آردداخلیشماره 20گفتگوگفتگو با بخش خصوصیگندم

واردات گندم خارجی حداقل بین 10 تا 15 درصد نیاز است

مدیر عامل کارخانه آرد اطلس اصفهان

واردات گندم خارجی حداقل بین 10 تا 15 درصد نیاز است! مهمترین مشکلاتی که در حوزه تولید آرد وجود دارد؛ نبود گندم خارجی، پایین بودن گلوتن گندم های موجود داخلی و شناسنامه دار نبودن گندم های داخلی است که در اختلاط گندم و تهیه آرد مناسب کارخانجات آرد را دچار مشکل کرده است.

دکتر محمد کازرونی، مدیر عامل کارخانه آرد اطلس اصفهان که در روز ملی نان در اصفهان به دلیل تلاش در جهت تولید آرد مطلوب در این استان مورد تقدیر مسئولان حاضر در این همایش قرار گرفت، با ذکر مطلب فوق در گفتگو با خبرنگار نگاشته گفت: هرچند شناسنامه دار نبودن گندم های داخلی توسط اداره غله در حال پیگیری و رفع است.

در خصوص گندم خارجی نیاز به واردات گندم ، همچنان وجود دارد به ویژه در اصفهان که اغلب گلوتن گندم خود استان و محموله هایی که از استان های دیگر می آید، پایین است. برای تامین پروتئین و گلوتن در گندم، لازم است که کشور حداقل 10 تا 15 درصد نیاز خود را از واردات گندم تامین کند.

دکترکازرونی با اشاره به اینکه اخیرا شرکت آرد اطلس در بخش صادرات آرد فعال شده است، یادآور شد: بیشتر حجم صادرات این کارخانه به مقصد عراق انجام گرفته و آخرین محموله صادراتی همزمان با اربعین حسینی ارسال شده است. وی از تولید آرد کامل بسته به نیاز مشتری در این کارخانه خبرداد و گفت: تولید آرد 7 درصد در کارخانه آرد اطلس بر اساس سفارش و درخواست مشتری قابل انجام است.

برای تامین نقدینگی کارخانجات نیاز به همراهی شرکت بازرگانی دولتی دارند

مدیرعامل کارخانه اطلس اصفهان در ادامه از سرمایه گذاری انجام شده جهت خرید تجهیزات و تجهیز آزمایشگاه پخت و همچنین دریافت مجوز از اداره نظارت بر موادغذایی برای افزودن بعضی آنزیم ها به آرد در این واحد خبر داد و گفت: البته افزودن آنزیم ها کاربسیار حساسی است و مستلزم دانش و تجربه کافی است.

 

کشور حداقل 10 تا 15 درصد نیاز خود را از واردات گندم تامین کند

این فعال حوزه آردسازی در پایان خاطر نشان کرد: وجود سهمیه دولتی برای فعالیت کارخانه ها و آزاد نبودن بازار، رقابت را محدود کرده است. از طرفی در حال حاضر تامین سرمایه در گردش کارخانجات آرد از بزرگترین چالش های شرکت های فعال در این حوزه است. البته در تامین مواد اولیه، ارائه گندم در بورس و بهره گیری از کارکردهای بورس قدم مثبتی بوده است. هر چند خرید از بورس همچنان با مشکلاتی از جمله زمان بر بودن مواجه است.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا