واحد آموزش گروه صنعتی نان سحر در دو حوزه آموزش های کوتاه مدت و بلند مدت فعالیت خود را انجام می دهد که آموزش های کوتاه مدت آن زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای قرار دارد و کارآموزان طی مدت 90 روز با اصول کلی پخت نان های صنعتی به صورت تئوری و عملی آشنا می شوند. کارآموزان پس از اتمام این دوره سه مدرک بین المللی از وزارت کار و امور اجتماعی در زمینه نان های صنعتی، فردار ماهر و خمیرساز ماهر دریافت می کنند و آماده کار می شوند.
فرجی، ریاست واحد آموزش و دانشگاه نان سحر با ذکر مقدمه فوق در گفتگو باخبرنگار نگاشته بیان کرد: در حوزه وزارت علوم، مرکز علمی کاربردی ثمین نان سحر با پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی و کارشناسی از درگاه سازمان سنجش به فعالیت می پردازد که با امکانات صنعتی و آزمایشگاهی سعی دارد دانشجویانی مهارت محور با رویکرد مهارتی و با انگیزه تبدیل دانش و مهارت به ثروت تربیت کند تا علاوه بر خود اشتغالی به اشتغال جامعه نیز کمک کند. تاکنون نزدیک به 1500 نفر در آموزش های کوتاه مدت و در حدود 140 نفر در دانشگاه نان سحر توانسته اند این مراحل را سپری و به لطف خداوند بزرگ مشغول به کار شوند.
معرفی دورههای آموزشی به عنوان یک واحد مهارت محور
وی یادآورشد: دانشگاه نان سحر مهارت محور بوده و سعی دارد در سال های آتی این حوزه را تقویت کرده و زمینه رشد و پیشرفت روز افزون دانشجویان را فراهم کند لذا در این راستا با اتحادیه ها و اصناف در حال انجام تفاهم نامه و زمینه های همکاری متعددی است. در واقع ما خود را از جامعه صنعت آرد و نان، اتحادیه ها و اصناف که همواره با کوشش خود این صنعت را پیش برده اند جدا نمی دانیم و در کنار آنها با جدیت و هم راستا با اهداف عالیه این صنعت انجام وظیفه خواهیم کرد.
فرجی در خصوص دوره های واحد آموزشی نان سحر گفت: این دوره ها در حوزه غلات، بهداشت و مدیریت پژوهشی است که در این دوره ها با بهره گیری از تجهیزات موجود در دانشگاه، دوره های پخت صنعتی طی 80 ساعت مورد آموزش قرار می گیرد که خوشبختانه با استقبال خوبی از سوی شاغلان این صنعت و فارغ التحصیلان متوسطه و دانشگاهی واقع شده و باز خورد خوبی از آن دریافت کرده ایم.
ریاست واحد آموزش و دانشگاه نان سحر در خصوص نقش نان سحر در ارتقاء آموزش نانوايان گفت: به واقع گروه صنعتی نان سحر به عنوان یک الگوی صنعتی موفق و تولید کننده انواع نان های صنعتی سودمند و فراسودمند در صنعت نان مطرح شده است. این تجربه نیم قرنی و ادغام دانش و مهارت در بدنه این برند صنعتی، الگوسازی مناسبی را به این جامعه صنعتی معرفی کرده است. از طرف دیگر بخش آموزش به عنوان آخرین مرحله الگوسازی، این تجربه را در اختیار جامعه قرار داده است. تجربه ای گران قدر و پرهزینه که می تواند گره گشای بسیاری از ناهنجاری های صنعتی و آموزشی در این صنعت استراتژیک باشد.
خدمات دانشگاه نان سحر
وی در خصوص اقدامات این مجموعه برای اشتغال فارغ التحصیلان تصریح کرد: تمام جهت گیری های ما براساس ایجاد بستر مناسب و زود بازده جهت معرفی سریع و بی واسطه دانشجویان به محیط های کار واقعی است. لذا واحد دانش آموختگان دانشگاه به ویژه گروه صنعتی نان سحر ارتباط موثری با صنعت برقرار نموده و طی این فرایند دانشجویان مستعد به واحدهای شغلی معرفی می شوند. این ارتباط دانشگاه و صنعت از چند جهت موثر بوده است اول اینکه نیاز صنعت کاملا و به طور واقعی به دانشگاه منتقل می شود و این آگاهی از نیاز صنعت باعث شده است که ما بتوانیم آموزش های خود را مهارت محور، آگاهانه و متناسب با نیاز بازار کار طراحی و اجرا کنیم.
وی در پایان گفت: دانشگاه تخصصی نان سحر زیر نظر دانشگاه جامع علمی-کاربردی و وابسته به وزارت علوم تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران در مساحتی با بیش از 16 هزار متر مربع فضای آموزشی، پژوهشی، اداری، کارگاهی و صنعتی از سال 1392 مشغول به فعالیت است که دارای رشته های کاردانی فنی صنایع غذایی گرایش نان های صنعتی،کاردانی حرفه ای ایمنی و بهداشت واحدهای صنعتیHSE) )، مدیریت کسب و کار MBA))، حسابداری ،مدیریت لجستیک و زنجیره تامین، مهندسی فنی صنایع غذایی-گرایش آرد و رشته های فنی در حوزه های شیرینی و شکلات است.
در واقع نوع و سازماندهی رشته های دانشگاه به نحوی است که تمام نیازهای واحدهای صنعتی و صنفی را پوشش دهد و زمینه رشد و بالندگی در این حوزه را فراهم کند. تمام این رشته ها تحت سرفصل های مصوب وزارت علوم توسط اساتید مجرب از نظر پژوهشی و مهارتی که برخی هیئت علمی دانشگاه های معتبر کشور هستند، اجرا می شود.