مهندس شریفی، مدیرعامل شرکت ممتاز الیگودرز در گفت و گو با نشریه نگاشته در ارزیابی عملکرد سامانه سبوس، بیان داشت: فروش سامانه ای سبوس از خرداد ماه سال جاری، طرحی است که جهت کنترل فروش سبوس اجرا شده است اما به هیچ وجه به نفع کارخانجات آرد نبوده است. به نظر می رسد با افزایش نظارت بر این محصول علاوه بر افزایش قیمت محصول، موجب بروز رانت شده است. در صورتی که با آزادسازی سبوس قیمت آن کمتر از قیمت کنونی خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه هم اکنون اداره غله و خدمات بازرگانی برای گندم 1850 تومانی، نرخ 850 تومان را تصویب کرده است، گفت: در حالی که عادلانه نیست کارخانجات گندم را با نرخ آزاد خریداری کنند و سبوس آن را با قیمت یارانه ای بفروشند، لذا برای این مهم باید چاره ای اندیشیده شود.
شریفی در خصوص مهم ترین مشکلات آسیابانان، اذعان داشت: ممنوعیت واردات گندم های خارجی و پایین بودن کیفیت گندم های منطقه، استفاده از الک 2*2 در خرید گندم و حساب و کتاب اداره غله با الک 2*20، عدم تفکیک گندم تولیدی در کشور (خوراکی و دامی) و پاسخگو نبودن و بی اعتنایی مسئولان و مدیران این بخش به مدیران کارخانجات آرد ازجمله عواملی است که مشکلات کارخانجات آرد را دوچندان می کند.
وی در ادامه افزود: با توجه به شرایط کنونی هزینه های تولید آرد مانند تامین و تعویض قطعات، دستمزدها و استهلاک با افزایش چندین برابری به نسبت قبل همراه بوده است، این در حالی است که نرخ دستمزد آسیابانی ثابت مانده است.
شریفی در خصوص مشکلات اجرای طرح های توسعه ای برای کارخانجات آرد، یادآور شد: با توجه به نامگذاری سال 98 به سال رونق تولید دولت باید با ایجاد شرایط مناسب، کاهش مالیات تولید زمینه را برای رونق فعالیت های تولیدی به وجود آورد. همچنین با توجه به شرایط موجود در کشور نیاز است تا صادرات غیرنفتی به کشورهای همسایه را تقویت و تسهیل کند و اجازه دهد صنایع در برابر صادرات، امکان واردات محصولات دیگر به کشور را نیز داشته باشند. همچنین در صنعت آرد دولت می تواند با آزادی کارخانجات آرد برای خرید گندم آزاد باعث ایجاد فروش رقابتی شود و در نتیجه کارخانجات درصدد توسعه تکنولوژی و بهبود کیفیت محصول تولیدی خود بر می آیند.