات جبران کنند.

سامانه فروش آرد، احتمال نشتی آرد خبازی به بخش صنف و صنعت را کاهش داده است

وی در خصوص تفاوت نرخ آرد خبازی و صنف و صنعت گفت: در تمام سال هایی که به دلیل سیاست های حمایتی دولت از کشاورزان و نان مردم، موظف به فروش گندم با نرخ های مختلف بوده ایم؛ ضرورت یکسان سازی نرخ فروش گندم به دستگاه های مربوطه منعکس شده است و تنها راه رسیدن به شرایط مطلوب این است که شاهد تک نرخی شدن انواع گندم و آرد باشیم تا نشتی های آرد از یک بخش به سایر بخش ها رفع شود. البته در حال حاضر به دلیل سامانه ای شدن فروش آرد، امکان این امر خلاف بسیار محدود شده است.

2 میلیون و 200 هزارتن گندم مورد نیاز سالانه صنایع کشور

براتعلی با اشاره به اینکه برآورد آرد مورد نیاز مصرفی صنایع کشور سالانه حدود 2 میلیون و 200 هزارتن گندم است، گفت: در حال حاضر فروش گندم صنف و صنعت در سامانه سیفا و فروش آرد آن در سامانه سایر مصارف صورت می گیرد که صاحبان صنایع پس از تولید آرد 80 درصد گندم خریداری شده، می توانند درخواست جدید خود را ثبت کنند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا