آزادسازی آرد و پایان آن عقب گردی دوباره/ مهندس امیری، مدیرعامل کارخانه آریاکار در گفتگو با خبرنگار نگاشته در خصوص وضعیت تامین گندم صنف و صنعت اظهار کرد: تامین گندم، اولین مشکل در بخش تولید آرد صنف و صنعت است چراکه در حال حاضر بخش وسیعی از گندم صنف و صنعت از شهرستانها صورت میگیرد که به دلیل موازی کاریها، ضعف در بارگیری و زمان بر بودن صدور حواله گندم کارخانجات آرد با مشکلات متعددی مواجه شده اند. از سوی دیگر، تا پایان اتمام گندم خریداری واحدهای آردسازی در سامانه، حواله جدید صادر نمیگردد.
از سوی دیگر، عدم مدیریت در حوزه نهادههای دامی نیز به کمبود گندم برای آسیابانان دامن زده است و با کمبود ذرت و جو در بازار، گندم، قابل دسترسترین کالا برای خوراک دام میباشد که گندم را از چرخه تولید آرد دور میسازد.
این فعال آسیابانی دوران طلایی فعالیت آسیابانان را زمان آزادسازی صنعت آرد در سال 89 تا 90دانست و افزود: با کنارهگیری دولت و تنها ایفای نقش نظارت، فعالیت کارخانجات آرد در آن برهه بسیار کیفی شد چراکه تمام فرآیند خرید گندم، بازاریابی برای فروش آرد به عهده کارخانجات آرد بود که متاسفانه ورود مجدد دولت به صنعت آرد، تمام رشتههای آسیابانان را پنبه کرد.
مزایای حذف یارانه و آزادسازی آرد
از مزایای حذف یارانه، ایجاد فضای رقابتی بین نانوایان و کارخانههای آردسازی، جلوگیری از قاچاق آرد، تولید نان کیفی و صرفهجویی میباشد که در راستای شکوفایی اقتصادی، رسیدن به رفاه و تخصیص بهینه منابع میباشد چرا که یک اقتصاد پویا در شکوفایی کشاورزی معنا یافته و این رویکرد میتواند با یک جهتگیری مناسب و صحیح به قطع وابستگی و استقلال در این حوزه منجر گردد.
وی در پایان تنها راهکار نجات از این معضلات را حذف یارانه آرد دانست و افزود: آزادسازی صنعت آرد تنها در صورتی میتواند موفقیت آمیز باشد که یارانه حاصل از آن به حساب نیازمندان واقعی واریز شود.